MENU

11:22
Сергій ТЮТЛІН: «Не можу сказати, що повністю задоволений собою в минулому сезоні».

    Продовжуємо серію інтерв’ю з лауреатами минулого сезону. Зараз крупним планом діагональний харківського «Локомотива» Сергій ТЮТЛІН, який був визнаний кращим нападником минулого чемпіонату України. Гравець, який перейшов до складу багаторазового чемпіону країни з «Локо-Експресу», у минулому сезоні відразу став чи не головною зброєю головної команди залізничників.


    Сергій став найкращим снайпером команди на першому етапі відкритого чемпіонату Росії, замкнувши першу десятку бомбардирів цих змагань, випередивши таких майстрів як Павло Абрамов, Сергій Тетюхін та Микола Павлов.


КРАЩИЙ СЕЗОН

- Сергій, чи можна назвати минулий сезон кращим у Вашій кар’єрі?

(зніяковів) – Можливо й так, адже в минулому сезоні у мене дійсно багато чого виходило. В цілому вдалий сезон. Я очікував, що сезон вийде складним, адже ми вперше грали в Росії, тому й готувався відповідним чином. Гадаю, непогано вийшло.

- Раніше Ви грали за «Локо-Експрес». Наскільки важко було адаптуватися до змагань більш високого рівня, яким безперечно є чемпіонат Росії?

- В «Локомотив» я вписався досить таки непогано, було велике бажання проявити на новому рівні, та й хлопці в цьому допомагали. А що стосується чемпіонату Росії, де виступають кращі російські та іноземні волейболісти, в ньому було непросто адаптуватися. Найскладніше всього, як на мене, нам прийшлося в матчах проти одинцовської «Іскри».



- Які ігри минулого сезону запам’яталися більш за все?

- Виділю матчі із бєлгородським «Локомотивом», «Факелом» з Нового Уренгою, а також з краснодарським «Динамо», хоча всі матчі чемпіонату Росії були по-своєму цікаві. Гадаю, що ми показали достойний результат, але, гадаю, що ми здатні на більше, і в наступному сезоні намагатимемось це доказати.

- Чи готові Ви були, тільки-но прийшовши з дочірньої команди «Локомотиву», до того, що будете нести настільки вагоме навантаження у нападі?

- Так, адже діагональні гравці завжди багато атакують, майже 50 відсотків всіх завершальних передач адресуються саме їм. Звісно, наприкінці сезону було важкувато.

- В цілому сезон для «Локомотиву» вийшов вдалим і чи не єдиною неприємною сторінкою став програш польській «Політехніці» у Кубку виклику ЄКВ. З чим пов’язуєте домашню поразку цьому супернику, яка стала на заваді подальшому виступу команді на європейській арені?

- Складно сказати, адже ми грали на рівних з цією командою і поступилися лише в п’ятій партії. Можливо, свіжості не вистачило, адже календар дійсно виявився дуже напруженим з багатою кількістю перельотів та переїздів. Взагалі-то могли проходити «Політехніку». Образлива поразка, що й говорити («Локомотив» програв тоді з рахунком 2:3 (25:22,28:26,23:25,23:25,14:16). – прес-служба ФВУ).

- Після чемпіонату Росії «Локомотив» відразу включився в боротьбу за золоті медалі чемпіонату України…
- Так, тут дуже важко було грати, адже чимало сил та емоцій ми залишили в російській першості. І тут, як ви бачили, прийшлося досить таки складно, адже всі команди виходили проти нас з неабиякою налаштованістю, всі бажали перемогти «Локомотив». У нас в той же час був спад форми, тому приходилося грати на морально-вольових. Тим не менш, ми все ж таки стали першими.

- Сергій, що Вам дав минулий сезон? В яких елементах задоволені своєю грою, в яких елементах слід додати?

- Більш-менш стабільно відіграв у нападі, хоча не можу казати, що повністю задоволений собою. Слід додавати, перед усім, на подачі та в захисті й звісно, на блоці.


ПРО НАПАД ТА НАПАДНИКІВ

- Якими якостями повинен володіти нападник, щоб його вважали висококласним гравцем?

- У кожного нападника високого рівня є свої фірмові прийомі, завдяки яким він демонструє добрий волейбол та вважається класним гравцем. Тому складно виділити одну таку складову. Наприклад, високою технікою удару, баченням майданчика повинен володіти кожний нападник.

- Напевно, він повинен володіти і сильною психікою, адже на нього, зокрема на Вас, як на діагонального гравця, покладається висока відповідальність за загальний результат?

- Звісно, так. Але в «Локомотиві», крім мене, є чимало нападників доброго рівня. В нашій команді взагалі непогана взаємозамінність. Наприклад, Юрій Томин, який також грає в діагоналі, добре справляється зі своєю роботою.

- Чи є у сучасному волейболі нападники, які імпонують Вам своєю грою?

- Так, є. Це діагональний московського «Динамо» Микола Павлов та, звісно, Максим Михайлов, який вже не раз визнавався кращим гравцем на найкрупніших світових змаганнях. Вони здорово грають у всіх елементах – гадаю, це відбувається завдяки тому, що вони мають багатий досвід виступів на високому рівні. Грати на такому рівні, як на мене, цілком реально, просто треба прагнути цього та працювати над собою.


ВОЛЕЙБОЛЬНІ ГОРИЗОНТИ

- Розкажіть, будь ласка, про свій волейбольний шлях?

- Розпочав займатися волейболом в Макіївці. До школи, де я вчився, прийшов Андрій Григорович Білоусов, та запропонував хлопцям займатися волейболом, а я тоді був самим високим в класі (зараз зріст Сергія складає 204 см. – прес-служба). Я погодився, а потім мені сподобалося, ось й займаюся до цих пір. Грав за маріупольську «Азовсталь» - спочатку в першій, потім у вищій лізі, підключали мене й до матчів суперліги. Потім був запрошений до «Локомотива», де з часом потрапив до головної команди клубу.

- В цьому сезоні Ви, крім командної нагороди, отримали ще і індивідуальну…

- Так, і я дуже зрадів цьому факту, адже це визнання мене як гравця, відзначення моєї праці, праці моєї команди у минулому сезоні.

- Взагалі, які цілі ставите у кар’єрі?

- В першу чергу, дуже хотілось би виграти європейський кубок. Останнім часом ми постійно зупиняємося на підступах до трофею.

- Як Ви гадаєте, чи реально національній збірній, яка сформована на базі «Локомотиву», досягнути найближчим часом якихось успіхів?

- Гадаю, що так. У нас добра, і досить таки зіграна команда. Звісно, хотілось би потрапити та зіграти у фінальній частині чемпіонату Європи.




Прес-служба ФВУ.

Переглядів: 757 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: