MENU

15:46
ІІ тур "Локомотив"Харків - "Будівельник" Чернівці

      Другий тур Чемпіонату України, у рамках якого харківський «Локомотив» приймав у себе чернівецьку команду «Будівельник-Буковина», з самого початку обіцяв запеклу боротьбу. Золотий та срібний призери минулого чемпіонату були налаштовані лише на перемогу. Перша партія розпочалася за невеликою перевагою харків’ян, на першу технічну перерву вони пішли з рахунку 8:6,але до середини партії цю перевагу втратили. 16:14 - і на другу перерву вже «Будівельник» йде в ролі лідера. Ближче ніж на 2 очки вони харків’ян не підпускали до кінця партії, яку завершили з рахунком 25:22 на свою користь. 1:0 – перша партія за «Будівельником».
    У другій партії з першого м’яча перевагу мали харків’яни, але далі одного-двох очок відірватися від переслідування буковинців їм не вдавалося. Після середини партії «Локомотив» почав нарощувати перевагу і довів її до 7 очок: 25-18 – друга партія за господарями майданчику.
    Третя та четверта партії пройшли за сценарієм, написаним харківським «Локомотивом»: вибив «Будівельник» з прийому, вони завершують гру на свою користь: 25:19, 25:17. «Будівельник» рішуче націлений взяти реванш у минулорічних чемпіонів, але результат першої гри - 3:1, і господарі підтверджують свою міць, заробляючи ще 3 очки у турнірній таблиці.

    Другий день розпочався перевагою буковинців. Помилки на подачі харків’ян, декілька швидких та потужних атак «Будівельника» змусили Віталія Осипова за рахунку 3:6 скористатися можливістю перепочити та взяли перший тайм-аут. Він не приніс очікуваних результатів, бо на першу технічну перерву буковинці пішли за рахунку 8:4, маючі вже 4 очки переваги. В середині партії залізничники майже змогли наздогнати своїх суперників, змусивши при рахунку 11:10 вже Сергія Побережченко взяти 30-секундну перерву. Гра пішла дуже рівна, суперники боролися за кожний м’яч та ніхто не відривався від опоненту далі одного очка. На другу технічну перерву вже харків’яни пішли у ранзі лідера: 16:15. Після перерви вони почали нарощувати свою перевагу і за рахунку 23:19 здавалося, що «Локомотив» вже не зупинити. «Будівельник» бере другу перерву за рахунку 21:24 і після відпочинку заробляє очко і право подачі. Харків’яни занервували, що змусило Віталія Осипова скористатися і другою перервою за рахунку 24:22. Чернівці після перерви скорочують до мінімуму відставання, а потім і наздоганяють харків’ян 24:24. «Локомотив» нарешті здобуває таке необхідне очко, але 4 сет-боли вони вже втратили. Гра пішла на більше-менше, це було просто випробування для нервів тренерів, вболівальників: 25:25, 26:26. Як харківські трибуни не підтримували свою команду, цей сет виграла «Буковина», першою заробивши 2 очкову перевагу. 28:26 – першу партію, як і в першому матчі, виграють буковинці, використав для цього 28 хвилин ігрового часу.
    Після того, як перемогу у першій партії «Будівельнику» прийшлося просто виривати зубами у кінцівці, у другій вони вирішили не доводити до цього знов. З самого першого розіграшу вони мали перевагу, постійно збільшуючи відрив 8:4, 10:5… Лише після середини партії харків’яни змогли наздогнати своїх супротивників 17:17, але не більше. Після перерви і потрібних слів з уст тренера «Будівельник» знов вирвався вперед 21:18, 25:21. Друга партія теж підкорилася гостям.
    Початок третього сету пройшов за абсолютно рівної гри. Потім «Локомотив» почав нарощувати перевагу 10:7, 16:10… «Будівельник» не зміг зупинити харків’ян, у яких почало виходити на майданчику майже все: не було провалів у захисті, як у перших двох партіях, більш акуратно діяли гравці на подачі і як результат 25:18. Третя партія за «Локомотивом». Рахунок по партіям 2:1 на користь «Будівельника».
Четверта партія розпочалася з потужної атаки харків’ян, але з другого розіграшу перевагу перехватили буковинці. Досвідчений Сергій Середа явно перегравав у захисті молодого ліберо харків’ян Романа Приходько. Не проходили атаки Олександра Стаценка через блок «Будівельника». Тільки коли відрив «Будівельника» став непристойно великим 20:14, харків’яни почали його скорочувати. При рахунку 22:18 «Будівельник» бере перерву. Пропустив ще 2 м’яча з подачі Дмитра Терьоменка Сергій Побережченко бере другу перерву, після якої буковинці «прокинулися» і серією потужних атак завершили партію на свою користь 25:21.
    
Татьяна Прысь
Переглядів: 984 | Додав: joytu | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: