MENU

17:26
Традиційні змагання з волейболу у рамках районної Спартакіада з видів спорту до Дня працівників сільського господарства

         За традицією, третя неділя листопада стала в Дворічанському районі днем проведення районної Спартакіади з видів спорту, приуроченої до Дня працівників сільського господарства. Змагання викликали чималий інтерес. В них мали змогу взяти участь всі бажаючі: сільські трудівники, студенти і школярі, пенсіонери, пересічні громадяни, фізкультурники і спортсмени колективів фізкультури району. І лише командний залік по п’яти видам змагальної програми визначав найсильніший спортивний колектив у підсумку Спартакіади за найменшою сумою місць, здобутих представниками команди у всіх видах програми. Географія видів спорту дуже широка: шахи і російські шашки, настільний теніс, більярд і, звичайно ж, волейбол. Всі види відповідні до наших змагальних умов і розвитку видів спорту, їх поширення і популярності у районі.

         Увага любителів ігрових видів спорту була прикута до спортивного майданчика дитячо-юнацького клубу «Юність», де змагалися волейболісти. На жаль, з різних причин змагання не змогли зібрати всіх найсильніших волейболістів району і всі районні команди. Але чотири волейбольні колективи подарували глядачам неймовірну за інтригою круговерть змагальних подій і увінчали спортивне дійство красивим фіналом. На волейбольному міні-турнірі були представлені команди «Родіна-1», «Родіна-2», топільський «Оскіл» і юна команда, яка виступала під прапором ФОП «Кощей Р.М.». В перших двох турах позначилася перевага над суперниками двох колективів. Їм, після двох перемог у кожного, належало визначити володаря головного призу у вирішальному матчі, а переможені у стартових турах розіграли третє місце. Отже, трійку призерів волейбольних змагань замкнула друга команда «Родіни», перемігши молодих суперників ФОП «Кощей Р.М.» у двох сетах. А вирішальна гра між топільськими і богданівськими волейболістами подарувала вболівальникам красиву боротьбу та інтригу. Перша партія залишилася за топільськими волейболістами (25:21). Гравцям головної команди з Богданівського довелося прикласти неабияких зусиль аби відігратися у другому сеті з рахунку 8:16, а потім і «вирвати» перемогу (25:23). Тайм-брейк краще вдався гравцям «Родіни», на боці яких була психологічна та ігрова перевага – 15:10 і 2:1 в матчі.

         Переможців волейбольного турніру нагороджено спортивним кубком і грамотою, призери нагороджені грамотами районного центру «Спорт для всіх».

         Настала черга визначати кращі команди у загальному заліку Спартакіади. При підведенні підсумків, представники оргкомітету брали до уваги участь спортсменів команди у всіх видах змагальної програми. Переможцем цьогорічних змагань, з великим відривом по очкам від переслідувачів, стала команда, яка виступала за спонсорської підтримки ФОП «Кощей Р.М.» (представник команди Г.Ковальов). Другу сходинку у підсумку посіла команда Пісківської сільської ради (голова ради В.В.Бакунець). Ці дві команди делегували своїх представників у всі види, тому цілком прогнозовано опинилися на пєдесталі пошани. Інші п’ять команд-учасниць Спартакіади – Колодязненська і Кутьківська сільські ради, лікарня ветеринарної медицини та команди, що представляли ФГ«Гиренко А.І.» і «Дворічанський ринок», змагалися у всіх запропонованих видах окрім волейболу. В підсумку, отримавши штрафний бал за неучасть у ігровому виді програми, кращий загальний показник здобула команда Колодязненської сільської ради, що дозволило колективу зійти на третє підсумкове місце. Зібрана і натхненна команда Кутьківської сільської ради посіла четверте місце, відставши на півтора бали від третього призера. П’ятими завершили змагання представники Дворічанського ринку, шості у підсумку спортсмени ФГ«Гиренко А.І.», на сьомій позиції симпатична і дружна команда лікарні ветеринарної медицини. Переможців командного заліку нагороджено кубками і грамотами від організаторів.

         Завершилися змагання пізнього вечора. Але не дивлячись на час і втому, спортсмени залишилися задоволеними турнірними протистояннями. Ще один осінній змагальний день підвів підсумки районній Спартакіаді аграріїв. Попереду у спортсменів району волейбольні змагання. Тож нудьгувати вболівальникам точно не прийдеться.

В. Каща.

Фото

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 606 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: