MENU

17:40
На Дворічанщині зростають «спортивні надії України»



    З 6 по 9 листопада міста Рубіжне, Кремінне та Сєверодонецьк, що на Луганщині, вже вдруге приймали Всеукраїнські змагання «Спортивна надія України – 2018» серед школярів. Ці змагання проводяться під керівництвом Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, а також Української федерації учнівського спорту і включають в себе три дисципліни – волейбол, баскетбол та бокс.


    На урочистому відкритті майже чотири сотні юних спортсменів з Луганської, Донецької, Харківської, Миколаївської, Херсонської, Сумської, Київської та Полтавської областей привітали і побажали показати свої найкращі якості заступник Міністра освіти і науки України, президент Української федерації учнівського спорту Роман Греба та голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко.


    До участі в змаганнях були допущені команди юнаків та дівчат 2003 -2005 р.н. закладів загальної середньої освіти та дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які мали в своєму активі успішні виступи, як мінімум, на обласному рівні. Харківщину на цих змаганнях у юнаків і дівчат представляли вихованці Дворічанського ДЮКФП «Юність», які в минулому сезоні неодноразово ставали переможцями та призерами різних обласних змагань. 
    Організатори розділили команди дівчат на дві групи, в яких розгорнулась напружена боротьба. Як і в минулому році, до фіналу вийшли досвідчені вихованці спортивних навчальних закладів з міст Старобільськ (Луганська обл.) та Бахмут (Донецька обл.). У фінальній грі донецькі волейболістки впевнено переграли своїх візаві, вдруге поспіль ставши переможцем цього турніру. На жаль, за такої надзвичайно високої конкуренції, нашим дівчатам не вдалося вийти з групи до стадії півфіналів.


    У юнаків змагання проводились за коловою системою і їм знадобився деякий час, щоб впевнитись в своїх силах та показати свої найкращі якості. Апогеєм їхнього виступу на турнірі став епізод в заключній грі змагань у юнаків. Турнірна ситуація склалася таким чином, що за її результатами дворічани могли посісти місце з другого по четверте. Поразка хоча б в одній  партії вирішувала долю «срібних нагород» не на нашу користь. В другому сеті волейболісти «Юності» програвали з рахунком 14-24 та не «склали зброї» перед суперником з Новоайдару. Здобувши право на подачу атакою з другої зони  (15-24) Данило Крилов зайняв позицію для виконання подачі … Зігравши максимально зібрано і самовіддано дворічани на цих подачах зуміли дістати суперника у рахунку (24-24!) повернувши інтригу в розподіл нагород. Потім знову зуміли відігратись на подачі суперника - 25-25. А на підступних подачах Антона Русо завершили гру на свою користь (27-25), і стали срібними призерами цих змагань. 


    Повернувшись пізно ввечері до Дворічної, юні волейболісти розійшлись по домівкам, сповнені емоцій та спогадів, щоб вже наступного ранку знову зустрітись і вирушити на ігри групового етапу «Чемпіонату Харківської області «Дитяча ліга». Та це вже наступна історія …


В.Домнін

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 510 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: