MENU

22:52
Обласна Спартакіада з волейболу (чоловіки) – ІІ група: ПІД ЗНАКОВОЮ ПЕРЕВАГОЮ ДВОРІЧАНСЬКОГО ВОЛЕЙБОЛУ

    Не встиг охолонути паркет після запеклих турнірних двобоїв команд першої групи, як напоготові були представники сільських районів Харківщини. Наступного дня стартували дванадцять команд другої підгрупи. Змагання також пройшли у два етапи. Спершу команди у чотирьох підгрупах в боротьбі за коловою системою визначили сильніших у трійках, а потім за схемою плей-офф провели вирішальний етап за остаточний розподіл місць.
    У першій підгрупі дворічани, які були представлені на змаганнях базовою командою «Родіна», підкріпленою декількома провідними гравцями району, повели суперечку за вихід до півфіналу у ранзі фаворита поточних змагань. Вже в першому матчі волейболістам Дворічанського району протистояла потужна за складом команда Чугуївського району. Але чинні чемпіони області чотирьох останніх років провели гру зібрано зі старту, розмірено і впевнено.  Важлива стартова перемога з рахунком 2:0 (15:9; 15:12) додала впевненості і надалі сприяла подальшій переможній ході дворічан. Другим суперником дворічанських спортсменів по підгрупі стала команда Зачепилівського району, у грі проти якої волейболісти з віддаленого райцентру знову задіяли всіх наявних гравців та мали змогу награти ігрові зв’язки. Супротиву від суперників команда-лідер не відчула і перемогла, як мовиться, на класі. Зв’язуючі гравці О.Коваленко і Д.Дацик почергово вступали у гру і позначали напрямок атак, «розриваючи» блок суперника ювелірними передачами, включаючи почергово у гру «перший темп» команди, де потужно діяв М.Сєрік і раціонально П.Кравченко. Час від часу акцент атак зміщувався на краї сітки, де практично безпомилково діяли догравальники Д.Медяник, В.Василець і С.Обухов, а особливо яскравими діями виділявся діагональний гравець команди О.Гладченко, атаки якого лівою рукою заводили суперників у безвихідь при грі на блокуванні. Словом, відчувши свою гру, дворічани впевнено здолали суперників по групі і першими кваліфікувалися до півфіналу.
    Переможцем другої трійки стала команда Кегичівського району, боротьбу якій не зовсім очікувано зуміла нав’язати команда з міста Люботин. Гра цих суперників і стала вирішальною у гонитві за півфіналом – 2:1 (14:16; 16:14; 15:12) за представниками волейбольної Кегичівщини. В третій підгрупі боротьбу за півфінал виграла команда Шевченківського району, яка впевнено здолала представників Коломакського району і в трьох партіях переграла волейболістів Ізюмського району області. В четвертій трійці, у найбільш рівній за ігровим складом, дещо не очікувано домінували волейболісти Краснокутського району, які залишили за бортом подальших змагань команди Великобурлуцького і Близнюківського районів.  
    Далі на команди чекала боротьба за нагороди. У півфіналах зустрілися команди Дворічанського – Шевченківського і Кегичівського – Краснокутського районів. Переможці пар зіграли у головному фіналі, а переможені посперечалися у втішному матчі за «бронзу» обласної Спартакіади.
    Гра дворічан проти команди Шевченківського району більше була схожою на розминку перед вирішальною грою. Віддавши два очки з початку партії, дворічани взялися за справу і швидко повернули вектор атак на свою користь. Всі намагання суперників протиставити активним діям наших волейболістів свою контргру успіху не мали. Волейболісти Дворічної поступово нарощували темп своїх атак, постійно змінюючи акцент і напрямок з країв сітки в центральну зону, вигравали боротьбу на блоці і потужно атакували із задньої лінії. Результат не забарився – перемога з рахунком 2:0 (15:4; 15:6) вивела нашу команду у фінал. В іншому матчі півфінальної стадії, команда Кегичівського району здобула непросту перемогу над волейболістами Краснокутського району – 2:1 (9:15; 15:11; 17:15).
    У грі за третє місце всіх знову здивувала команда з Красного Кута, котра вперше в своїй історії піднялася на бронзову вершину, перегравши команду з Шевченківського району в двох партіях. А фінальна гра знову стала моментом істини для команд, які за останні п’ять років втретє загалом і вдруге поспіль грають у вирішальному матчі. Причому, наших суперників засмучував той факт, що вони жодного разу не подолали непідступний «дворічанський бастіон». Не вдалося суперникам це зробити і на звітних змаганнях. Дворічанських волейболістів напроти, нічого не засмучувало, на поєдинок вони вийшли з рішучими намірами відстояти титул. І лише стартову партію наші волейболісти провели дещо обережно в першій половині, але на фінішному відрізку три поспіль подачі навиліт у виконанні М.Сєріка поставили суперників у глухий кут – 15:10. Другу партію хлопці провели розкуто, наростили темп гри і впевнено довели свою перевагу над суперником і в цьому році – 15:8 в партії і 2:0 за грою.
    У «золотому» складі команди п’яту поспіль перемогу в обласних змаганнях кували: Дмитро Дацик (капітан команди), Дмитро Медяник, Максим Сєрік, Володимир Василець, Олексій Коваленко, Сергій Обухов і два молоді талановиті дарування, вихованці тренера В.І.Глушка, Павло Кравченко і Олександр Гладченко, для яких перемога на змаганнях стала першою значимою у дорослому волейболі. Приємним моментом для переможців стало вітання від голови районної федерації волейболу Олега Федоровича Шишкунова, який особисто прибув на обласні змагання і підтримав команду.
    За перемогу в обласній Спартакіаді команду нагороджено кубком і грамотою, кожен гравець отримав у власну колекцію диплом переможця і медаль. Приємні миті переможних фіналів було зафіксовану на плівку, а над Дворічанщиною знову лунали переможні фанфари на честь чемпіонів. Браво хлопці, браво п’ятиразові переможці обласної Спартакіади!!!
    Остаточні місця серед команд другої групи розподілилися наступним чином: місця з 5 по 8 розділили команди (стали другими у підгрупах) Чугуївського, Ізюмського, В-Бурлуцького районів області та міста Люботин. Інші чотири команди, які замкнули трійки, зупинилися на поточних позиціях починаючи з дев’ятої по дванадцяту. Це команди Зачепилівського, Куп’янського, Коломакського і Близнюківського районів.
    P.S. Закінчилися обласні волейбольні змагання серед чоловічих команд. Приємно відзначити, що найсильнішими на сьогоднішній день і щонайменше на рік, у чоловічому волейболі є команди, які представляють один регіон, а особливо відзначу, одну першість – відкриті змагання в Дворічанському районі. Отож, гадаємо, представляють на сьогодні чи не найсильнішу районну першість в області. Цей факт не може не радувати! На цій позитивній ноті і ставлю крапку.


В. Каща
Фото Б. Бреславця

 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 556 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: