MENU

10:13
СВЯТО ДИТЯЧОГО ВОЛЕЙБОЛУ

Наприкінці лютого відбувся третій традиційний розіграш дитячого волейбольного турніру «Пам’ять» серед учнів загальноосвітніх шкіл району. Цьогорічні змагання, які проходять під патронатом районної Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), зібрали під свої знамена представників дванадцяти навчальних закладів – одинадцяти шкіл і районного ліцею. Загалом учасниками турніру стали понад сто хлопців і дівчат в змішаних командах учнів 8-9 класів.

         На попередньому етапі команди традиційно зіграли в чотирьох підгрупах за коловою системою. А далі в півфіналах переможці групових змагань виявили учасників головного матчу і поєдинку за третє місце.

         У спортивному залі Пристанційної школи господарі групового етапу виявилися занадто гостинними, бо обидві зустрічі програли гостям з Рідкодубівської і Колодязненської шкіл з «сухим» рахунком 0:2. В матчі між останніми було виявлено переможця групи. Перемігши своїх суперників 2:0 (27:25; 25:20) у впертому протистоянні, до півфіналу турніру вийшла команда Колодязненської школи.

         В спортивному залі Тавільжанської школи боротьбу окрім господарів повели команди Мечниківського НВК і Петро-Іванівської школи. Останні «вдало впоралися» з роллю аутсайдера групи, програвши по черзі обом суперникам з однаковим рахунком 0:2. А за вихід з групи розгорнулася справжня спортивна боротьба між господарями групового етапу і командою Мечниківського НВК. В напруженому поєдинку перемогу і вихід з групи святкували гості – 2:1 (15:25; 25:21; 5:15).

         Дві інші підгрупи учасників змагалися в райцентрі. В спортивному залі Дворічанської школи долю путівки до півфіналу на свою користь визначили господарі, які досить впевнено переграли по черзі команди Кам’янського НВК і Топільської школи з однаковим рахунком 2:0.

А в спортивному залі ДЮКФП «Юність» змагалися волейболісти районного ліцею, Жовтневої і Вільшанської шкіл. І в цій підгрупі не було рівних господарям етапу, які були на голову сильнішими за своїх візаві. Впевнена гра в групі вивела до півфіналу команду районного ліцею.

В півфіналах зустрілися ліцеїсти з колодязнянами, а учні Дворічанської школи  зіграли проти волейболістів Мечниківського НВК. Перевага за грою і в рахунку в обох зустрічах була надто відчутною на користь представників райцентру. Обидві зустрічі закінчилися переконливо 2:0, ліцеїсти перемогли суперників 25:15, 25:4, а школярі мали перевагу в рахунку 25:5; 25:20.

Матч за третє місце пройшов під диктовку волейболістів Мечниківського НВК, які переконливо здолали колодязнян з рахунком 2:0 (25:14; 25:14). Головний матч також пройшов за передбачуваним сценарієм, де перевага однієї команди над іншою була більш ніж відчутною. Перемігши з рахунком 2:0 (25:18; 25:12) третій рік поспіль перемогу святкували юні волейболісти Дворічанської школи (готував команду до змагань вчитель фізичного виховання С.М.Довгополий). Таким чином, команди призової трійки розмістилися на призовому п’єдесталі аналогічно першому розіграшу. А порівняно з минулорічним розіграшем команди призери обмінялися другим-третім місцями і ще раз довели свою стабільність в досягненні результату.

В ході святкової церемонії нагородження учасників турніру привітали голова районної рали Г.Г.Турбаба, голова районної державної адміністрації В.І.Клочан та голова правління районної Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) В.І.Лебединський. З рук воїнів-афганців діти отримали нагороди. Всі гравці команд-призерів нагороджені медалями відповідних ступенів, всі команди учасниці отримали в подарунок на згадку про турнір волейбольні м’ячі, а кращі гравці в командах призової трійки нагороджені особистими призами. Спортивні призи отримали  Катерина Скрипниченко з команди Мечниківського НВК, Павло Кравченко з команди ліцею і Олександр Гладченко з команди Дворічанської школи. За перемогу в третьому розіграші турніру «Пам’ять» команду-переможницю нагороджено кубком і грамотою Спілки, призери нагороджені грамотами.

Фото з турніру ТУТ

В. Каща

Переглядів: 555 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: