MENU

14:14
ТРАДИЦІЙНИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ТУРНІР З ВОЛЕЙБОЛУ ПЛЯЖНОГО, ПРИУРОЧЕНИЙ 25-Й РІЧНИЦІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ СМТ.ДВОРІЧНА-2016

 Минулих вихідних, традиційний регіональний турнір з волейболу пляжного, приурочений 25-й річниці Незалежності України, відбувся на піщаних майданчиках поблизу центрального пляжу річки Оскіл. Дванадцять команд стали учасниками святкового заходу. Прихильники «крилатого м’яча» із Дворічанського і Куп’янського районів повели спортивну суперечку у двох категоріях - серед чоловіків і жінок.
 Жіночі команди змагалися за коловою системою у боротьбі з трьох партій до п’ятнадцяти очок. Грація і пластика представниць прекрасної статі  і рішучі дії на майданчику під час гри, змушували глядачів із захопленням спостерігати за красивими перипетіями спортивної боротьби. Але тільки краса не має меж, а змагання добігали свого завершення. Підсумком спортивної боротьби стала третя позиція команди у складі Ірини Василець та Вікторії Рущак, які продемонстрували гідну гру і набули досвіду участі в змаганнях. Другими фінішу дісталися молоді представниці команди «Динаміт» (Ірина Саніна – Ельвіра Ключко), які проявили волю до перемоги і склали гідну конкуренцію суперницям. Прогнозовану перемогу в жіночій сітці святкували неодноразові чемпіонки області у волейболі пляжному і класичному, волейболістки команди «Аллєгро» (Ольга Летуча – Анастасія Медяник). Вони без зайвих зусиль довели свою перевагу у суперництві з іншими командами і по праву здобули титул переможниць.
 Чоловіки повели боротьбу турнірними шляхами сітки на вісім команд також в боротьбі з трьох партій до п’ятнадцяти очок, до двох поразок протягом турніру. На першому етапі «сліпий жереб» звів команди у пари, де задля максимально комфортного пересування турнірними сходами потрібно було переконливо стартувати і набирати ігрову ходу. На першому етапі стартові матчі переможно завершили «Факел» (В.Домнін – Д.Медяник/Дворічна), «Королівський розмір» (І.Кобилєв – Б.Семененко/Дворічна), команда  Куп’янського ЛВУМГ (лінійного відділку управління магістральних газопроводів – Д.Лук’янов – Є.Бондаренко) і «Мікст» (В.Мальцев – Р.Тепляков/Дворічна – Куп’янськ). У сітку «лузерів» переможці «відправили» відповідно команди «Універ» (Д.Руденко – Д.Красноруцький/Куп’янськ), «Фін-Мед» (С.Гуня – К.Богданов/Куп’янськ), «Тайм» (А.Глушко – С.Обухов/Дворічна) і наймолодшу пару «Фарт» (О.Гладченко – О.Омельченко/Дворічна). Із стартових двобоїв можна виділити гру команд «Тайм» - ЛВУМГ, яку суперники «розтягли» на три сети і вволю дали насолоди для вболівальників.
 На другому етапі градус боротьби на піску підвищився, дедалі ставало цікавіше. Шляхом переможців півфіналів дісталися «Факел» і «Мікст», а їх суперниками із сітки невдах відповідно стали ЛВУМГ і «Королівський розмір». Захоплююче протистояння у першому півфіналі дещо затьмарило прогнозовану боротьбу у другому матчі за вихід до фіналу, де швидку перемогу святкували представники дворічансько-куп’янської пари. Всі погляди були прикуті до матчу куп’янських «газовиків» і місцевого «Факела». Протистояння добре відомих суперників завершилося на користь дворічан у двох сетах 2:0 (15:12; 15:12), у складі яких вмілими і виваженими діями відзначався ветеран волейболу В.Домнін, а нестандартними діями і потужністю на сітці Д.Медяник.
 В матчі за «бронзу» куп’янська команда ЛВУМГ зібрала таки волю в кулак і переграла далеко не «Королівський розмір» за грою - 2:0 (15:7; 15:2). А фінал тримав у напрузі глядачів протягом більш ніж години ігрового часу. Команди видали неперевершену гру, за якою спостерігати було одне задоволення. Перемогу лише у третій партії здобули ті, хто зберіг більше фізичних сил і витримав напругу фінального протистояння. Перша партія на хвилі успіху була за «Факелом» (15:12), другу виграли їх суперники з команди «Мікст» (16:14). Саме після такого рахунку і втраченої переможної кінцівки, «Факел» не зміг «розгорітися» з новою силою і втратив останні надії разом з фізичними силами у вирішальній партії – 8:15. Отож, 2:1 на користь команди у складі дворічанина В.Мальцева і куп’янчанина Р.Теплякова, які неодноразово раніше виступали разом, але останнім часом не мали спільної ігрової практики. Тим не менше, майстерність виявилася на висоті, а ігрові зв’язки не були втраченими. Дворічанському «Факелу» банально не вистачило «горіння» після надважкого і красивого за ігровим сценарієм півфінального протистояння.
 Переможців і призерів нагороджено спортивними призами і грамотами районного центру «Спорт для всіх». У світкові дні турніри на піску пройдуть на майданчиках сусідньої Куп’янщини з нагоди Дня міста. Волейболісти позмагаються у відносно новому різновиді виду спорту – парковому волейболі.


В. Каща
Фото В.Домнін

 

Переглядів: 641 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: