MENU

12:36
Першість Харківської області з волейболу

Першість Харківської області з волейболу в залік обласної Спартакіади серед районів області, міст обласного значення та об'єднаних територіальних громад на Кубок голови облдержадміністрації з видів спорту


    Стартували фінальні змагання цьогорічної обласної Спартакіади серед районів області, міст обласного значення та об'єднаних територіальних громад на Кубок голови облдержадміністрації з видів спорту. Чоловічі волейбольні перегони, які тривали два дні, гостинно приймав спортивний комплекс Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту. В перший день змагань спортивну зброю схрестили шістнадцять команд першої групи. В напруженій спортивній боротьбі перемогу святкувала команда міста Куп’янська, яка у фінальному протистоянні здолала волейболістів Пісочинської ОТГ – дебютантів подібних змагань. Третім призером стала команда міста Первомайський, яка залишила за межею призерів волейбольний колектив з Балаклії. 
    Другий день змагань зібрав сімнадцять команд-учасниць другої і третьої групи. Серед дванадцяти колективів другої групи відстоювати чемпіонське звання належало волейболістам Дворічанського району, які шість років поспіль перебувають на найвищій сходинці п’єдесталу пошани. Змагання пройшли у два етапи. Спершу дванадцять команд у чотирьох підгрупах визначили переможців, провівши коловий турнір у боротьбі з трьох скорочених партій. Переможці підгруп продовжили спортивну суперечку у півфіналах. На груповому етапі дворічани стартували матчем з географічними сусідами – командою Куп’янського району. Лише першої партії команді чемпіонів вистачило для налагодження ігрових кондицій – 15:11. В другій партії перевага нашої команди була більш ніж відчутною – 15:2 і 2:0. Хоча суперникам слід віддати належне за вперту боротьбу у стартовій партії турніру. В другому матчі групового етапу проти команди Борівського району ігровий сценарій був схожим з першим поєдинком. Планомірно розхитавши блок суперників, наші волейболісти впевнено довели матч до перемоги (2:0 – 15:8; 15:3) і незалежно від результату останнього матчу в групі вийшли до півфіналу.
    У півфінальних поєдинках зустрілися переможці ігор групового раунду:
    Дворічанський район – Кегичівський район,
    Н-Водолазька ОТГ – В-Бурлуцький район.

    Нашим волейболістам протистояла добре організована і збалансована у ігрових лініях команда, яка в останні роки неодмінно входить до числа фаворитів другої групи – колектив потужний і націлений на перемогу. У складі кегичівців два вихованці і один випускник Харківського училища фізкультури, які й задавали темп атакам команди суперників. Але налаштування на гру чинного володаря чемпіонського звання було позамежним. І не дивно, на кону вихід до головного фіналу. Чітка гра на прийомі, бездоганна на блокуванні, вивірена на подачах і потужна у завершенні атак принесла дворічанам впевнену перемогу з рахунком 2:0 (15:6; 15:8) і бажану путівку до фіналу. У другій парі, несподівано для багатьох, команда Великобурлуцького району здобула впевнену перемогу над минулорічним фіналістом – командою Нововодолазької об’єднаної територіальної громади з «сухим» рахунком 2:0 (15:9; 15:13) і вийшли до фіналу. Дещо несподіваний поворот подій, тож фінальна розв’язка очікувалася з великим інтересом.


    У малому фіналі команда Кегичівського району впевнено переграла суперників із Нової Водолаги у двох партіях і здобула «бронзу». А фінальне протистояння стало гідним завершенням ігрового дня. Зазначу, що потрапляння до фіналу волейбольної команди В-Бурлуцького району, яку було значно «омолоджено» на цьогорічні змагання, зовсім не стало випадковим, як багатьом здалося. Команда сусіднього району частий гість на Дворічанщині і учасник розіграшів кубків і першості району останніх років. В поточному сезоні команда «ЗЕВС-Д» неспроста зійшла на третю сходинку. На обласних змаганнях базовим колективом для участі у обласних змаганнях стала команда «Торнадо» із Григорівки, підсилена провідними волейболістами району. Добре знайомі суперники наших волейболістів, які вже сягнули небаченої висоти, спромоглися чинити опір дворічанам у фіналі. Та перший сет впевнено виграли наші волейболісти, перемігши на досвіді – 25:17, продемонструвавши при цьому яскраву атакуючу гру. В другій партії молоді волейболісти суперників приклали максимум зусиль і зуміли перевести гру на тайм-брейк, перегравши грізного опонента з рахунком 25:22. Коротка третя партія почалася з переваги дворічанських волейболістів, які знову віднайшли свою гру. До зміни сторін – 8:3 на користь дворічан. Але і за такого рахунку суперники знайшли резерви аби повернутися до гри і вирівняли становище – 13:13. Та фінішний ривок був за чинними володарями чемпіонського звання – 15:13 і 2:1 у фіналі за командою Дворічанського району. Сьома поспіль вікторія волейболістів Дворічанщини! Сім років – політ триває! Цього року у складі команди було органічне поєднання досвіду і молодості – старшого і молодого покоління волейболістів. Вперше чемпіонські медалі обласних змагань у рамках Спартакіади області приміряли Максим Кісіль і Максим Саранді, вдруге тріумфував у фіналі Артур Романенко, а вже вкотре чемпіонами області стали Володимир Домнін, Олексій Коваленко, Дмитро Медяник, Олександр Гладченко і Павло Кравченко. Першими наших волейболістів привітали голова районної Федерації волейболу Олег Федорович Шишкунов і потужна група уболівальників команди, яка в значній мірі сприяла успіху колективу, за що їм усім велика вдячність! Таким чином, волейбольні команди міста Купянська, Дворічанського і В-Бурлуцького районів – всі три учасники відкритої першості Дворічанського району з волейболу, ще раз підтвердили високий рівень, силу і міць чемпіонату і задали лідерський орієнтир іншим командам.


    Серед п’яти команд третьої групи, де виступають переважно представники ОТГ, перемогу здобули волейболісти Циркунівської громади, другі – волейболісти Роганської ОТГ, у складі якої виступали відразу три дворічанина – студенти Харківського Національного аграрного університету. Замкнули трійку призерів представники Ізюмського району.
    Вітаємо чемпіонів з переможним початком обласної Спартакіади і зичимо подальших високих успіхів та нових перемог!

 


В. Каща.
Фото 
Е.Коваленко, 
Є.Резніченко, 
Р.Тепляков

 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 629 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: