MENU

22:20
«Кубок Перемоги» - відкриття сезону пляжного волейболу» присвячений 72-й річниці Великої Перемоги

    На протязі п’яти останніх років, в святкові дні на початку травня розпочинають сезон пляжного волейболу шанувальники цієї гри в Дворічанському районі. Так і в цьому році, восьмого травня, на центральному пляжі річки Оскіл (смт.Дворічна) відбувся традиційний, відкритий турнір «Кубок Перемоги» - відкриття сезону пляжного волейболу», присвячений 72-й річниці Великої Перемоги, який проводиться за ініціативи і підтримки почесного громадянина Дворічанського району Лебединського Віктора Івановича .

    Приємною новиною для учасників стала інформація про включення турніру «Кубок Перемоги», як і всіх чотирьох запланованих в Дворічанському районі турнірів з пляжного волейболу, до офіційного календаря Аматорського Чемпіонату України, що проводиться Федерацією волейболу України, з присвоєнням їм статусу попередніх етапів Чемпіонату України серед аматорів 2017 року. Завдяки цьому, всі учасники змагань здобувають залікові бали в загальний залік чемпіонату, що надає їм право приймати участь у фінальному турі Чемпіонату України серед аматорів, який відбудеться наприкінці серпня в місті Києві. Учасники фінального туру будуть змагатися в чотирьох категоріях – чоловіки, чоловіки-ветерани, жінки та в категорії мікст. А в залежності від кількості набраних на попередніх етапах балів, змагання вони розпочинають з кваліфікації чи відразу в головній сітці турніру.  

    Щоб виявити кращих на початку сезону, на змагання завітали вісім чоловічих «пляжних»  колективів з Дворічанського та Куп’янського районів. А дев’ятим учасником змагань став чарівний колектив - «Дівчата» (Ю.Демченко, К.Павленко), який цими змаганнями розпочинав підготовку до обласних змагань з пляжного волейболу. Організаторами було прийнято рішення провести турнір за класичною схемою для пляжного волейболу - «до двох поразок» в турнірній сітці на вісім команд.

    А дівчатам, щоб повноцінно прийняти участь в змаганнях, була надана можливість зіграти дві кваліфікаційні гри. Хоча б одна перемога в кваліфікаційних іграх надавала їм можливість продовжити змагання. Програвши команді «Родіна» (М.Кисіль, О.Омельченко) (2-0), молоді волейболістки ледь не створили сенсацію, поступившись, лише на тай-брейку стильному колективу «Бородачі» (А.Романенко, О.Рущак) (2-1).

    Відмічу, що в силу різних обставин, на цьому турнірі були відсутні визнані  лідери змагань в нашому регіоні – дворічанська пара Д.Дацик-М.Сєрік та куп’янчани Е.Бондаренко-Д.Лук’янов. За їх відсутності серед команд розгорнулась напружена боротьба за лідерство, що підтверджують сім повноформатних ігор в чотирнадцяти зіграних на турнірі.

    На протязі змагального дня, мінлива травнева погода випробувала спортсменів спочатку вологим, похмурним небом, а потім ярким пекучим сонцем з сильним, шквальним вітром. Вміння пристосуватись до погодних умов і використати їх на свою користь – одна з особливостей гри в пляжний волейбол. Краще за інших з цим впорались команди, які сформували пари півфіналістів.

    В першому півфіналі топільский «Тайм» (С.Обухов, А.Глушко) впевнено здолавши земляків (21-17,21-12), колектив «Тополі-М» (М.Хавелов, М.Саранді) вийшов до фіналу не програвши жодного сету. В другому півфіналі дворічанська пара «Перемога» (В.Домнін, І.Кобелєв) в напруженому трисетовому протистоянні (21-15,16-21,15-13) здолали «Бородачів».

    А далі, в першому сеті гри за третю сходинку п’єдесталу, дворічанські «Бородачі» впевнено переграють «Томолі-М» (21-12). Та їх суперник – досвідчений турнірний боєць, який вміє «тримати удар», аналізувати і виправляти свої помилки, і дотримуватись обраної ігрової схеми. Саме це повністю і проявилося в другому сеті, який вони записують собі  в актив з мінімальною перевагою (18-21). А перемога з відривом у п’ять пунктів в третій партій робить «Тополі-М» володарем бронзових нагород турніру.

    Не менш драматично розгортались події і в фіналі. В середині стартового сету «Тайм» припускається декількох помилок на прийомі подачі, що забезпечило перевагу «Перемоги» за рівної гри наприкінці партії (16-21). Такий розвиток подій зовсім не влаштовував топільчан. В наступному сеті, зіграв без помилок в прийомі і зробивши декілька чудових «сейвів», «Тайм» закінчує його майже з трикратною перевагою (21-8), довівши цим, що він є одним з лідерів дворічанського пляжного волейболу. Доля золотих нагород вирішувалась на тай-брейку, в якому суперники не поступались один одному за майстерністю і бажанням перемогти. У вирішальних розіграшах І.Кобилєв зумів тричі врятувати м’яч після атак суперника і на куражі реалізував свої шанси у дограванні. Останній свисток арбітра за рахунку 13-15 фіксує переможцем фінальної гри і володарем головних нагород команду «Перемога». Топільский «Тайм» посідає другу сходинку п’єдесталу.

    Під час закриття змагань призерів турніру було нагороджено пам’ятними призами і грамотами Дворічанського районного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

 

В.Домнін

Фото В.Домнін, К.Павленко

 

Посилання на Кубок Перемоги 2016 року - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/kubok_vidkrittja_sezonu_pljazhnogo_volejbolu_z_nagodi_71_oji_richnici_velikoji_peremogi/2016-05-12-1512

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 633 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: