MENU

17:03
«Великий» волейбол завітав до Дворічної

Чемпіонат Харківської області «Дитяча ліга»

(сезон 2017/2018 рр.)

серед хлопців у віковій категорії  2005-2006 р.н.

 

Попередній етап - група «А»

Наприкінці листопада до Дворічанського району знов завітав дитячий волейбол. І хоч виходили на майданчик наймолодші вихованці спортивних шкіл та клубів – зате статус змагань був напроти високого, обласного рівня, -  це  найбільш представницькі дитячі змагання в Харківській області – «Чемпіонат Харківської області «Дитяча ліга» сезону 2017/2018 років».

Ці змагання проводяться в трьох вікових категоріях серед юнаків та дівчат. Для участі в змаганнях серед хлопців 2005-2006 року народження до федерація волейболу Харківської області було подано заявки десяти команд. Оргкомітетом було вирішено розділити команди на попередньому етапі на дві групи, а потім по дві кращі команди з яких будуть відібрані до фінальної стадії змагань. До групи «А» увійшли команди дитячо-юнацьких спортивних шкіл В-Бурлуцького, Дергачівського, Первомайського районів, ДЮКФП «Юність» Дворічанського району та ДЮСШ-11 міста Харкова. Обласна федерація волейболу надала право провести відбірковий етап в цій групі 25-26 листопада 2017 року Дворічанському ДЮКФП «Юність».

На жаль, з різних причин, команди юнаків Дергачівського та Першомайського районів не приїхали на змагання і численні вболівальники мали змогу спостерігати значно «усічений» відбірковий етап.

Згідно розкладу ігор, першими на майданчик вийшли юні волейболісти ДЮКФП «Юність» та ДЮСШ В-Бурлуцького району. В першому сеті на «вістрі» атак хазяїв вдало діяли А.Русо, В.Петровський, Р.Жебка та О.Кісіль. Дворічани контролювали гру і здобули впевнену перемогу з десяти-очковою перевагою. Не змінився сценарій гри і на початку другої партії. Тренер бурлучан В.М.Шестопалов використавши обидві перерви, скорегував замінами схему гри і команда зуміла повернути інтригу на майданчик, відігравши дев’яти-очкове відставання. Та все ж вирішальні два м’ячі забили дворічани і здобули свої перші три залікові бали на турнірі (25:14, 25:23).

Наступною стала гра хазяїв майданчика проти волейболістів харківської ДЮСШ-11. В першому сеті суперники по черзі здобували перевагу в рахунку і за такої гри, при палкій підтримці вболівальників, дворічани першими досягли завітного двадцяти п’яти очкового рубежу. Початок другого сету був за харків’янами, які змусили суперника взяти першу перерву вже на рахунку 2:7. Вийшовши на заміну А.Вавулін та М.Ткаченко підсилили гру в захисті, що дало змогу наздогнати суперника в рахунку в кінці другого десятку. А далі долю сету і всього матчу вирішила серія подач Д.Довгополого, які максимально затрудняли дії у захисті харків’ян, а  партнери Дмитра по команді, раз по раз відбивали м’яч на майданчик суперника. Не «вибила» з цього переможного темпу дворічан і перерва суперника, після якої Дмитро виконавши два «ейси» поставив переможну крапку в цій грі. Здобувши максимально можливі шість залікових балів волейболісти ДЮКФП_«Юність» достроково стали переможцями відбіркового етапу в групі «А».

Долю другого місця вирішувала наступна гра між юнаками велико-бурлуцького району та харківськими волейболістами. Від середини першого партії п’яти-очковий заділ мали представники «першої столиці». Та «спіймавши» кураж бурлучани зуміли наздогнати суперника в рахунку і вже на «більше-менше» здобути необхідну перевагу – 26:28. Такий розвиток подій не «надломив» харківських волейболістів. В другому сеті тренер ДЮСШ-11 М.І.Підобід зумів заспокоїти своїх гравців, скорегувати їх дії, що дозволило харківським юнакам від початку здобути перевагу в рахунку і втримати її до кінця партії.

Після додаткового жеребкування, яке провів головний суддя відбіркового етапу в групі «А», головний секретар «Чемпіонату Харківської області «Дитяча ліга» М.І.Тішенінов, глядачі мали змогу спостерігати своєрідні волейбольні «гойдалки», що властиво дитячому волейболу, коли хвилювання змушує юних спортсменів робити цілі серії помилок. Спочатку харків’яни легко виходять у відрив – 1:7. Потім вже суперник майже наздоганяє їх у рахунку -  6:7. Помилка при подачі, обмін майданчиками і семи очкова серія подач від харківських волейболістів – 6:15. Отже волейболісти Харківської ДЮСШ-11 другі, а юні спортсмени з Велико-Бурлуцького району – треті.

Перемога на груповому етапі дає можливість Дворічанам запропонувати організацію фіналу цих змагань в цій віковій категорії. Та це ще плани на майбутнє, а вже на цьому тижні, 2 грудня на волейбольному майданчику Дворічанського дитячо-юнацького клубу «Юність» зберуться команди Велико-Бурлуцького, Дергачівського, Дворічанського та Шевченківського районів, щоб розіграти путівку до фіналу серед хлопчаків 2001-2002 року народження. 

 

В.Домнін

фото О.Смірнова

 

Про результати змагань ви можете простежити за посиланням – http://volley-kharkiv.ucoz.ua/index/chempionat_kharkivskoji_oblasti_ditjacha_liga_2017_2018rr_khlopci/0-321

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 599 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: