MENU

22:48
Обласна Спартакіада з волейболу (чоловіки) – І група: ПРОРИВ КУП’ЯНСЬКИХ ВОЛЕЙБОЛІСТІВ

Третім видом програми Спартакіади області з видів спорту став волейбол серед чоловічих команд. Змагання, які проходили в два дні, гостинно приймав спортивний комплекс Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту. Цьогорічний етап став наймасовішим, відразу двадцять сім команд районів і міст області  стартували у волейбольних змаганнях. Спершу чемпіонство виборювали представники першої групи, де відразу п’ятнадцять команд стартували у турнірі, вразивши кількісним складом навіть організаторів.

    На першому етапі команди було розділено на чотири підгрупи, де команди повели боротьбу за вихід до півфінальної стадії за коловою системою, зігравши міні-турніри з короткими сетами до п’ятнадцяти очок. На другому етапі волейбольні колективи продовжили боротьбу за схемою плей-офф.
    Отож, у першому квартеті команд, який очолила команда міста Первомайський – чинний володар чемпіонського трофею останніх років і головний претендент на трон у нинішньому році, зіграли також команди з Ізюма, Золочева і Вовчанська. Лідери підгрупи стартували з перемоги над ізюмськими волейболістами і надалі невимушено довели свою перевагу в матчах з іншими конкурентами. Із стовідсотковим результатом команда пробилася до півфіналу.
    Перемогу у другій четвірці команд, де зіграли волейбольні дружини Куп’янська, Харківського району, Змійова і Нової Водолаги, здобули волейболісти Куп’янщини, які добре підготувалися до звітних змагань, впевнено провели відбірковий етап і пройшли всіх суперників по квартету з «сухим» рахунком 2:0.
    Третя четвірка згідно жеребкування об’єднала в свої ряди команди Балаклії, Богодухова, Чугуєва і Краснограда. Рівних у цій підгрупі не було команді з Балаклії, котра без особливих проблем переграла своїх опонентів з однаковим рахунком 2:0.
    В останній підгрупі за вихід до наступного етапу змагалися три команди: Лозової, Дергачів і Валок. Останні не мали шансів на продовження боротьби, програвши двічі, а доля виходу з групи була вирішена у матчі команд Лозової і Дергачів, де перемогу у третьому сеті здобули представники Дергачівщини.
    Півфінали стали цікавим і захоплюючим видовищем. У матчі між куп’янськими і балакліївськими волейболістами розігралася справжня драма на три дії. Перший сет залишився за командою з Балаклії, а потім два напружені ігрові відрізки закінчувалися майже крок в крок, але неодмінно попереду в кожному з них були куп’янчани. Перемога з рахунком 2:1 ще на крок наблизила потужну команду до завітної мрії. В іншому матчі півфіналу більш імениті волейболісти з Первомайського переграли команду Дергачівського району у двох партіях і заплановано пробилися до фіналу.
    У боротьбі за третю позицію довелося грати всі відведені регламентом партії. Тільки тай-брейк назвав ім’я бронзового призера Спартакіади, ним стала команда з Балаклії. А у головному фіналі ігрового дня куп’янчани нарешті «зламали» стереотип про непереможність команди міста Первомайський, яка домінувала в області кілька років поспіль. До речі, фінал став повторенням минулорічного протистояння, але з однією лише поправкою… Впевненою і потужною грою волейболісти з Куп’янська змусили опонентів капітулювати у двох сетах (25:19; 25:20). Отож, Первомайськ другий, а куп’янські волейболісти, які за кілька останніх років зуміли наблизитися до когорти найсильніших команд першої групи, вперше у своїй історії стали переможцями обласної Спартакіади з волейболу серед чоловіків. І назвати успіх команди випадковим не можна, у місті вже кілька років ведеться планомірна робота по створенню боєздатного колективу. Ідея організації команди, спроможної пристойно представляти регіон на різноманітних турнірах, належить одному з братів Теплякових. І планомірна робота дає свої позитивні результати. За останні роки «городяни» значно прибавили у грі, стали чемпіонами відкритої першості Дворічанського району, а потім і повторили своє досягнення, виступають на різних турнірах, де здобули славу непримиренного суперника і міцного турнірного бійця. У складі «золотої команди» міста Куп’янськ виступали: Юрій Тепляков, Євген Бондаренко, Дмитро Лук’янов, Дмитро Руденко, Юрій Ткачов, Дмитро Янчук і Кирило Богданов. А підтримував команду і надихав на успішну гру старший брат з сім’ї Теплякових, голова громадської організації Куп’янської міської федерації волейболу – Роман. Честь вам і хвала хлопці, так тримати!
    Остаточні місця в заліку Спартакіади з волейболу серед чоловіків у першій групі:
5-8  - Золочів, Богодухів, Лозова і Харківський район; 
9-12 – Ізюм, Зміїв, Красноград і Валки;
13-15 – Вовчанськ, Нова Водолага і Чугуїв.


В. Каща
Фото Б. Бреславця

 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 639 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: