MENU

15:51
Семінар практикум для тренерів з волейболу пляжного

З 28 по 30 жовтня в м. Харків пройшов семінар практикум для тренерів з волейболу пляжного.

Комісією з волейболу пляжного ФВУ вперше організований подібний захід, що спрямований на підвищення кваліфікації українських тренерів. За ініціативи голови комісії Валерія Задорожного, до організації та проведення даного заходу були залучені тренер збірної команди України Олексій Кулініч, члени комісії, дитячі тренери Сергій Тимчак та Анжела Зінченко, координатор з волейболу пляжного ФВУ Олександр Самсонюк.

Основу семінару склали практична та теоретична частина. Під час практичної частини Олексій Кулініч ознайомив всіх з методикою спеціальної та загально фізичної підготовки спортсменів перед початком сезону, продемонстрував різноманітні вправи спрямовані на вдосконаленні технічних дій гравців, а також їхню взаємодію під час ігрових ситуацій.

Наступного дня основна увага була приділена теоретичній частині в якій Сергій Тимчак поділився як власним досвідом щодо підготовки молодих спортсменів так і методиками, що були представлені під час семінару ЄКВ влітку в Чехії під час чемпіонату Європи до 18 років. Анжела Зінченко під час свого виступу зробила акцент на важливості психологічної складової у вихованні юних волейболістів. Далі продовжив виступ Олексій Кулініч, який на прикладі відео фрагментів за участю українських команд зробив аналіз технічних та тактичних дій спортсменів, їх взаємодію на майданчику.

Наступним виступив Олександр Самсонюк, який розповів про національну та міжнародну систему турнірів, шляхи підготовки команд у волейболі пляжному на прикладі іноземних федерацій.

Підсумував теоретичну частину Валерій Задорожний, який познайомив присутніх з новим складом комісії з волейболу пляжного, а також планом її діяльності на найближчий період.

Під час останнього дня семінару був проведений виставковий турнір серед юнацьких команд на якому учасники під керівництвом Олексія Кулініча змогли на практиці застосувати теоретичні знання стосовно аналізу техніко-тактичних дій команд та методів їх реалізації в ході матчів.

По завершенні даного семінару, всім учасникам були вручені сертифікати, а це 32 тренери з 17 міст, що представляли 9 областей. Варто відзначити, що окрім вже досвідчених тренерів було й багато початківців, які тільки починають розвиватися в цьому напрямку.

Валерій Задорожний, голова комісії з волейболу пляжного ФВУ, відмітив, що це лише перший з числа семінарів, які заплановані в найближчі сезони, які будуть організовані комісією з волейболу пляжного спільно з ФВУ.

Фотогалерея. Відеогалерея.

Своїми враженнями діляться учасники цього заходу - голова комісії ФВУ з волейболу пляжного Валерій Задорожний, куратор дитячо-юнацького напрямку комісії Анжела Зінченко та тренер Олексій Кулініч.

Ніколи раніше нічого подібного в Україні у сфері пляжного волейболу не відбувалося. Українські наставники інформацію черпали хто звідки: з Інтернету, з семінарів, які відбувалися за межами країни, з власного досвіду, але щоб систематизувати і провести подібний практикум, раніше руки до цього не доходили. Започаткували цей напрямок у Харкові за ініціативи нового голови комісії ФВУ з пляжного волейболу Валерія Задорожного. Знаннями ділилися тренери, які працюють у Харкові, як з дитячими колективами, так і зі збірними Анжела Зінченко та Олексій Кулініч. Доречі обидва свою ігрову карєру ще не закінчили, тому назвати їх суто тренерами язик не повертається. 

Анжела Зінченко - куратор дитячо-юнацького напрямку комісії ФВУ з волейболу пляжного
"Скажу про себе. Отримала тільки позитивні емоції від проведення цього семінару. Знаєте, більше навіть не ділилася своїм досвідом, скільки набувала його. Рада знайомству з цікавими людьми, з якими будемо працювати у розбудові українського пляжного волейболу в майбутньому. Цікаво було почути думки, щодо того, як розвивається цей вид спорту за кордоном, і які кроки необхідно для подальшого розвитку у нас в Україні. Переконана, що цей семінар виявився надзвичайно корисним. Його учасники були не просто слухачами, а й активними ідеологами розвитку пляжного волейболу на місцях. Уся отримана інформація точно прислужиться під час роботи дитячо-юнацького напрямку, куратором якого я є".

Олексій Кулініч - тренер з пляжного волейболу
"Минулого сезону я подібний семінар відвідував у Анапі. Там він був міжнародний і проводиться традиційно з року в рік. У нас семінар для тренерів проводився вперше, але скажу, що з часом і до нас будуть за досвідом приїжджати іноземні спеціалісти. Стосовно моїх вражень? Скажу, що дуже хвилювався. Знаєте тут відчуття абсолютно інші, ніж на майданчику. Здається і там, і там ти в ролі наставника. Але тут на семінарі це якось відчувається по-іншому. Ти ділишся досвідом з тим, з ким завтра можеш бути по різні боки сітки. Хочеться показати себе з найкращої сторони, хочеться, щоб твоя інформація, твій досвід знадобився і їм. Скажу, що для себе почерпнув від цих зустрічей також багато чого корисного. У кожного з учасників свій шлях у пляжному волейболі, своє бачення, свої думки і усе це дуже корисно. Проводив тренування з чужими гравцями, але не цікавився, які у них враження. Вважаю, що по відношенню до їхніх тренерів не варто таке запитувати".

Валерій Задорожний - голова комісії ФВУ з волейболу пляжного
"Переконаний, це неправильно, що таких семінарів раніше у нас в Україні не проводилося. Це наш перший крок, але можу запевнити, що не останній. Нещодавно я очолив комісію ФВУ з волейболу пляжного, не хочеться багато говорити, хочеться багато працювати. Хочеться, щоб удосконалювалися і наші гравці, і розвивалися наші тренери, щоб суддів міжнародних ставало більше, щоб супервайзерів на місцях, які розуміються, як проводити турніри високого гатунку ставало дедалі більше, щоб самих змагань і самих учасників було ще більше. Тенденція мене радує, але остаточно буду задоволений результатами роботи моєї команди, коли українські гравці будуть стояти на п'єдесталах на Олімпійських Іграх, чемпіонатах світу та першостях Європи".

 

Прес-служба ФВУ

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 900 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: