MENU

17:38
ПОЗАДУ ПОЛОВИНА ДИСТАНЦІЇ

На Різдвяні свята дісталися фінішу змагання першого кола відкритої першості Дворічанського району з волейболу серед чоловічих команд. Нагадаю, це єдині перехідні змагання з року в рік. Грудень місяць подарував прихильникам волейболу багато цікавих матчів, безліч хвилюючих та захоплюючих партій, а початок нового змагального року ознаменувався ще більшим загостренням спортивної боротьби.
Нагадаю, що турнірну суперечку за високі позиції в таблиці нині ведуть вісім команд – шість місцевих волейбольних колективів і по одному представнику від В-Бурлуцького району і міста Куп’янськ. Втім, гості вже так «вжилися в роль» учасників місцевих змагань, що вболівальники           по-праву вважають їх своїми, знають всіх гравців поіменно, а окремі навіть вболівають за них. Перш ніж охарактеризувати виступи команд у першому колі відзначу, що сили команд у поточному розіграші значно вирівнялися завдяки нововведенню – обов’язковій присутності на майданчику молодого гравця шкільного віку. Це, без сумніву, додало змаганням цікавості, глядачі залюбки сприйняли такі зміни і тепер мають нагоду часто-густо спостерігати поєдинки тривалістю в чотири-п’ять сетів. Зазначу, що жодній з команд, а кожен колектив провів по сім матчів, не вдалося уникнути втрат. Також не залишилося жодного колективу, який не відчув би радість від перемоги. І проміжні результати після половини дистанції настільки щільні, що передбачити розв'язку в першості навряд чи хто насмілиться. 
Знані лідери останніх років – куп’янський «Оскіл» і богданівська «Родіна», як і раніше перебувають серед лідерів, але тепер їх позиції нагорі таблиці не такі вже й непохитні, як раніше. По різному виступили команди у першому колі і виною тому, перш за все, суперники, які намагаються відбирати очки в лідерів у кожному турі і прагнуть, як і колишні чемпіони, до перемог. Очна зустріч між вище названими командами завершилася перемогою місцевих волейболістів у п’яти партіях. Але ж «Родіна» поступилася «Факелу» і зазнала поразки від топільського «Оскола», в обох випадках з рахунком 1:3. Тож лідерську гонку після половини дистанції очолили куп’янчани і їх одноклубники з топільської команди. Останні поступилися своїм візаві з Куп’янщини лише в очному протистоянні, інші матчі довели до перемоги. Різниця в очках між лідерами – лише один пункт, попереду куп’янчани. Богданівська “Родіна» з відставанням у три бали від лідера посідає проміжну третю позицію.
Дещо збавив оберти у цьогорічних змаганнях колодязненський «Факел». Молода і амбітна команда, яка завжди славилася непередбачуваністю в діях і була грозою авторитетів. Втім, у нинішніх змаганнях вдалі матчі і красиві перемоги чергувалися з відвертими провалами і ганебними поразками. Колодязняни наразі четверті з відставанням від лідера в сім балів.
Нижня четвірка команд, які посідають місця з п’ятого по восьме, розмістилася ще більш щільною групою і ситуація в таблиці може змінитися кожного туру. Судіть самі. Команда ветеранів волейболу має в активі вісім балів, а інші три колективи – «Колос», ЗЕВС-Д» і «Родіна-2» набрали в актив по шість пунктів і горять бажанням покращити свої здобутки.
Отож, вся боротьба в першості ще попереду. Амбіцій і бажання, підкріплених майстерністю у волейболістів вистачає аби вирішувати високі турнірні завдання і прагнути до більш значних досягнень. Жодну команду не можна скидати з рахунку. Бо, приміром, «Родіна-2» перемогла «Факел» (3:0) і  «Колос» (3:2), андріївські волейболісти були сильнішими за ветеранів (3:2) і взяли повноцінні три очки в матчі проти другої «Родіни» (3:0). А «Колос» доволі впевнено переграв «ЗЕВС-Д» (3:0) і аж в трьох матчах поступився лише на тайм-брейку, записавши до активу по одному балу. От і спробуй тут прогнозувати, коли кожна гра з першого до останнього розіграшу тримає в напрузі і вболівальників, і самих гравців. Втім, виграють від цього тільки численні глядачі і сама гра, яка дарує прекрасні незабутні миті цікавого та насиченого волейболу.
Друге коло уже стартувало і боротьба загострилася вкрай. Турнір продовжує радувати непередбачуваними результатами і вражати багатогранністю. Остаточні підсумки першості ми підіб’ємо наприкінці січня, а поки що спостерігаємо за розвитком подій і вболіваємо за улюблені команди. Запрошуємо любителів волейболу щосуботи і щонеділі до спортивного залу ДЮКФП «Юність». 
В. Каща
Фото ТУТ

 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 1176 | Додав: kiosik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: