MENU

11:55
Обласна Спартакіада з волейболу пляжного - чоловіки

ПРИЗОВІ СХОДИНКИ ДЛЯ ДВОРІЧАН

 З 1 по 4 червня відбулися фінальні змагання з  волейболу пляжного в рамках обласної Спартакіади серед районів області і міст обласного значення. Початок літа дав старт черговим етапам Спартакіади – пляжному волейболу серед чоловіків та жінок. Цьогорічні старти «пляжників» вперше приймало селище Пісочин на нових ігрових майданчиках мікрорайону «Пісочин-Мобіль».
 По першій групі у чоловіків стартувало одинадцять команд-двійок, які провели красиві та насичені поєдинки. Підсумком турнірної боротьби стала перемога команди Харківського району, яка у вирішальному двобої у двох сетах здолала команду міста Куп’янськ. А в боротьбі за третю позицію волейболісти пляжники міста Балаклія у трьох партіях вирвали перемогу у представників Дергачівського району.

Волейболістам Дворічанщини у другій групі належало відстоювати титул чинних чемпіонів області. Причому, в останні роки наші волейболісти тривалий час перебувають на вершині. У чоловічому розряді на змагання прибули дванадцять команд. Честь району на обласних змаганнях захищали багаторазові чемпіони області в класичному і пляжному волейболі Дмитро Дацик і Максим Сєрік. Свій перший поєдинок, маючи перевагу при жеребкуванні як чемпіони минулого року, наші волейболісти провели в другому раунді проти команди Близнюківського району. Прохолодна і надто вітряна погода вносила корективи у гру технічних команд і вирівнювала шанси суперників на загальний успіх. Поривчастий вітер час від часу жбурляв м’яч з шаленою силою назустріч волейболістам або ніс його вдалину від їх рук за межі майданчика. Пристосуватися до таких умов було надзвичайно важко. Примхи природи позначалися на діях всіх без винятку команд. Але зі стартовим хвилюванням і зовнішніми факторами наші волейболісти впоралися і святкували непросту перемогу зі старту – 21:19. Зауважу, що ігри попереднього етапу сітки проходили з одного сету і тривали до двадцяти одного очка з перевагою у два м’ячі.

Наступний поєдинок став боротьбою за вихід у півфінал. Нашим волейболістам протистояли спортсмени Великобурлуччини (Ігор Купін – Руслан Зоренко). Після стартової перемоги наші хлопці заграли впевненіше і без особливих проблем здолали географічних сусідів – 21:11. Після двобоїв лузерів і турнірного «відсіву» невдах наставала пора вирішальних битв на піщаних кортах мікрорайону «Пісочин-Мобіль».
 Суперником дворічан по першому півфіналу знову стали волейболісти Близнюківського району (честь команди захищали брати Григорій і Костянтин Кондра). Хитросплетіння турнірної сітки до двох поразок вивели в суперники нашим землякам вже добре відомого суперника із збалансованою грою. Для дворічан це був лише третій матч на турнірі, а суперники проводили вже шосту гру. Певна втома суперників і, звичайно ж, майстерність наших волейболістів, відправили опонентів «кувати бронзу». Рахунок матчу 2:0 (15:9; 15:10). А дворічани готувалися до головного фіналу. В іншому матчі півфіналу волейболісти Куп’янського району без проблем здолали великобурлуцьку команду – 2:0 (15:6; 15:6). У матчі за третю сходинку, знесилені турнірними двобоями, бурлучани поступилися більш потужній команді з Близнюків з рахунком 0:2 (7:15; 7:15). А головний фінал став яскравим видовищем і красивим завершенням ігрового дня. У фінальному двобої дворічанам протистояла ще одна родинна команда у складі братів Романа і Юрія Теплякових. Тривалий час стартового сету команди йшли м’яч в м’яч, але на фінішному відрізку наші хлопці поступилися двома розіграшами і віддали ініціативу. Намагання вирівняти гру за рахунок перерви успіху не принесли – 11:15. В другому сеті розігралася справжня драма на майданчику. Вітер як і раніше вносив великі корективи у гру і політ м’яча. Знову битва за кожне очко, за кожен розіграш. Ситуація в рахунку на фінішному відрізку партії повторилася з точністю до навпаки, але щоб завершити партію, нашим волейболістам знадобилося аж сім сет-болів. Перемога в партії з рахунком 22:20 вирівняла становище і перевела гру у вирішальний сет. Напруга сягнула апогею у третьому сеті, де знову команди вийшли за «дах» партії. Початок третього ігрового відрізку був за дворічанами, але досвідчені суперники гру вирівняли. Протягом партії чинні чемпіони вели три-чотири м’ячі. На фінішну пряму наші волейболісти вийшли маючи «+3» у доробку (12:9). Але і тут куп’янчани відігралися і повели перед у грі на більше-менше. Три матч-боли наші хлопці відіграли, а з четвертої спроби куп’янські волейболісти здобули перемогу в партії – 19:17 і  в матчі 2:1. Неймовірний фінал і красиве завершення боротьби у чоловіків!
 Отож, місце на вершині пляжного Олімпу області в минулі роки дворічанські волейболісти змінили на другу сходинку. Остаточні місця команд за підсумками змагань виглядають наступним чином: 1 – Куп’янський, 2 – Дворічанський, 3 – Близнюківський, 4 – Великобурлуцький, 5-6 – Лозівський і Кегичівський, 7-8 – Коломакський і Шевченківський, 9-12 – Сахновщинський, Чугуївський, Краснокутський і Зачепилівський райони.
 Чеміонів області нагороджено кубком, медалями і грамотами обласного управління по фізичній культурі і спорту, призери нагороджені медалями і грамотами.
В. Каща.
Фото автора.

 

Переглядів: 804 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: