MENU

13:01
Чемпіонат Харківської області з волейболу «Дитяча ліга» серед дівчат 2000-2001 років народження

    Не зовсім вдало, після раннього підйому і тривалого переїзду з Дворічної до Краснопавлівки (Лозівський район), стартували у фінальних змаганнях з волейболу представниці прекрасної статі старшої вікової групи ДЮКФП «Юність» (дівчата 2000-01 років народження). Але треба віддати належне і суперницям – надто серйозне випробування чекало на юних дворічанок у перший змагальний день фінальної частини чемпіонату області.
    Стартовий поєдинок на турнірі наші дівчата програли команді ДЮСШ-11 м. Харків з рахунком 1:3, що не додавало позитиву перед наступним матчем. Бо суперником нашої команди у другій грі були також представниці першої столиці, але цього разу з ДЮСШ-12. Втома далася таки взнаки, бо юні дворічанки не зуміли нічого протиставити потужній грі харків’янок – 0:3. Після двох турів першого ігрового дня наша команда опинилася на дні турнірної таблиці.
    Але, як же зуміли молоді волейболістки Дворічної налаштуватися на боротьбу у два наступні дні! Наче б і не було тих заклятих поразок і неприступних бастіонів харківських суперниць. В першому ж поєдинку другого ігрового дня дворічанки зуміли «насухо» переграти команду ДЮСШ м. Первомайськ (3:0) і здобули психологічну впевненість і рівновагу. А головне, повірили у власні сили. Серйозним випробуванням стала гра проти господарок турніру, команди ДЮСШ «Спартанець» (Краснопавлівка). Підтримка власних вболівальникам не допомогла господаркам уникнути поразки з рахунком 0:3, а наші дівчата тільки набирали ходи і налаштовувалися на вирішальні двобої у останній день змагань.
    Вранішню гру останнього дня на турнірі дворічанські волейболістки провели зібрано і впевнено. У принциповому матчі проти команди ДЮСШ-Близнюки волейболістки «Юності» ні на секунду не дали засумніватися у своїй перевазі за грою і в рахунку. Впевнена вікторія дворічанок, причому знову з «сухим» рахунком 3:0, додала впевненості на фініші турніру, а ще, знову включила нашу команду у «медальні розбори». Втім, все вирішувалося в останньому турі. 
    Останні матчі пройшли у цікавому ігровому ключі. Дві харківські команди провели напружений і принциповий поєдинок, де перемогу святкували дівчата ДЮСШ-12 з рахунком 3:1. Це була шоста перемога команди і лише перший програний сет. Із стовідсотковим показником вони і стали чемпіонками області. У активі команди ДЮСШ-11 залишилося одинадцять очок (дві поразки з однаковим рахунком 2:3 від команд Краснопавлівки і Первомайська). За таких обставин, а ще за впертої боротьби між командами сусідніх районів, які відібрали очки одна в одної, наші дівчата отримали не просто медальний шанс, а шанс у боротьбі за другу позицію. І цією нагодою представниці волейбольної школи Дворічанщини скористалися сповна. В останньому турі перед нашими дівчатами «склали зброю» представниці Лозової. Перемога з рахунком 3:0 принесла нашій команді ще три очки (загалом дванадцять) і місце на другій сходинці п’єдесталу пошани. Третіми фінішували дівчата ДЮСШ-11 м. Харків. Після проведенних останніх матчів місця команд визначилися остаточно: четверте місце – ДЮСШ м. Первомайськ (8 очок), п’яте – ДЮСШ «Спартанець» Краснопавлівка (7 очок), шосте – ДЮСШ-Близнюки (6 очок) і сьома позиція за лозівськими волейболістками (одне очко). 


      В ході церемонії нагородження на призерів фіналу чекали солодкі дарунки – торти у вигляді волейбольного м’яча, виготовлені спеціально для кращих волейбольних команд області. І звичайно ж, кубки, командні дипломи, медалі і грамоти кожному учаснику від організаторів. У «срібному» складі нашої команди виступали Ірина Ногіна, Ірина Саніна, Валерія Гладченко, Ельвіра Ключко, Ірина Василець, Єлизавета Смірнова, Юлія Кузьменко та Діана Саранді. Керівник волейбольного гуртка Ольга Анатоліївна Смірнова.


    Це був перший фінальний етап серед вікових груп. На черзі фінали у інших категоріях серед хлопців та дівчат. Тож побажаємо юним волейболістам переможної гри! А срібних призерок обласних змагань вітаємо гучними оплесками, молодці дівчата! Так тримати!

 

В. Каща
Фото В. Хлопенко, В. Каща

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 760 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: