MENU

18:52
У Харкові відбулися змагання ІІІ Всеукраїнського Меморіалу Олександра МАРТИНЕНКА

У спорткомплексі харківського Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбувся ІІІ Всеукраїнський турнір пам’яті Олександра Мартиненка. Як ми вже розповідали, випускник цього навчального закладу і гравець «Юракадемії», щойно на сході нашої країни розпочалися бойові дії, не вагаючись відклав спортивну та юридичну кар’єри і пішов на фронт добровольцем. Воював у зоні проведення АТО в складі 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, виявляючи неймовірну мужність та відвагу. До останнього залишався поруч із бойовими побратимами на лінії фронту, захищаючи Україну в боях під Щастям, Никішиним, Малоорлівкою і Дебальцевим. Саме там, 7 лютого 2015 року, під час ворожого обстрілу Олександр отримав поранення, несумісні з життям…

Цього разу змагання пройшли за підтримки Харківського міськспорткомітету, харківської обласної федерації волейболу та керівництва Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Вісім учасників було розбито на дві групи. Першу склали команди вищої ліги «ШВСМ-СумДУ» (Суми), «Зміївський енергетик» (Слобожанське), ВК «Бахмут» та збірна України U-20. Другу – дещо слабкіші колективи Південного гірничо-збагачувального комбінату – ПГЗК (Кривий Ріг), ХНУ ім. Каразіна, збірна ГУ нацполіції Донецької області (Маріуполь) та збірна України U-18. Відповідно, переможців та призерів кожної нагороджували окремо.

В урочистій частині відкриття турніру взяли участь: проректор з навчальної роботи НЮУ Ю.Г.Барабаш, президент ВК «Юридична академія» Л.Ю.Михайлов, засновник і організатор турніру В.В.Джерелій, директор Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту А.М.Попов, головний суддя змагань (суддя національної категорії, представник Федерації волейболу України Ю.О.Торкін) та рідний брат Олександра – Олексій Мартиненко.

До присутніх звернувся Ю.Г.БАРАБАШ, який привітав учасників змагань«Олександр Мартиненко багато років поспіль захищав честь Університету, виступаючі на всеукраїнських і міжнародних змаганнях з волейболу. Він прожив недовге, але яскраве життя, і загинув, боронячи Батьківщину»...

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять Олександра Мартиненка, який, залишаючись вірним Присязі, поклав своє життя за цілісність і незалежність України.

Ну, а далі розпочалися цікаві й захоплюючі за своїми сценаріями матчі. Інтрига зберігалася до останнього, але, зрештою, переможцями змагань стали, відповідно, команди ПГЗК та «ШВСМ-СумДУ». Вони отримали спеціальні красиві кубки. Інші ж учасники турніру були нагороджені пам’ятними медалями і командними дипломами.

- Враження – найпрекрасніші, організація – шикарніша! – так позитивно емоційно відреагував головний тренер колективу ПГЗК Станіслав ЧЕРНОВ. – Ми є учасниками змагань із самого початку, тому, порівнюючи, вбачаємо постійні зміни на краще. Видно, що організатори змагань, що називається, пропустили важливість якомога якіснішої підготовки через власні серця, і ми їм за це безмежно вдячні.

Також цього року приємно вразила і географія учасників, і формат турніру. В нашій групі суперники виявилися приблизно рівні за класом, тому доля переможця вирішувалася до останнього. Що й казати, така атмосфера і така конкуренція однозначно залишає найкращі спогади…

- Чудова організація, особливо приємна атмосфера і дуже хороша практика для нашої команди напередодні «Фіналу чотирьох» у вищій лізі! - запевнив наставник «ШВСМ-СумДУ» Денис ЗУЙ. - Нам було напрочуд приємно і корисно знаходитися в ці дні у Харкові. Відчувається, що організатори справді з величезною повагою ставляться до пам’яті Олександра Мартиненка, бо підійшли до вирішення всіх питань, так би мовити, з душею. Саме тому все вийшло дуже гарно, і всі отримали величезне задоволення від такої зустрічі. Однозначно: якщо нас запросять стати учасниками і наступного року - ми з радістю відгукнемося!

…Також після фіналів, за традицією, відбувся матч пам’яті між двома збірними, складеними із друзів Олександра Мартиненка. Що цікаво, однією з них керував його рідний брат Олексій, а іншою – колишній партнер по виступах за «Юракадемію» Максим Бекарюк. І, певно, все ж є правильним, що така гра не виявляє переможця – 25:25.

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 1298 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: