MENU

11:07
РЕГІОНАЛЬНИЙ ТУРНІР З ПЛЯЖНОГО ВОЛЕЙБОЛУ СЕРЕД ВЕТЕРАНІВ (90+), ПРИСВЯЧЕНИЙ ДНЮ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ТА ДНЮ МІСТА КУП’ЯНСЬКА

22 серпня 2015 року на спортивних майданчиках міського відділення яхт-клубу «Оскіл» за ініціативи Куп’янського регіонального представництва Харківського обласного відділення НОК України управлінням культури молоді та спорту Куп’янської міської ради разом з МЦФЗН «Спорт для всіх - Спартак» було проведено змагання з пляжного волейболу серед ветеранських команд в рамках програми олімпійського дня. Ці, вже традиційні змагання, були присвячені відзначенню Дню Незалежності України та Дню міста Куп’янська.
На турнір були запрошені ветеранські команди з районів та міст Харківської області. Цього разу організатори встановили для учасників  цікавий віковий ценз 90+, що визначало вікову суму гравців 90 років і більше, при цьому вік молодшого учасника команди не повинен бути молодшим ніж 38 років. 
Враховуючи необхідність проведення повного циклу змагань – від жеребкування до нагородження переможців в один день, суддівська бригада відхилили традиційну для пляжного волейболу схему ігор "до двох поразок". Замість того спортивні колективи були поділені на групи, де зіграли між собою в один круг. А кращі команди з груп відбирались у стадію півфіналів. Всі ігри турніру проводились за принципом "до двох перемог" в укорочених до 15 очок партій.
Відкрив змагання вітальним словом куп’янський міський голова В.В.Демченко, який привітав учасників спортивного свята та запросив усіх присутніх на головні культурно-спортивні заходи з нагоди відзначення Дня міста, які будуть проходити в Куп’янську 29 та 30 серпня. А далі пролунав свисток і в повітря злетів кольоровий м’яч ... Цікавий формат змагань дозволив від першої до останньої гри тримати в напрузі як самі команди, так і чисельну групу вболівальників. 
Фінальні ігри стали справжньою окрасою свята та визначили переможців та призерів змагань. У першому півфіналі команда «Факел» (Дворічанський район) з рахунком 2:0 здолала команду «Дует» (м.Куп’янськ), в другому інша куп’янська пара «Тандем-Спартак», також в двох сетах, здолала «Локомотив» (смт.Куп’янськ-Вузловий).
В «малому фіналі» залізничники, до речі найстарший колектив турніру – 107 років на двох, «перебігали» «Дует» і здобули бронзові нагороди. 
А в головному фіналі зійшлись в протистоянні  колодезнянський «Факел» та куп’янський «Тандем-Спартак» - команди, які дістались фіналу не зазнавши поразок на турнірі. Обидва колективи досвідчені «турнірні бійці», в обох парах є волейболісти, які вже тримали на п’єдесталі  головний трофей цих змагань. Цього дня, зберігши більше фізичних сил, за рівної боротьби сильнішим виявився «Факел». 

Отже, четвірка фіналістів турніру:
1 місце – Микола Карпович та Володимир Домнін, команда «Факел» (93) 
2 місце – Віктор Холодков та Сергій Чудопал, - «Тандем-Спартак» (106), 
3 місце – Юрій Бондаренко та Борис Рязанов «Локомотив» (107)
4 місце – Юрій Беркаш та Сергій Костюченко – «Дует» (106). 

Переможці, призери та всі учасники змагань були нагороджені пам’ятними медалями та грамотами від мерії міста. Однак найвищою цінністю в таких турнірах було і є спілкування дуже різних за віком та фахом людей, об’єднаних спільним захопленням, яке надає масу позитивних емоцій і додає їм сили і здоров’я – пляжним волейболом. Тому логічним продовженням змагань стало запрошення спортсменів та вболівальників до гостинно накритих на території яхт-клубу столів спробувати смачного кулішу.
За допомогу в організації та проведенні змагань висловлюємо подяку Харківському обласному відділенню НОК України, куп’янському представництву страхової групи «ТАС», телекомпанії «Регіон», приватним підприємцям Мартишко Г.М., Ошалік В.В. та Бондаренко Ю.О., керівництву міського відділення яхт-клубу «Оскіл».


Окрема подяка від організаторів, спортсменів та глядачів Золотарьовій Олені, що забезпечила музичний супровід турніру цікавими пісенними номерами.

В.Домнін
Фото: С.Чудопал, Н.Корнілова

Переглядів: 744 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: