MENU

23:57
15-й традиційний турнір пам’яті В.М.Приходька

12 листопада в Балаклійському районному дитячо-юнацькому спортивно-оздоровчому комплексі «Вимпел» відбувся 15-й традиційний  турнір з волейболу пам’яті В.М.Приходька.

Ці змагання було започатковано в 2001 році в пам'ять про колишнього керівника Центру електрозв’язку №_7 ХФ ВАТ «Укртелеком» Володимира Миколайовича Приходька. С початку на цей турнір запрошували лише профспілкові команди працівників товариства «Укртелеком», які і виборювали красень кубок. Згодом «географія» учасників збільшилась і турнір стали проводити в подвоєному форматі – спочатку на майданчику сперечались профспілкові колективи, а пізніше в Балаклею запрошували волейбольні збірні різних районів Харківської області. В останні роки ці змагання відбувались у форматі лише збірних та аматорських команд з різних районів Харківської області.

В цьому році на п’ятнадцятий (у 2015-му році змагання не проводили) турнір пам’яті В.М.Приходька були запрошені збірні Первомайська та Ізюма, а також команда «Родіна» з Дворічанського району. Доповнила квартет учасників команда господарів - збірна Балаклійського району.

Під час офіційного відкриття турніру його учасників привітали почесні гості - голова районної державної адміністрації Степан Масельський, голова районної ради Олександр Літвінов та депутат Харківської обласної ради Анатолій Русецький.

Згідно з регламентом команди зіграли одноколовий турнір зі скороченою кількістю партій. Розпочинали змагання господарі, які на тай-брейку переграли гостів з Ізюму. Потім дворічани, теж на тай-брейку, перемогли первомайських волейболістів. В наступній грі команда Первомайська довела свій клас впевнено перегравши ізюмчан (2:0).

Четверта гра між господарями майданчика та дворічанами на думку глядачів стала найбільш захоплюючою на турнірі. І хоч в двох сетах перемогу святкували гості, доля кожної напруженої партії вирішувалась лише в останніх  разіграшах м’яча  (19-21, 21-23). Впіймавши кураж волейболісти «Родіни», також у двох сетах, перемогли і наступних своїх суперників – збірну Ізюма, здобувши, таким чином, загальну турнірну перемогу.

Остання гра турніру між волейболістами Балаклії та Первомайська вирішувала долю срібних нагород. Враховуючи турнірний багаж, гостей влаштовувала перемога навіть в одному сеті. Цю своєрідну «задачу-мінімум» і виконали первомайські спортсмени поступившись збірній Балаклії лише в третьому сеті (2-1).

Отже бронзові нагороди і відповідний кубок здобули волейболісти Балаклійського району. Срібні нагороди  відвезуть до себе гравці з Первомайська. А головний кубок і золоті нагороди отримали гравці колективу «Родіна» з Дворічанського району.

Урочисту церемонію нагородження переможців та призерів змагань провели начальник відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації Сергій Кунденко та помічник депутата Харківської обласної ради Анатолія Русецького - Оксана Супрун. Кожній команді було вручено волейбольні м’ячі та продуктові набори. Також організаторами було відмічено кращих волейболістів, якими було названо гравців «Родіни» Микиту Арбузова, як кращого дагравальника, та Максима Сєріка, як найціннішого гравця змагань.

Треба особливо відмітити цьогорічний вибір команд учасниць організаторами змагань. Так збірна Первомайська цьогорічний переможець волейбольного турніру в рамках спартакіади Харківської області у І групі. Балаклійці посіли в цій групі третю позицію. Команда «Родіна» (Дворічанський район) переможець обласної спартакіади у ІІ групі на протязі останніх декількох років. Таким чином 15-й волейбольний турнір пам’яті В.М.Приходька став неофіційним «супер-кубком» між кращими командами обласної спартакіади про який вже багато років мріють вболівальники і спортсмени.

 

В.Домнін

Фото С.Кунденко

З історії цього турніру:

2008 рік - http://www.kenguru.kharkov.ua/4empionat2008/balakleya.php

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 791 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: