MENU

22:11
Обласна Спартакіада з видів спорту серед районів області та міст обласного значення на Кубок обласної державної адміністрації

         8 квітня 2017р., у суботу, змагання в рамках обласної Спартакіади з волейболу продовжили жіночі команди районів другої групи. Право захищати спортивну честь своїх регіонів прибули вісім команд. Дворічанки, на правах минулорічних переможниць обласних змагань і чинних володарок трофею у жіночому обласному волейболі (ІІ група), очолили першу підгрупу, до якої окрім них увійшли команди Великобурлуцького, Чугуївського і Сахновщинського районів. До другої підгрупи згідно жеребу потрапили команди Близнюківського, Лозівського, Краснокутського і Борівського районів області. У підгрупах команди провели ігри за коловою системою в боротьбі з трьох партій до п’ятнадцяти набраних очок.

         Свій стартовий поєдинок команда Дворічанського району проводила проти волейболісток Сахновщинського району. Максимальне налаштування на боротьбу і захист титулу, позамежна концентрація і відповідальність зі старту турніру, принесли нашій команді впевнену перемогу з рахунком 2:0 (15:2; 15:7). Натомість, головні конкурентки по підгрупі – команда волейболісток Великобурлуччини, також стартувала з перемоги, перегравши у важкому для себе матчі команду Чугуївського району (2:0).

         І вже в наступному поєдинку смугастий м’яч злетів на сіткою у двобої дворічанських і великобурлуцьких волейболісток. Матч минулорічних переможниць і бронзових призерок обласних змагань склався на користь дівчат з Дворічної, які переграли суперниць за всіма статтями – 2:0 (15:3; 15:11) і мали нагоду залучити до гри найближчих гравців резерву.

         Долю переможця змагань у підгрупі мав вирішувати останній тур. Дворічанки вийшли на гру проти чугуївських волейболісток з рішучими намірами на перемогу і першість у групі, яка давала право зіграти у головному фіналі. Всі спроби суперниць захопити лідерство у рахунку з початку гри, а потім протиставити нашій команді активні дії на сітці, успіху не мали. Наша команда планомірно будувала свою гру, час від часу вдаючись до експериментів, і згодом знову святкувала впевнену перемогу з тим же рахунком 2:0 (15:7; 15:9). З максимальним результатом дворічанські дівчата посіли перше місце у підгрупі і чекали на переможця протилежного квартету аби вирішити долю цьогорічних чемпіонських медалей. Останній матч у підгрупі дещо не очікувано видався напруженим і видовищним, але з часом все стало на свої місця. Команда В-Бурлуцького району перемогла дівчат із Сахновщини з рахунком 2:1 і посіла друге місце в нашому квартеті, здобувши право зіграти за «бронзу».

 

 

Група А

з/п

Назва команди

1

2

3

4

В

П

р/п

О

М

1.

Дворічанський р-н

®

2:0

2:0

2:0

3

-

6 – 0

9

І

2.

В-Бурлуцький р-н

0:2

®

2:0

2:1

2

1

6 – 2

5

ІІ

3.

Чугуївський р-н

0:2

0:2

®

2:0

1

2

2 – 4

3

3

4.

Сахновщинський р-н

0:2

1:2

0:2

®

-

3

1 – 6

1

4

 

         В іншій підгрупі головна боротьба точилася між командами Близнюківського і Лозівського районів. Досвід проти молодості, титули чемпіонів і призерів області проти бажання перемогти і влитися в когорту кращих команд. В інтригуючому протистоянні перший сет залишився за досвідченою командою з Близнюківщини – 15:7. В другій партії вже молоді опонентки вели перед 12:6, але як зуміли зібратися волейболістки з Близнюків і дістати суперниць в рахунку (13:12)! Та все ж кінцівка була на боці молодості – 15:13 і гра перейшла в з’ясування стосунків у короткому сеті. Знову 6:12 і знову коротка перерва команди Близнюківського району, знову повернення у гру, знову майже рівний рахунок, але… кінцівка залишається за дівчатами із Краснопавлівки Лозівського району (15:12)  – неймовірний матч! Отож, перемогу святкували юні представниці Лозівського району, які вибороли право зіграти у фіналі.

 

Група Б

з/п

Назва команди

1

2

3

4

В

П

р/п

О

М

1.

Близнюківський р-н

®

1:2

2:0

2:0

2

1

5 – 2

7

ІІ

2.

Лозівський р-н

2:1

®

2:0

2:0

3

-

6 – 1

8

І

3.

Краснокутський р-н

0:2

0:2

®

1:2

-

3

1 – 6

1

4

4.

Борівський р-н

0:2

0:2

2:1

®

1

2

2 – 5

2

3

 

         В матчі за третє місце волейболістки Близнюківського району не мали проблем у грі проти команди В-Бурлуцького району, перемігши з рахунком 2:0 і здобувши третє місце. А в головному фіналі, який розіграли з трьох партій до двадцяти п’яти очок, зустрілися команди Дворічанського і Лозівського районів.

         За останні роки дворічанські дівчата неодмінно грають у фіналах обласних змагань, от тільки перемоги здобувають у режимі «через рік». Сумна статистика фіналів, на жаль, була продовжена і в цьому році. Після минулорічного тріумфу, наша команда знову віддала суперницям пальму першості і посіла друге місце. Гра від початку складалася непросто для нашої команди. Не зумівши з різних причин залучити до складу всіх найсильніших волейболісток, наша волейбольна дружина протистояла молодій, добре організованій та прогресивній команді Лозівського району, складеної з перспективних дівчат. До речі, наші суперниці – учасниці чемпіонату України поточного сезону у своїй віковій категорії, а це, погодьтеся, досвід чималий. Втім, лідерство суперниць у першому сеті наші волейболістки зуміли нівелювати і вирвали перемогу на фініші партії – 25:22. Друга партія пройшла за аналогічним сценарієм. Після рівного початку, дворічанки відпустили суперниць в рахунку в середині ігрового відрізку. За рахунку 13:19 дворічанки зробили неймовірний ривок і майже наздогнали суперниць – 18:19. Але прикра помилка у простій ситуації коштувала перемоги в сеті – 19:25. Вирішальний короткий сет аж ніяк не можна занести в актив  волейболісткам з Дворічної (7:15), психологічна перевага і рівновага у побудові командних дій були на боці суперниць, які семимильними кроками прямо таки летіли до свого першого в житті чемпіонства в обласних дорослих змаганнях. Отож, поразка з рахунком 1:2 залишила команду Дворічанського району на другій позиції, а перемогу, цілком заслужену, здобули представниці Лозівського району.

         Переможниць серед команд другої групи нагороджено кубком і грамотою управління молоді та спорту облдержадміністрації, всі гравці команд-призерів отримали медалі і грамоти відповідного рівня. Попереду на нас чекають не менш завзяті і колоритні поєдинки чоловічих змагань у першій та другій групах.

 

В. Каща.

Фото автора

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 811 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
1 Den  
"Сумна статистика фіналів ..." - happy а второе место уже не результат!? Загоняют девчонок! happy

2 volley-kharkiv  
Это мнение автора. wink

Имя *:
Email *:
Код *: