MENU

22:39
«Локомотив» – Simply the Best, та інші лауреати сезону

По закінченні останнього матчу сезону у харківському Палаці спорту «Локомотив» відбулося нагородження чемпіонів та призерів національної першості.

 

Ювілей волейболу в його рідній домівці

Церемонію відкрила офіційна частина. На сцену вийшли почесні гості спортивного дійства – президент Федерації волейболу України Володимир Туровський, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Герой України, народний депутат України 7-го скликання, почесний президент ВК «Локомотив» Віктор Остапчук, президент «Локомотива» Євген Щербина, начальник Південної залізниці Микола Уманець, Герой України, ректор Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Василь Тацій.

Президент ФВУ Володимир Туровський відзначив, що у рік 90-літнього ювілею українського волейболу надзвичайно символічним є те, що саме Харків тримає першість як один з найвизначніших центрів розвитку цього виду спорту. «Рівно 90 років тому саме у Харкові волейбол набув статус офіційного виду спорту в Україні. Саме звідси він почав поширюватися в інші регіони нашої держави. Мені приємно, що заходи з нагоди 90-річного ювілею ми починаємо тут, у Харкові. І починаємо з вшанування наших вельмишановних людей», – сказав Володимир Васильович.

Тож за високий вклад у розвиток волейболу в нашій державі найвищою нагородою Федерації волейболу України – Почесним знаком ФВУ – були нагороджені легендарний харків’янин, дворазовий олімпійський чемпіон, дворазовий чемпіон світу, заслужений майстер спорту Юрій Поярков, почесний президент ВК «Локомотив» Віктор Остапчук та президент ВСК «Юракадемія» Василь Тацій.

Крім того, за заслуги перед волейболом грамотою ФВУ був відзначений начальник Південної залізниці Микола Уманець.

 

Чудова п’ятірка

Глядачі побачили і яскраве шоу: порадували цікавими танцювальними номерами та елегантними костюмами дівчата з балету підтримки волейбольного клубу «Локомотив», витонченою грацією зачарували юні художні гімнастки, а співачка Вікторія Мельникова виконала всесвітньовідомий хіт – «Simply the Best».

Логічно, що після цього справа дійшла до нагородження «просто кращих» гравців – не лише в цей вечір, а і в усьому сезоні.

Вже традиційно Федерація волейболу України відзначає переможців номінацій в окремих волейбольних амплуа. Лауреатів обирає тренерська комісія за участю наставників команд-учасниць фінального туру, а також експертів. Отже, за підсумками чемпіонату України-2014/2015 кращими з кращих обрані такі виконавці:  

Кращий нападник – Ян Єрещенко («Локомотив»)

Кращий зв’язуючий – Володимир Ковальчук («Локомотив)

Кращий ліберо – Артем Антоненко («Хімпром-СумДУ»)

Кращий блокувальник – Костянтин Жилинський («Локомотив»)

 

Кращий гравець чемпіонату (MVP) – Іван Слинчук («Вінниця»)

 

Після того, як усій п’ятірці лауреатів в індивідуальних номінаціях були вручені спеціальні пам’ятні кубки, дійшла черга до привітання команд-призерів.

Першими на п’єдестал пошани вийшли гравці та тренери «Юракадемії». Для клубу це перші нагороди за 11 років, а якщо додати до цього, в якій захоплюючій та непередбачуваній боротьбі вони були здобуті (все вирішилося в останній день турніру!), то можна зрозуміти щиру радість Володимира Романцова та його молодих підопічних. Студенти, так тримати!..

На другу сходинку п’єдесталу піднялися сумські волейболісти під керівництвом тренера Миколи Пасажина. «Хімпром» підтвердив свій аналогічний результат минулого сезону, а стабільність, як відомо, ознака класу, який у цієї команди доволі високий.

 

Ян Єрещенко і зачаклована пляшка шампанського

І все ж таки близько тисячі вболівальників, які палко підтримували своїх улюбленців, з нетерпінням чекали миті, коли золоті нагороди Суперліги будуть вручені їхнім законним володарям – волейболістам харківського «Локомотива». І ця мить настала! 

Гравцям і тренерському штабу під орудою Юрія Івановича Філіпова були вручені золоті медалі. Капітан залізничників Володимир Татарінцев вже вкотре в своїй кар’єрі отримав головний кубок чемпіонату з рук президента ФВУ Володимира Туровського.

…А ось почесну місію відкрити величезну пляшку святкового шампанського цього разу довірили не капітану залізничників, як це, приміром, було у грудні під час святкування перемоги у Кубку України, а кращому нападнику чемпіонату Яну Єрещенку. 25-річний гравець, відразу видно, штопором орудує менш вправно, ніж вколочує м’ячі на волейбольному майданчику. З шампанським Яну довелося повозитися, але зі своїм завданням він все ж впорався – на радість партнерів та вболівальників, які усі разом об’єдналися в щасливі хвилини відзначення 15-го чемпіонського титулу. 

Наостанок згадаємо усіх, хто кував цю перемогу протягом усього сезону.

Радість тріумфу «Локомотива» розділили почесний президент клубу Віктор Остапчук, президент клубу Євген Щербина, головний тренер Юрій Філіпов, помічник тренера Ігор Зябліцев, лікар Андрій Федорченко, масажист Олег Шишенко, статистик Сергій Ємельяненко, директор клубу Павло Хріпунов, менеджер Микола Лопін, голова прес-служби волейбольного клубу Олександр Ланевський.   

І, звичайно, гравці-переможці – блокувальники Максим Дрозд, Костянтин Жилинський, Микола Рудницький; зв’язуючі Сергій Гуменюк, Володимир Ковальчук; діагональні Олександр Стаценко, Юрій Томін; догравальники Дмитро Сухінін, Володимир Татарінцев, Дмитро Вієцький, Ян Єрещенко, Євген Капаєв; ліберо Денис Фомін і Філіп Гармаш.

Фотогалерею з церемонії нагородження дивіться на нашому сайті згодом…

 

 

Прес-служба ФВУ

Переглядів: 608 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: