MENU

19:52
КУБОК ПАМ’ЯТІ М.І. КОСТЕНКА

Традиційні змагання з пляжного волейболу пам’яті нашого видатного земляка, майстра спорту СРСР, судді Всесоюзної і Національної категорії Миколи Івановича Костенка відбулися на мальовничому березі річки Оскіл, поблизу центрального пляжу. Зазвичай літо і День молоді асоціюються у волейболістів-пляжників з проведенням традиційних змагань. Цьогоріч стартував двадцять перший розіграш. Виборювати нагороди на престижному турнірі, який включено до реєстру Всеукраїнського календаря аматорського чемпіонату України, прибули чоловічі і жіночі команди Дворічанського району і міста Куп’янськ. Перед початком змагань відбулася урочиста частина відкриття турніру, в ході якої учасники та організатори змагань вшанували пам’ять про відомого земляка хвилиною мовчання.

Вже за мить стартовий свисток арбітра сповістив про початок турніру і запросив команди на піщані корти. Догори злетів смугасто-яскравий м’яч, вгору здіймалися клуби пилу від піску, голосні команди капітанів і підказки партнерів линули на майданчиках, вирувала справжня спортивна боротьба, тривали красиві спортивні протистояння. Погодні умови вихідного червневого дня випробували волейболістів на міцність та стійкість і насупленими хмарами з невеличким дощем, і поривчастим вітром, і пекучим сонцем, і повною тишею з духм’яними пахощами луків. Але не дивлячись на природні катаклізми і примхи погоди, всі учасники гідно сперечалися за нагороди і демонстрували досить пристойну гру.

П’ять жіночих команд закрутили свою круговерть подій на пляжному майданчику і напругою окремі партії та матчі не поступалися емоційний чоловічим баталіям. Перегравши всіх своїх суперниць, заслужену перемогу святкувала команда «Юність» (Анастасія Медяник – Вікторія Рущак). За неймовірних зусиль, з однією поразкою в пасиві, дісталася фіналу команда «Субмарина» (Валерія Субота – Марина Козирєва), але для фінального ривка дівчатам не вистачило сил і досвіду. Надію на фінал зберігала команда «Бурундучки» (Юлія Демченко – Ольга Голобородько), але програш від лідера, а потім поразка у повторному матчі турнірної сітки від «срібного» наразі призера, залишили дівочу команду на третьому місці. Інші пари учасниць, які не потрапили до числа призерів, продемонстрували волю до перемоги, набули необхідного досвіду участі в подібних пляжних змаганнях, загартувалися фізично і продемонстрували непоганий рівень гри.

Тим часом чоловіки продемонстрували непогану підготовленість і показали якісний волейбол, де зійшлися на майданчику молодість і досвід, хвилювання і впевненість. Днем раніше суперники провели цікаві турнірні протистояння у Куп’янську і здебільшого турнірні шляхи команд пересікалися. Тож команди-невдахи жадали реваншу і більш якісної гри, а переможці намагалися довести не випадковість своїх лідерських амбіцій. Не дивлячись на певну втому, командам вистачало емоцій і на другий змагальний день. Після запеклих турнірних протистоянь визначилася четвірка команд, які повели боротьбу за нагороди турніру. Без поразок стадії півфіналу дісталася куп’янська пара «No sleep» (Євгеній Бондаренко – Дмитро Янчук), якій за вихід у фінал протистояли земляки з команди «Лікарі» (Кирило Богданов – Денис Красноруцький). Більш досвідчена перша пара куп’янських волейболістів і в цьому протистоянні святкувала перемогу, а менш іменитих суперників переможці «відправили» у втішний фінал за третє місце. В іншому матчі півфіналу дворічанські «Бородачі» (Артур Романенко – Олександр Рущак), які не знали поразок до цього матчу, протистояли досвідченій команді «Ветеран» (Володимир Домнін – Андрій Кущ). Переміг досвід і цілком прогнозовано ветерани вийшли до головного фіналу.

В матчі за «бронзу» боротьба точилася тільки в першому сеті, який краще провели «Лікарі» - 15:10. На другу партію «малого фіналу» гості заощадили більше фізичних сил і перемогли не вимушено легко – 15:5, ставши другий день поспіль на третю сходинку чоловічого п’єдесталу пошани. А дворічанські «Бородачі» після тривалих протистоянь попереднього дня і «срібної» вершини зупинили ходу на четвертому місці.
 Головний матч ігрового дня також склався на користь гостей з Куп’янська. Більш молода за віком команда впевнено контролювала хід гри в обох партіях і цілком заслужено здобула перемогу на турнірі, не програвши жодного матчу – 2:0 (15:9; 15:7).
 Переможців і призерів серед жінок та чоловіків нагороджено спортивними призами і грамотами районного центру «Спорт для всіх». Разом із спортивним здобутками спортсмени отримали привітання із Днем молоді. Наступний турнір з пляжного волейболу в нашому районі пройде на мальовничому березі озера Караван у День святкування Івана Купала.
В. Каща.
Фото В. Домніна

 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 590 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: