MENU

09:16
Збірна України – срібний призер чемпіонату Європи (U-20)-2016

Збірна України (U-20) поступилася у фінальному матчі чемпіонату Європи збірній Польщі з рахунком 1:3 та стала срібним призером змагань. Це перші медалі для чоловічого волейболу в період незалежності України.

Польща – Україна – 3:1 (29:27, 25:21, 21:25, 25:12)

Польща: Хубер 5, Форнал 12, Кволек 19, Кочановскі (к) 18, Козуб 1, Зьобровскі 21, Масловскі (л), Якубішак, Вох. Тренер – Себастьян ПАВЛІК.

УКРАЇНА: Полуян (к) 12 (12 – атака, 0 – блок, 0 – подача), Головень 3 (0,0,3), Плотницький 12 (11,0,1), Рогожин 7 (5,2,0), Лиходід 6 (5,0,1), Клепко 2 (2,0,0); Канаєв (л), Кучер (л), Остапенко 2 (0,0,1), Столбунов. Тренер – Микола ПАСАЖІН.

Судді: О.Сатанассі (Італія), І.Шимпль (Словаччина)

Набрані очки: 100-85 (55-35 – атака, 13-4 – блок, 8-5 – подача, 24-41 – помилки суперника).

10 вересня. Пловдив. СК «Колодрума». 750 глядачів.

Як і передбачалося, другий матч між збірними Польщі та України на цьому чемпіонаті зовсім іншим. Інакше і бути не могло. Фінал – це зовсім інша мотивація. 

БАЛАНС НА КОРИСТЬ ПОЛЬЩІ

З такою мотивацією і розпочала збірна України, у складі яких був відсутній основний діагональний Дмитро Вієцький – у нього ще вчора упродовж матчу боліла спина.

Отже початок. Яскравий перший темп від Андрія Рогожина. Суперник відповів тим же. Ще кілька обмінів однаковими діями, поки Якуб Кочановскі не зробив брейк. 6:4. Далі 8:6. Втім, Олег Плотницький рахунок зрівняв, а тут вже зробив перший в цьому матчі ейс. 10:9 – Україна повела. Суперник зрівняв – 10:10. На подачі Кирила Лиходіда, який замінив Вієцького, ускладнили життя супернику – повели 14:12. Втім, Форнал відповів двома ейсами. 16:14 і вже Польща попереду. Далі поляки подвоїли переваги. 22:18. Три очки до перемоги в сеті. Але тут вагоме слово сказала українська подача. Подавав Рогожин, а забивав Тимофій Полуян. Тричі. 22:22. Все вирішувалося на балансі. Ще п’ять разів команди зрівнювали рахунок, поки брейкпойнт не зробили поляки. Заблокували Полуяна на краю сітки. 29:27 – це вже достойний бій.  І перемогти тут могли обидві команди.

 ЦІНА ПОМИЛОК

Другу партію дуже хитрим планером розпочав Олексій Головень. Поляки не знали, що з ним робити. Вслід більш звична подача. І теж ейс. 2:0 – Україна повела. Втім, більшою мірою лідирували в сеті поляки – 11:8, 11:11, 15:13. Вирішальну перевагу вони заробили завдяки помилкам українських волейболістів. 22:18. В цей момент Микола Пасажін змінив зв’язуючого – вийшов Михайло Столбунов, але кардинально це нічого не змінило. 25:21. Польща повела в матчі з рахунком 2:0.

 ПЕРЕКОНЛИВИЙ РЕВАНШ

Втім, Україна продовжила гнути лінію своєї подачі. І це принесло. Плотницький відкрив рахунок, а потім на його ж подачі збірна розвила перевагу – 6:3. Поляки тут же наздогнали (6:6), і до другої перерви жодна з команд не отримала суттєвої переваги. 16:15 – на користь Польщі після удару Кволека. Успішно увійшов у гру Володимир Остапенко, який замінив Георгія Клепка. Розпочав з ейсу, далі додав влучний постріл, а потім ще й блок після подачі Рогожина. 23:19 – Україна попереду. Наприкінці команди обмінялися помилками на подачі, і це було достатньо для перемоги в партії.

1:2 в матчі. Боротьба продовжується. Втім, на четверту партію українських волейболістів не вистачило. 12:25

3:1 – на користь Польщі. Україна – срібний призер чемпіонату Європи (U-20) 2016 року.

МІСЦЕ В ІСТОРІЇ

І це дійсно прорив. Перші нагороди для чоловічого волейболу за період незалежності. І перші за останні десять років після «бронзи» дівочої команди на юніорському Євро в 2006-му.

Вітаємо, всіх, хто причетний до цього успіху!

 

 

На церемонії нагородження лауреатів чемпіонату Європи (U-20)-2016 волейболісти збірної України отримали срібні медалі. Гравець команди Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ був визнаний MVP турніру, а також включений до «Dream Team» змагань в якості догравальника.

Збірну України, яка, нагадаємо, добилася історичного успіху, нагороджував президент ФВУ Михайло МЕЛЬНИК. Отже, срібні медалі отримали (в порядку номерів): капітан команди Тимофій ПОЛУЯН, Олексій ГОЛОВЕНЬ, Володимир ОСТАПЕНКО, Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ, Віталій КУЧЕР, Кирило ЛИХОДІД (всі – «Локомотив», Харків), Андрій РОГОЖИН («Юракадемія», Харків), Дмитро ВІЄЦЬКИЙ («Локомотив», Харків), Михайло СТОЛБУНОВ, Дмитро КАНАЄВ (обидва - «Юракадемія», Харків), Георгій КЛЕПКО (ВК «Вінниця»), Володимир АНДРІЮК («Юракадемія», Харків). Також нагороди отримав тренерський штаб - головний тренер Микола ПАСАЖІН, тренер Анатолій ЯНУЩИК та лікар Олег ПОПОВ. 

НАГОРОДЖЕННЯ. ВІДЕО

 

 За підсумками змагань були визначені MVP турніру, а також «Dream Team», до якою включені сім гравців згідно амплуа

Отже, гравець збірної України Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ був визнаний MVP турніру, а також включений до «Dream Team» змагань в якості догравальника.

Також в символічну збірну увійшли: зв’язуючий Ріккардо Сбертолі (Італія), діагональний – Якуб Зьобровскі (Польща), догровальник – Бартош Кволек (Польща), центральні блокуючі – Алексей Кононов (Росія), Джанлука Галассі (Італія), ліберо – Станіслав Драмов (Болгарія)

 

Підсумкове положення

1. Польща

2. УКРАЇНА

3. Росія

4. Італія

5. Туреччина

6. Німеччина

7. Сербія

8. Болгарія

9. Франція

10. Чеська Республіка

11. Білорусь

12. Словенія


 

Прес-служба ФВУ із Пловдиву

Фото сайту ЄКВ

Категорія: Мировой волейбол | Переглядів: 863 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 4
1 1  
фраза:
МІСЦЕ В ІСТОРІЇ

І це дійсно прорив. Перші нагороди для чоловічого волейболу за період незалежності. І перші за останні десять років після «бронзи» дівочої команди на юніорському Євро в 2006-му.

а как же универсиада:
http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/universiada/2015-07-12-1225?

2 1  
от туда же )))

http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/cholovicha_zbirna_ukrajini_takozh_vigrae_sriblo_universiadi/2015-07-14-1229

3 volley-kharkiv  
не думаю, что пресс-служба ФВУ забыла за Универсиаду...может, имелись ввиду ЧЕ и ЧМ. Как бы там ни было, считаю медали Универсиады - большим событием для украинского волейбола! Кстати, за них МСМК давали, а это уже уровень!

4 1  
МСМК! surprised !!!

Имя *:
Email *:
Код *: