MENU

17:09
«Новорічні матчеві зустрічі» до 95-річчя українського і харківського волейболу.

 

    31 грудня 2020 року Дворічанським ДЮКФП «Юність», за підтримки голови Дворічанської федерації волейболу О.Ф.Шишкунова, було проведено навчально-тренувальні «Новорічні матчеві зустрічі», присвячені 95-річчю українського і харківського волейболу, яке шанувальники кольорового м’яча відзначали у 2020 році. Нагадаємо, що Харків називають столицею українського волейболу! І однією з причин є те, що розпочався розвиток цього спорту в Україні у жовтні 1925 року саме в Харкові. Тоді директор науково-дослідного інституту фізичної культури Володимир Блях організував перші волейбольні змагання серед молоді міста. З того часу популярність гри тільки зростала. Волейбол швидко здобув популярність і в інших містах України - Київ, Дніпропетровськ (нині Дніпро), Одеса, Полтава, Херсон вже через декілька років проводили першості з волейболу. Про ці історичні події розповіли організатори учасникам «Новорічних матчевих зустрічей» - юнакам 2005-2006 р.н. вихованцям ДЮКФП «Юність» (смт.Дворічна), ДЮСШ м.Купянська та ДЮКФП «Старт» (с.Андріївка). Згідно з планом занять, матчеві зустрічі відбувались з трьох обов’язкових партій. В першій грі між командами ДЮКФП «Юність» і ДЮСШ м.Куп’янська сильнішими в трьох сетах виявились дворічанські хлопці (3-0). В другій зустрічі юнаки ДЮКФП «Юність», також в трьох сетах, перемогли волейболістів ДЮКФП «Старт» (3-0). В останній грі заняття на майданчику зустрілись команди ДЮСШ м.Купянська та ДЮКФП «Старт». В першому сеті перемогу «на балансі» здобувають гості з села Андріївка. В двох наступних сильнішими виявились куп’янчани. (2-1).

    Підводячи підсумки тренування організатори привітали усіх учасників з Новорічними святами, побажали продовжувати натхненно тренуватись. А щоб настрій юнаків був святковим, усім командам було вручено комплекти новорічних тортів від Дворічанської федерації волейболу. Від організаторів і батьків юних спортсменів хочеться подякувати голові Дворічанській федерації волейболу Шишкунову Олегу Федоровичу за систематичну підтримку в розвитку дитячого волейболу, подякувати тренерам команд, які скоректували свої навчальні плани і зуміли організувати виїзди команд в передсвятковий день.

    На сьогодні Україна пишається 14 олімпійськими чемпіонами з волейболу. 11 чемпіонів світу і більше тридцяти переможців європейських волейбольних форумів підготували українські спортивні заклади. Маємо надію що український, а з ним і харківський волейбол і надалі буде активно розвиватись, бо система підготовки перспективних молодих вихованців в спортивних клубах, командах і школах зберігає свій високий рівень. Заняття відбувались з дотримання карантинних рекомендацій під наглядом медичного працівника.

 

Володимир Домнін

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 398 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: