MENU

14:12
XIХ Всеукраїнська спартакіада державних службовців

    П’ять днів, з 26 по 30 вересня 2017 року, на спортивних майданчиках ужгородського багатофункціонального спорткомплексу «Юність» проходили  змагання з п’яти спортивних дисциплін в залік всеукраїнської Спартакіади держслужбовців. Ужгород, вже втретє поспіль, гостинно приймало гостей з усієї України в фінальних змаганнях XIХ Всеукраїнської спартакіади  державних службовців, ініціатором якої є Міністерство молоді та спорту України та Центральна рада фізкультурно-спортивного товариства «Спартак».

    В цьому році до обласного центру Закарпаття завітали більше п’яти сотень учасників у складі двадцяти двох команд, з усіх регіонів України. Спортсмени-держслужбовці, вже традиційно, змагались у таких видах спорту -  футзал, шашки, шахи, настільний теніс та волейбол.

    На груповому етапі волейбольних змагань, як і в минулому році, 21 команду було розподілено на 7 груп. В «одну-четверту» турніру напряму відбирались команди - переможці груп та одна команда з другого місця, - за кращими турнірними показниками. Команди, що стали другими та третіми в групах за «олімпійською» системою виборювали місця з 9 по 16, та з 17 по 21 відповідно.

    В стартовій грі групи «Д» харків’яни в «нервовому стилі» здолали збірну міста Києва в двох сетах. А вже в наступній грі, розібравшись з ігровими зв’язкам, здобули впевнену перемогу над командою Вінницької області. В першому сеті для суперника стали «відкриттям» планери у виконанні капітани харків’ян Наталії Манзюк. А другий сет став бенефісом Андрія Бережного, який, продемонструвавши різноманітний арсенал атакуючих дій, вісім раз «розібрався» з організованим блоком суперника.

    В наступній стадії турніру, в грі за вихід у півфінал, харків’яни зустрічались з волейболістами Житомирської області. Рівна боротьба на протязі двох сетів закінчилась зовсім необов’язковою поразкою нашої команди, яка втратила реальну нагоду в боротьбі за медалі турніру.

    В наступній грі, за вихід у боротьбу за 5-6 місця, проти команди Донецької області харків’яни мали нагоду в тренувальному режимі налаштовувати ігрові зв’язки і дали зіграти на майданчику резервістам команди, - оскільки за порушення регламенту змагань супернику було зараховано технічну поразку.

    Закінчували участь в спартакіаді харківські волейболісти грою проти дружньої збірної Івано-Франківської області. Знову рівна боротьба на майданчику, в якій наші волейболісти зробили ставку на потужні атаки Ігоря Григорова, а суперник на атаки в центрі та груповий блок. Досвід та зіграність івано-франківців, які постійно серед кращих волейбольних команд на цій спартакіаді, став вирішальним чинником в цьому протистоянні, - вони  здобули перемогу в двох сетах. Таким чином, збірна команда держслужбовців Харківської області з волейболу посіла шосте місце в загальному заліку, показавши найкращий результат у волейбольних змаганнях в історії цієї спартакіади.

 У змаганнях з волейболу другий рік поспіль найсильнішими виявились представники Хмельницької області. Другу сходинку п’єдесталу зайняли представники Луганської області. Волейболісти Запорізької області в цьому році «обміняли срібло 2016 року на бронзу 2017».

    А підводячи підсумки, перемогу в цьогорічній спартакіаді святкувала збірна Хмельницької області, в активі якої перше місце у волейболі та третє у футболі – у видах які приносять найбільше балів в загальному заліку. Друге місце посіла збірна держслужбовців Запорізької області ігровими якої теж піднімались на п’єдестал за результатами змагань з футзалу та волейболу. Третіми фінішували держслужбовці Івано-Франківська, які значно поступилися очковим запасом золотому й срібному призерам.

    А збірна команда державних службовців Харківської області повторила минулорічний результат посівши 13 місце в загальному заліку.

 

В.Домнін

Фото І.Григоров, Р.Зоренко, Н.Манзюк

 

З історії цих змагань:

2015 рік - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/xvii_vseukrajinska_spartakiada_derzhavnikh_sluzhbovciv/2015-09-28-1283

 

2016 рік - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/xviii_vseukrajinska_spartakiada_derzhavnikh_sluzhbovciv/2016-10-14-1666

 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 760 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: