MENU

21:42
ФІНАЛЬНІ ІГРИ ВОЛЕЙБОЛІСТОК В РАМКАХ СПАРТАКІАДИ ОБЛАСТІ

         Минулих вихідних в Харкові відбулися ігри фінального етапу жіночих волейбольних змагань в рамках обласної Спартакіади з видів спорту на Кубок обласної державної адміністрації. Команда волейболісток нашого району відправилася на змагання в ранзі чинного чемпіона і мала за мету захистити високе звання здобуте рік тому.

         На першому етапі змагань шість команд сільських районів було розділено на дві підгрупи, де колективи провели одноколовий турнір і виявили учасниць другого етапу. В першому матчі групового етапу дворічанки впевнено переграли команду Великого Бурлука 2:0 (15:7; 15:12). Не змогли скласти конкуренцію нашим волейболісткам і суперниці з Чугуївського району, які теж покинули майданчик переможеними – 2:0 (15:7; 15:8). В боротьбі за другу путівку до наступного раунду чугуївські волейболістки в трьох сетах переграли бурлучанок.

Прогнозоване перше місце в підгрупі давало нам шанс розраховувати на більш слабкішого суперника в півфіналі, який визначився в суперечці між трійкою команд іншої підгрупи. З першого місця до півфіналу вийшли, теж доволі прогнозовано, волейболістки Близнюківського району, які також з «сухим» рахунком переграли команди Шевченківського і Краснокутського районів. Другу путівку до півфіналу за собою забронювала команда з Красного Кута.

На стадії півфіналів головні претендентки на титул – волейболістки Дворічанщини і Близнюківщини, також були переконливішими за своїх візаві і впевнено пройшли до фіналу, перегравши, відповідно, команди Краснокутського і Чугуївського районів. Обидві зустрічі завершилися з однаковим рахунком 2:0.

Фінал став очікуваним дійством останніх років жіночих волейбольних протистоянь. Знаючи манеру гри суперниць, наші дівчата несподівано «провалили» початок стартової партії, але своєчасно оговтавшись, вирівняли становище. Цікава кінцівка подарувала глядачам продовження сету у грі на більше-менше, де вправнішими виявилися наші волейболістки – 29:27. Другу партію суперниці розпочали зібрано і злагоджено, провели її на одному диханні і вирівняли рахунок за сетами – 25:15. У вирішальній партії на майданчику точилася рівна боротьба, але фортуна була на боці суперниць, які того вечора були сильнішими – 15:8 і здобули загальну перемогу з рахунком 2:1. А разом з тим стали володарями почесного звання чемпіонок області нинішнього року. Наші дівчата знову підтвердили тезу про здобуття чемпіонства з командою суперниць в режимі «через рік» і залишилися цього разу на другій позиції. В боротьбі за третє місце команда Чугуївського району переграла волейболісток Краснокутського району з рахунком 2:0 (15:10; 15:4).

 

Всі гравці команд призерів нагороджені медалями відповідних ступенів і грамотами, а переможцям змагань вручено кубок.

 

В.Каща

Фото Б.Бреславець

 

 

Переглядів: 795 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: