MENU

00:01
З Ювілеєм, Миколо Миколайовичу!

    Колектив Федерації волейболу Харківської області та вся волейбольна громадськість щиро та сердечно вітають відомого харківського волейболіста, майстра спорту СРСР Миколу Миколайовича Лопіна з 70-річним ювілеєм!

    Ми щиро бажаємо Вам здоров'я, оптимізму, реалізації ідей та задуманих планів, успіху, сімейного благополуччя та щастя!


Довідка ФВХО:

Уродженець Алтайського краю, Микола Миколайович кар'єру гравця розпочав у 1969 році, граючи за рідний Алтайський сільгоспінститут у Барнаулі, в якому тоді розпочав навчання, та за збірну краю з ДЗГ «Урожай». У 72-му збірна на турнірі в Чебоксарах завоювала право грати в класі «А» свого ДЗГ, а Лопіна запросили до команди столиці Чувашії з перспективою потрапляння до збірної «Урожаю» РРФСР. Микола Миколайович перевівся у родинний барнаульський чебоксарський виш і у складі його команди двічі ставав чемпіоном «Урожаю». А коли у відбірному турнірі команда Чуваського сільгоспінституту виборювала путівку до класу «майстрів» Союзу, Лопіна помітив представник ташкентського «Динамо» Гаррі Багіров. Так у 1974 році Микола опинився у першій союзній лізі. А за рік, виступивши у складі збірної Узбекистану на Спартакіаді народів СРСР, де ця команда посіла шосте місце, виконав норматив майстра спорту СРСР.
У той період у першій лізі чемпіонату СРСР виступав і харківський "Локомотив", старший тренер якого Леонід Ліхно став запрошувати Лопіна до своєї команди. Спочатку піти з ташкентського «Динамо» Миколі не дозволяла служба в армії, але демобілізувавшись восени 1976-го, він приїхав до Харкова і з грудня вже влився до залізничної команди. Вже за тиждень «Локомотив» вирушив до Житомира на чемпіонат України, з якого повернувся із золотими медалями. А 1978-го Микола Лопін та його товариші з «Локомотиву» вибороли бронзові медалі чемпіонату СРСР.
— Той чемпіонат складався вдало для нас, — згадує Микола Миколайович. — І багато чого залежало тоді від нашого тренера. Леонід Павлович Ліхно згуртував команду. Ми йому вірили та всі свої сили віддавали на майданчику. І завдяки цій згуртованості перемагали такі відомі команди, як ленінградський «Автомобіліст», московське МВТУ, ворошиловградську «Зірку», київський «Локомотив», ризький «Радіотехнік», одеський «Політехнік», підмосковне «Динамо».
У 1982 та 1983 роках «Локомотив», за який виступав Лопін, займав у союзній вищій лізі високе четверте місце. Але в команду стали поступово приходити молоді волейболісти, і Микола, якому тоді вже був 31 рік, вирішив пограти за свердловський «Ураленергомаш». І, треба сказати, небезуспішно. У 1985 році ця команда завоювала путівку до вищої ліги, де в наступному, дебютному для себе сезоні зайняла високе шосте місце, що дозволило партнерам Лопіна стати майстрами спорту. Ну а сам Микола Миколайович завершив на цьому 1986 року свою ігрову кар'єру і повернувся до Харкова, який став йому рідним. Працював тренером клубної СДЮШОР, директором якої тоді був нинішній президент волейбольного клубу Локомотив Євген Васильович Щербина. У 2000-2001 роках допомагав своєму Вчителю Леоніду Ліхно у тренерському штабі головної команди клубу, потім працював старшим тренером команди «Локомотив-2-СКІФ». Сьогодні Микола Миколайович з улюбленою грою на практиці не розлучається, продовжуючи виступати з 1992 вже за команди ветеранів. Неодноразово ставав чемпіоном України серед ветеранів, у складі збірної України 1994 року виграв Олімпійські ігри ветеранів в австралійському Брісбені. Двічі Микола Лопін був чемпіоном світу серед ветеранів – у 2000 році у складі збірної України старше 45 років, створеної на базі харківської команди, та у 2004-му – у складі збірної країни, зібраної на базі команди міста Гуляй-Поле Запорізької області, але вже серед тих, кому за 50 років.
У дні ювілею хочеться побажати Миколі Миколайовичу міцного здоров'я, великого щастя та ще довгих років служби рідному волейболу та рідному харківському «Локомотиву». Многая літа!

Категорія: Волейбол Украины | Переглядів: 1666 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
1 Ernestuselm  
интересно


-------
<a href=https://дизайнинтерьерасочи.рф>оксана гуменюк дизайнер сочи</a>


ew/.
Конечно Вы правы. В этом что-то есть и мне нравится эта мысль, я полностью с Вами согласен.


-------
<a href=https://www.antip-tools.de/handwerkzeuge/gewindereparatur/>https://www.antip-tools.de/handwerkzeuge/gewindereparatur/</a>


Отличное и своевременное сообщение.


-------
<a href=https://opt24.store/product-category/produkty-pitaniya/kislye-konfety/>https://opt24.store/product-category/produkty-pitaniya/kislye-konfety/</a>


Точно в цель smile


-------
<a href=https://www.gdz.name/>https://www.gdz.name/</a>


Великолепная фраза


-------
<a href=https://blockchainreporter.net/metaverse/>https://blockchainreporter.net/metaverse/</a>


Красота


-------
<a href=https://sig-optom.ru/sigarety/belorusskie-sigarety/>дешевые белорусские сигареты</a>


прикольно конечно НО смысл этого чуда


-------
<a href=https://sig-optt.ru/>сигареты мелким оптом цена</a>


Я хотел бы с Вами поговорить, мне есть, что сказать.


-------
<a href=https://venro.ru/>накрутка просмотров истории в инстаграме</a>


Забавный вопрос


-------
<a href=https://herb-promo.com/iherb-na-russkom-yazyke/>ай херб сайт на русском каталог</a>


Подскажите, где я могу это найти?


-------
<a href=https://1xbet-1x.com/app-download/>https://1xbet-1x.com/app-download/</a>

2 Richardsiz  
Просто кошмар.///


-------
<a href=https://xn----8sbwhhnjdzg8hwa.xn--p1ai/>где можно купить тюльпан</a>


Мне кажется это блестящая фраза


-------
<a href=https://xn----htbdjbj4afmz1a5i.xn--p1ai/>орхидеи купить в интернет магазине недорого</a>


Это хорошая идея. Я Вас поддерживаю.


-------
<a href=https://проектированиедомов.рус>администрация сочи строительство</a>


Согласен, это забавная информация


-------
<a href=https://xn--58-6kc6ajr0ai.xn--p1ai/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BB%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D1%82%D1%8B%D0%B2%D0%B0%D1%8E%D1%89%D0%B5%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%B9-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%BA%D0%B8/>купить станок плазменной резки металла</a>


Я считаю, что Вы ошибаетесь. Предлагаю это обсудить. Пишите мне в PM, поговорим.


-------
<a href=https://www.mayflor.ru/category/srezannye-tsvety/geliantus.html>https://www.mayflor.ru/category/srezannye-tsvety/geliantus.html</a>


Я считаю, что Вы не правы. Я уверен. Могу отстоять свою позицию. Пишите мне в PM, обсудим.


-------
<a href=https://mebelvrostove161.ru/kukhni-na-zakaz/kuxni-mdf-krashennye/>кухня мдф на заказ ростов</a>


Авторитетное сообщение smile , заманчиво...


-------
<a href=https://podology.shop>busch drills</a>


класс класс супер!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


-------
<a href=https://www.sadoviy1.ru/krupnomery.html>https://www.sadoviy1.ru/krupnomery.html</a>


Какие нужные слова... супер, великолепная идея


-------
<a href=https://thujas.ru/>где купить тую</a>


Я извиняюсь, но, по-моему, Вы не правы. Могу это доказать.


-------
<a href=https://venro.ru/>накрутка подписчиков Инстаграм</a>

Имя *:
Email *:
Код *: