MENU

15:23
Відкриття сезону класичного волейболу 2017/2018 в Куп’янську

Скінчилось літо, минули волейбольні баталії на піщаних майданчиках, тепер попереду – насичений сезон з волейболу класичного. Це й звичайні тренування після роботи і участь в різноманітних міських змаганнях, і виступи у регіональних та обласних турнірах.

А розпочався сезон 25 листопада поточного року волейбольним турніром  «Кубок відкриття сезону» серед груп здоров’я міста Куп’янська. До участі у цих змаганнях подали заявки вісім команд з селищ Ківшарівка, К.-Вузловий та міста Куп’янська. Згідно регламенту, на попередньому етапі команди були розподілено на дві підгрупи, ігри в яких відбулись за коловою системою. Команди які посіли другі місця в підгрупах  виборювали між собою бронзові нагороди, а переможці підгруп виходили до фіналу змагань.

 У першій підгрупі, баталії якої проходили у спортивному залі загальноосвітньої школи №_1, виступали збірна команда учнів та вчителів ЗОШ №_1, команда  «Ветеран-Локомотив» з Куп’янськ-Вузлового і два колективи груп здоров’я з мікрорайону Ювілейний – «БЕМС» та «Факел». Беззаперечним лідером у групі стала команда «БЕМС», яка здобула три перемоги і набрала максимально можливі 9 очок. Друге місце посіла команда ветеранів з селища залізничників (7 очок), на третьому місці в групі – «Факел» (4 очки) і на четвертому – команда ЗОШ № 1(3 очки).

Команди другої підгрупи змагались на волейбольному майданчику загальноосвітньої школи №_6. Тут виборювали путівки до фіналу команди «Тандем» (м.Куп’янськ), «Енергетик» (сел.Куп’янськ -Вузловий), «Здоров’я» (сел.Ківшарівка), «Салют» (м. Куп’янськ, мр-н Ювілейний). Команди подарували глядачам цікаве, а інколи й драматичне протистояння. Так якщо з визначенням переможця в групі після шести ігор проблеми не було, - ним стала команда «Салют», що теж набрала максимальну кількість очок - 9, то за друге місце у групі розгорнулася запекла боротьба. По закінченню останнього туру три команди набрали однакову кількість очок – 5, при однаковій кількості перемог та співвідношенні виграних-програних партій. Щоб визначити команду яка продовжить боротьбу за «бронзу», суддівській колегії довелося рахувати співвідношення м’ячів. Враховуючи цей показник друге місце посіла команда «Тандем». Третім в другій групі став «Енергетик», а «Здоров’я» четверті в цьому квартеті.

В «малому фіналі» між колективами «Тандем» та «Ветеран-Локомотив» перемогу на тай-брейку здобули гравці команди «Тандем» (15:7, 12:15, 16:14).             

У «головному фіналі» в напруженій боротьбі «Салют» здолав «БЕМС» у двох сетах (15:10, 18:16) здобувши перший трофей цього сезону.

Під час церемонії нагородження всі команди та кращі гравці були нагороджені грамотами відділу фізичної культури та спорту управління культури, молоді та спорту Куп’янської міської ради, а команда-переможець – отримала «Кубок відкриття сезону».

Кращими гравцями оргкомітетт визнав О.Сікачова (ЗОШ №_1), Д.Красноруцького («Факел»), Д.Сергієнко («Енергетик»), С.Казакова («Здоров’я»), В.Білозіра («Ветеран-Локомотив»), С.Цимбалюк («Тандем»), Л.Маринич («БЕМС»), А.Вдовенко («Салют).

         Відділ фізичної культури та спорту і міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» - «Спартак», висловлюють подяку постійним спонсорам цієї прекрасної гри - приватному підприємцю Мартишко Галині Миколаївні та  директору РЦ «Куп’янськ» ХРДАТ СГ «ТАС» (приватне) Сизоновій Любові Григорівні. за допомогу в організації проведення цих змагань. Окрема подяка директорам загальноосвітніх шкіл №_1 та №_6 Гонті Валентині Олександрівні та Лакішек Людмилі Олександрівні за надання спортивних майданчиків, а також медикам Куп’янської центральної міської лікарні за обслуговування турніру з волейболу.

                                                                                              В.Домнін

фото Ю.Фефілов

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 587 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: