MENU

16:37
Відомі усі учасники Олімпіади у Ріо!

5 червня визначилися володарі останніх путівок на Олімпійські ігри 2016 року від волейбольних збірних. Відтепер відомі 12 чоловічих команд і 12 жіночих, які забронювали собі поздку у Ріо. 

 

Чоловіки

За підсумками Світового кваліфікаційного турніру, який проходив з 28 травня по 5 червня у Токіо, право взяти участь у літній Олімпіаді вибороли збірні Польщі, Ірану, Франції та Канади. Останнім учасником Ігор стала команда Мексики, яка в домашніх стінах посіла першу сходинку у Міжконтинентальному відбірковому турнірі.

Ці п’ять команд приєналися до сімох учасників Олімпіади, які були відомі до цього – збірних Бразилії, США, Італії, Аргентини, Росії, Єгипту та Куби.

Вже відомо, яким чином розподіляться на групи 12 команд-фіналістів олімпійського турніру (див. малюнок). Нагадаємо, що чемпіоном Олімпійських ігор у 2012 році стала Росія, яка виборола це звання вперше. Бразильці, яким чотири роки тому дісталося срібло, мають нагоду в рідних стінах взяти «золотий» реванш.  

 

 

Жінки

Трохи раніше завершився Світовий кваліфікаційний турнір у змаганнях жінок. У Токіо чотири перших місця у відборі посіли збірні Італії, Нідерландів, Японії та Республіки Корея. Збірна Пуерто-Ріко також скористалася перевагою рідних стін і виграла Міжконтинентальний відбірковий турнір.

Ці п’ять команд приєналися до тих учасників Олімпіади, які були вже відомі до цього – це команди Бразилії, Китаю, Сербії, Росії, США та Камеруну.

12 збірних-фіналістів за тим самим принципом, що і у чоловіків, будуть розподілені на олімпійському турнірі на дві групи (див. малюнок). Безсумнівним фаворитом змагань є збірна Бразилії, яка перемогла на двох попередніх Олімпіадах 2008-го та 2012 років і тепер буде прагнути здобути третій титул вже перед своїми вболівальниками. 

 

 

Волейбольні турніри XXXI літніх Олімпійських ігор проходимуть у спортивному комплексі «Мараканазінью» в Ріо-де-Жанейро, який вміщує 12 тисяч глядачів.

Жінки змагатимуться з 6-го по 20 серпня, чоловіки – з 7-го по 21 серпня.

До урочистої церемонії відкриття Олімпійських ігор залишається менше двох місяців. Вона відбудеться 5 серпня на стадіоні «Маракана» у Ріо.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Переглядів: 665 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: