MENU

17:01
EEVZA (пляжний волейбол). Історична подія на майданчиках Харкова

В Харкові 17-19 червня відбувся перший в Україні з 2010 року міжнародний турнір високого рівня – етап чемпіонату EEVZA «Ukraine masters».

 ІСТОРИЧНИЙ МОМЕНТ

Отже, після тривалої перерви майстри пляжного волейболу та вболівальники отримали можливість долучитися до міжнародного турніру, який останнього разу в Україні проводився у 2010 році, а саме в Чорноморську (тоді – Іллічівську), коли відбулися матчі «Континентального Кубку». Для Харкова це взагалі перший турнір такого рангу з пляжного волейболу.

В матчах «Ukraine masters», які відбувалися на майданчиках Центрального парку культури і відпочинку імені Горького, брали участь 42 спортсмени (21 пара) з Білорусі, Естонії, Росії, Литви та України і, як відзначають спеціалісти, це лише перший крок на шляху до організації подібних міжнародних турнірів як в Харкові так и в Україні. 

 

ДЕНЬ ПЕРШИЙ

Перед початком «Ukrainе Masters» у Харкові у організаторів були певні побоювання з приводу погоди, тому що йшов сильний дощ. Але в перший день вже було жарко не тільки на майданчиках - сонячна погода додавала настрою і спортсменам, і вболівальникам.

Тон боротьби був заданий вже з першого матчу кваліфікації, в якій зустрілися українські пари Динець/ Лукьянчиков та Рєзнік/ Христов. Останні виграли у двох партіях 2-0 (21:16, 21:13), вийшли у друге коло, де за 48 хвилин перемогли досвідчений дует Іойшер/ Остапенко 2-1 (19:21, 21:17, 15:10), отримавши путівку в основну сітку. Взагалі, вирішальні матчі кваліфікації вийшли надзапеклими – три з чотирьох з них завершилися  на тай-брейку. Також учасниками основної сітки стали і ще три українські пари Канаєв/ Косяк, Мірошник/ Деньщик та Яковлєв/ Гурин. 

 

ДЕНЬ ДРУГИЙ

Другий день турніру EEVZA в Харкові, коли розпочалися змагання основної сітки, майстри пляжного волейболу подарували глядачам чимало яскравих матчів - місцеві вболівальникам підтримували всіх учасників, які виходили на корти.

«Тут велика спортивна атмосфера тут і добра організація змагань. Корти розташовані в мальовничому парку в центрі міста. Ми раді бути тут», - сказав один з учасників турніру естонець Крісто Колло, який зі Карлом Яані виграв в цей день два з трьох матчів та продовжив змагатися за головний трофей змагань.

Взагалі, в цей день глядачі могли побачити яскраві розіграші та напружену боротьбу майже в усіх двадцяти матчах. Деяким спортсменам доводилося виходити на харківський пісок навіть не два рази. Наприклад, Іллі Ковальову (бронзовий призер «Мастерсу» в Білі-2015) в парі з Владиславом Діденко також, як і естонцям, довелося грати три матчі (дві перемоги і одна поразка). А продовжать вони боротьбу чи ні мало вирішитися вже у втішному колі (у підсумку ця пара поділила 7-8-е місця.- прес-служба)

Вихід в третій раунд ще двох українських пар Сергій Попов/ Олексій Денін та Владислав Гордєєв/ Микола Бабіч не став несподіванкою. Так само як і дуетів Амас Румцевичюс/ Лукас Каздаіліс (Литва) та Олександр Коваленко / Олександр Дєдков (Білорусія). Всі ці команди мали перші чотири номери посіви, і саме вони в підсумку в поєдинках між собою визначать володарів нагород цих змагань, але до цього їм ще належало зустрітися в матчах третього раунду,… 

ДЕНЬ ТРЕТІЙ

…які відкрили програму заключного дня. Білоруси взяли верх над литовцями 2-0 (21:13, 21:19), а в суперництві українців перемогли Бабіч із Гордєєвим – 2-1 (21:19, 19:21, 15:12). Ті, хто програв, пішли по втішному колу і в підсумку вийшли у півфінал, де їх вже чекали їх ранкові опоненти. Всі чотири дуети були достойні перемоги в турнірі – про це яскраво свідчить і рахунок півфінальних матчів, але за звання чемпіонів поборолися гості України. У першому півфіналі Румцевічюс/ Каздаіліс були сильніше за Гордєєва з Бабічем - 2-1 (17:21, 21:17, 15:12), а Коваленко/ Дєдков – Попова з Деніним – також у трьох партіях - 2-1 (20:22, 21:19, 15:11).

Незважаючи на те, що Попов із Деніним мали десь на годину менше відпочинку перед матчем за третє місце, саме вони здобули звитягу, причому в двох сетах – 2-0 (21:17, 21:13)

 

Фінальна зустріч вийшла набагато захоплюючою, ніж «бронзовий» матч. В першому сеті вверх взяли литовські волейболісти – 21:19, в другому білоруси взяли переконливий реванш – 21:14 та, володіючи, психологічною перевагою, довели матч до вікторії - 15:12.

 

Олександр КОВАЛЕНКО (Білорусія), переможець турніру EEVZA «Ukraine masters»:

- Нам дуже сподобалося це місце, все було на найвищому рівні. Ми вперше брали участь в такому турнірі в Харкові, але вже грали в інших міжнародних турніри, які проводилися в Україні. Ми раді виграти. Вітаємо себе і моєї партнера по команді з перемогою і бажаємо, щоб такі турніри, як цей, стане доброю традицією для Харкова та України.

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту EEVZA

 

Трансляція фінальних ігор

Півфінальні матчі (19.06.2016 р.)

 

Матч за третє місце (19.06.2016 р.)

 

Фінал (19.06.2016 р.)

 

Переглядів: 889 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: