MENU

16:58
Чемпіонат світу (U-21). «Молодіжка» готуватиметься в Харкові та Івано-Франківську

Чоловіча збірна України (U-21) до відбору на чемпіонат світу готуватиметься в Харкові та Івано-Франківську, де команда зіграє в міжнародному турнірі.

ПРО ГРАФІК ПІДГОТОВКИ

- З 1 по 10 травня у нас збір в Харкові, далі зіграємо в міжнародному турнірі в Івано-Франківську за участю чотирьох збірних, зокрема національної збірної України (про турнір в окремому матеріалі. – прес-служба), - розповів головний тренер команди Микола ПАСАЖІН.  - Після цього у нас буде ще трохи часу для аналізу та роботи над помилками. І вже потім виїзд в Сербію.

Вважаю, що графік підготовки такий, як і потрібно на даному етапі. Матчі з національними збірними покажуть те, над чим нам треба допрацювати.

 

ПРО КАНДИДАТІВ

- Розкажіть трохи про кандидатів до збірної.

- На перший збір плануємо залучити 18 гравців, серед яких будуть й ті, хто вперше потрапить в табір збірної - є кілька хлопців, котрі непогано показали себе упродовж сезону. Подивимося, як вони себе проявлять.

Нажаль, серед тих, хто брав участь в чемпіонаті Європи є травмовані, і в цьому відношенні мене найбільш непокоїть позиція ліберо, адже Дмитро Канаєв майже весь сезон не грав і досі лікується. Наскільки я знаю, він вже проходить відновлювальні процедури, хоча з м’ячем ще не працює.

Будуть залучені на збір три зв’язуючих – всі ті волейболісти, які різною мірою були задіяні в чемпіонаті Європи (U-20)-2016: Олексій Головень, Іван Плясецький та Михайло Столбунов. Головень має постійну практику у складі ВК «Вінниця», двоє інших, нажаль, цим похвастати не можуть.

- Ви говорили, що на зборах будуть і нові обличчя. Хто вони?

- Це волейболісти лубенського «Фаворита» - діагональний Богдан Оніпко (1998 р.н, 196 см) та догравальник Артем Півень (1997, 197). Вони прогресують, і я вважаю, що їх необхідно попробувати в умовах тренувального збору «молодіжки». Може хтось з них і потрапить в остаточну заявку, але в будь-якому випадку вони отримають певний досвід та складуть конкуренцію іншим гравцям.

Що стосується інших кутових нападників, то останнім часом має ігрову практику в «Дніпрі» Кирило Лиходід (на Євро-2016 в основному виходив на заміну, а в фіналі замінив в «старті» травмованого діагонального Дмитра Вієцького. – прес-служба). Гравці основного складу на Євро-2016 Тимофій Полуян та Дмитро Вієцький (на фото - №10) певний час не грали через пошкодження гомілкостопу, але зараз знову у строю. Гадаю, що з ігровою практикою тут проблем не буде, адже у харків’ян доволі щільний графік в березні-квітні. Добре навантаження несе у складі «Локомотиву» і Олег Плотницький (на фото - №5)

- Напевно радує центральний блокуючий Володимир Остапенко, який часто-густо виходить на майданчик у складі «Локомотиву»?

- Так, Володимир додає в усіх елементах (на фото №14). Зараз задіяний трохи менше, а коли не грав через травму Дмитро Богдан, він мав чималу практику. Остапенко отримав чималий досвід в цьому сезоні плюс має велике бажання прогресувати. А хто гратиме у складі, визначимо вже у процесі підготовки.

       

ПРО КАЛЕНДАР МАТЧІВ

- Днями став відомий календар ігор збірної у відбірковому турнірі. Що скажете з цього приводу?

- Вважаю, що календар достатньо непоганий. Зі збірними Франції та Болгарії, з якими ми граємо в перші два дні, ми маємо досвід зустрічей на чемпіонаті Європи і, як слід, певну інформацію. А збірну Сербію ми якраз зуміємо трохи вивчити в перші дні турніру. Втім, яким би не був календар, нам треба перемагати в усіх зустрічах, щоб завоювати путівку на чемпіонат світу. Як говориться, без права на помилку.

 

Чемпіонат світу (U-21). Відбірковий турнір. Європа. Група Е. Пожареваць (Сербія)

День перший. 18 травня (четвер)

17.30. Франція – УКРАЇНА

20.00. Сербія - Болгарія

День другий. 19 травня (п’ятниця)

17.30. УКРАЇНА – Болгарія

20.00. Франція – Сербія

День третій. 20 травня (субота)

17.30. Франція – Болгарія

20.00. УКРАЇНА – Сербія

 

Фото: офіціййний сайт "Локомотив", група ВК "Вінниця" VKontakteсайт ЄКВ

Прес-служба ФВУ

Категорія: Мировой волейбол | Переглядів: 693 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: