MENU

15:37
СВЯТКОВІ СПОРТИВНІ ЗАХОДИ

 З нагоди Дня Прапора і Дня Незалежності України, на районному стадіоні «Колос» було піднято прапор змагань, які традиційно пройшли в райцентрі. Спортивні заходи були присвячені державним святам і тривали чотири вихідних дні. Вони вмістили в себе змагання з футболу і міні-футболу, пляжного волейболу, шахів та більярду. Цілу низку спортивних заходів відкривали учасники регіонального турніру з волейболу пляжного.

*****

 Волейбольні корти поблизу центрального пляжу річки Оскіл, стали місцем проведення цікавого регіонального турніру серед кращих пляжників Дворічанського і Куп’янського районів. В традиційних змаганнях взяли участь чоловічі та жіночі команди-двійки.
 Представниці прекрасної статі зіграли за коловою системою. Суперництво за нагороди турніру вели дві команди господарок турніру і дівчата з Куп’янщини. Віддати заочну перевагу комусь із команд насмілився б лише божевільний. Сили команд були рівні і тільки гра та її перипетії розставили команди в табелі про ранги. А протягом захоплюючої гри чарівних дівчат, де були і потужні подачі, і хитрі «планери», і надійна гра на підборі та потужна в атаці, і результативні догравання та тривалі розіграші, просто вирували красиві миті спортивної боротьби. 
 Спершу «Юність» (А.Медяник – В.Рущак), у драматичному та рівному протистоянні, переграла симпатичну за грою команду «Олімпія» куп’янських волейболісток (І.Саяпіна – С.Цимбалюк), двічі вирішивши долю переможних партій на більше-менше – 2:0 (16:14; 13:15; 17:15). Це і надалі задало тон спортивній боротьбі та продовжило змагання у красивому ігровому руслі. Непоступливість і прагнення до перемоги продемонстрували волейболістки «Олімпії» і в другому матчі проти команди «Аллєгро» (О.Летуча – Ю.Демченко). Але нічиїх у волейболі не буває апріорі, команда все можливе робила для перемоги, але її святкували сильніші на той момент місцеві волейболістки – 2:0 (15:11; 15:12). А «Олімпія», продемонструвавши якісний волейбол, посіла третє місце на дебютному для себе турнірі на Дворічанщині, з чим ми їх і вітаємо. 
 Доля переможця змагань вирішувалася у протистоянні «Юності» і «Аллєгро». Манера гри обох команд добре відома суперницям, бо грати дівчатам доводилося і разом, і проти, і в «класиці», і в «пляжці». У звітному протистоянні команди почергово володіли ініціативою. Перший сет виграли швидкі та жваві дівчата з команди «Аллєгро» (15:9). Але надалі ініціативу захопили більш мобільні суперниці і не віддали її до переможного завершення матчу – 15:8; 15:6 за партіями і 2:1 за грою. Отож, «Юність» святкувала непрості перемоги в обох динамічних матчах і виборола першість на турнірі. Другими фінішували дівчата команди «Аллєгро».
 А десять чоловічих команд чинили «розбори» на іншому майданчику. Хитросплетіння турнірної сітки до двох поразок, у боротьбі з трьох партій до п’ятнадцяти очок, визначили учасників півфіналів лише після шести годин спортивної боротьби. Без поразок до четвірки найсильніших турнірними сходами дійшли «КУБ і К» (В.Кущ – А.Кущ) та куп’янська пара лінійного відділу управління магістральних газопроводів (надалі - ЛВУМГ) – Д.Лук’янов – Є.Бондаренко. Через сито відбору, з однією поразкою, але з великим прагненням до перемоги, пари їм відповідно склали куп’янські «Лікарі» (Д.Красноруцький – Д.Руденко) і їх земляки з «Оскола» (Р.Тепляков – К.Богданов). Тобто, серед чотирьох найсильніших команд турніру, наші земляки із сімейної команди «КУБ і К» вели непримиренну суперечку проти куп’янських волейболістів. І, забігаючи наперед (але ж емоції, повірте, і гордість за наших хлопців), виграли цю боротьбу! Спершу як слід «пролікували» молодих лікарів – 2:0 (17:15 і 15:9), а потім у фіналі взяли гору над потужним дуетом одвічних суперників наших волейболістів і переможців минулорічного подібного турніру, командою ЛВУМГ. 
 Вирішальний матч досвідчені турнірні бійці обох команд розпочали виважено і відповідально, зігравши, за домовленістю, до двадцяти одного очка. Ця зміна стала «визначальною» у першому сеті, коли після рахунку 14:14 господарі зробили неймовірний спурт і виграли сет 21:14 (!). Друга партія пройшла не менш напружено, але психологічна перевага наших земляків далася взнаки – перемога з рахунком 21:17 у партії і фінальні 2:0. В матчі за «бронзу» позмагалися куп’янські пари «пляжників». Більш зіграні «Лікарі» переграли «Оскіл» з рахунком 2:0 (15:9; 15:13) і посіли третю сходинку на турнірі.
 Переможців та призерів змагань нагороджено грамотами і особистими спортивними призами районного центру «Спорт для всіх».
В. Каща.
Фото В. Домніна.


 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 569 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: