MENU

19:24
КАРАВАН ЗБИРАЄ ДРУЗІВ

Дворічанський район
Кубок “Караван – 2017”

КАРАВАН ЗБИРАЄ ДРУЗІВ

 Відтоді, як на мальовничому березі озера Караван було вперше проведено турнір з пляжного волейболу, минуло сім років. Цьогоріч, вже традиційно, волейбольний турнір «Караван-2017» зібрав прихильників пляжного волейболу Дворічанського і Куп’янського районів в День свята Івана Хрестителя. Громада Пісківської сільської ради відзначала улюблене свято, місце в якому знайшлося і спортивним заходам – футболу і волейболу.
 Запрошення на турнір з волейболу пляжного отримали вісім команд регіону, які мають кращий рейтинг згідно загального календаря змагань Аматорського чемпіонату України. Для віддаленого населеного пункту подія неабияка, тому інтерес до змагань завжди високий. А якщо врахувати, що під розлогими кронами дерев мішаного лісу можна надихатися цілющим чистим повітрям, викупатися у прозорій воді красивого озера і стати учасником театралізованого дійства на березі водойми та скуштувати смачних страв, приготовлених на багатті, інтерес взагалі підвищується. А щоб градус боротьби був на високому рівні, про це дбають щедрі господарі і організатори турніру – директор місцевого фермерського господарства І.П.Хавелов і Пісківський сільський голова В.В.Бакунець. Саме за їх підтримки всі ці роки кріпне і розвивається традиційний турнір, який проводиться спільно з районним центром «Спорт для всіх».
 Вісім пар учасників вступили в боротьбу за нагороди турніру в двобоях, де визначали переможця у іграх з трьох партій до п’ятнадцяти очок. Змагання пройшли за ігровою схемою до двох поразок. В першому раунді змагань команди намагалися зарекомендувати себе з кращого боку і уникнути стартової невдачі аби далі, шляхом переможців, продовжити турнірну путь до п’єдесталу. З перемог турнір розпочали місцевий «Оскіл» (М.Хавелов – С.Обухов), дворічанський «КУБіК» (В.Кущ – А.Кущ), куп’янська команда «Лікарі» (Д.Руденко – Д.Красноруцький) і багаторазові чемпіони області «Родіна» (Д.Дацик – М.Сєрік). Програвші команди-двійки відправилися торувати шляхи до вершин по сітці «лузерів» і теж мали певні перспективи і шанси на успіх.
 Доречним буде зазначити, що багато ігор проходило в упертій боротьбі і завершувалися тільки у вирішальному третьому сеті. Після проведених відбіркових поєдинків, півфіналу дісталися саме команди, які зуміли виграти у першому турі. В першому матчі за вихід у фінал «КУБіК» зіграв проти куп’янської пари, а місцевий «Оскіл» тримав екзамен перед «Родіною». Обидва поєдинки пройшли у напруженій боротьбі і переможців півфіналів було виявлено лише у третій партії. Так сімейна команда «КУБіК» перемогла своїх візаві з рахунком 2:1 (15:11; 11:16; 15:8), а господарі змагань дещо несподівано святкували вольову перемогу над «Родіною» з аналогічним рахунком гри 2:1 (12:15; 16:14; 15:11).
 Фінальні ігри обіцяли не менш запеклу суперечку. В битві за третє місце «Родіна» доволі легко виграла перший сет (15:8), але потім двічі поступилася куп’янським лікарям в наступних сетах з однаковим рахунком (13:15), а так і у матчі – 1:2. Головний фінал став вінцем змагань і подарував глядачам красиве видовище вирішального поєдинку. Звичайно, місцеві мешканці бажали перемоги своїм землякам, але за красиву гру нагороджували аплодисментами і їх суперників. Силові та вивірені подачі, тривалі розіграші і результативні атаки, потужний блок і надійна гра в захисті на межі втрати м’яча – все це було притаманне звітному поєдинку. За рівної гри, але маючи трохи більше досвіду участі в турнірах високого рангу, першість здобув «КУБіК», вирвавши перемогу наприкінці кожної з партій – 2:0 (15:12; 15:13). А господарі зупинили турнірну ходу на другому місці, залишивши приємні враження від свого виступу.
 Ліс наповнювався гулом голосів, лунала святкова музика, в повітрі пахло святом і духм’яними шашликами. В ході урочистостей сільський голова В.В.Бакунець передав вітання від голови районної ради Г.Г.Турбаби. А переможців і призерів волейбольних змагань нагородили перший заступник голови райдержадміністрації В.В.Бондаренко і організатор турніру, голова фермерського господарства І.П.Хавелов. Гучніше лунала музика, народ збирався на масові гуляння, свято продовжувалося. 
 Від імені учасників змагань і від себе особисто хочу висловити подяку організаторам турніру за збереження та примноження традицій, популяризацію фізкультурно-спортивного руху на селі, матеріальну підтримку волейбольного турніру зокрема і спортивного руху загалом. Нехай ваші добрі справи служать гідним прикладом!


 

В. Каща.
Фото В. Домніна ТУТ

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 660 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: