MENU

21:45
БЕЗ СЕНСАЦІЙ НЕ ОБІЙШЛОСЯ

      Минулих вихідних, після тижневої перерви, заповненої змаганнями районної Спартакіади працівників АПК, відбулися матчі другого туру районного волейбольного чемпіонату. Лише один матч «затягнувся» на розіграш чотирьох сетів і подарував глядачам деяку інтригу. В двох інших матчах переможці були сильнішими на голову від суперників, тому перевага по грі і в рахунку була досить відчутною. Але без не обійшлося цього разу без несподіванок. Та про все в нашому огляді.

         Першими на майданчик вийшли команди

«Оскіл» (Купянськ) – «Нива» (Вільшана)   3:0 (25:18; 25:19; 25:17)

В стартовому сеті матчу в рахунку повели куп’янські волейболісти, які без розкачки почали набирати залікові бали в актив. Але за рахунок силової та вивіреної подачі у виконанні М. Бабая, вільшанці наздогнали суперника в рахунку і відновили паритет. Але поступово позначилася краща функціональна готовність гравців «Оскола» і кінцівка партії була за ними.

Схожий початок запропонували команди глядачам і в наступній партії. У відрив в рахунку йшла одна команда – інша наздоганяла. У певний ігровий відрізок вільшанці суттєво додали у активності, але особливих дивідендів це їм не дало.  На фінішну пряму ігрового відрізку з перевагою у п’ять очок вийшли наші гості, тому довести партію до загальної перемоги їм не склало особливих труднощів.

Відігратися після двох поспіль поразок за партіями, задача не з простих. Тим більше, що вільшанці мали певні проблеми з формуванням ігрового складу. Але це аж ніяким чином не принижує гідної переможця гри куп’янської команди. Впіймавши кураж, гості сміливо діяли в атаці і довели матч до логічної перемоги, здобувши стартову вікторію у наших чемпіонатах. А вільшанцям треба як слід поламати голову над підсиленням атакуючої ланки після двох поспіль поразок.

«Родина»(Жовтневе) - «Колос»(Рідкодуб)

3:1 (25:22; 18:25; 25:19; 25:21)

Ривок чинних чемпіонів в рахунку на подачі В. Костенка (7:0), волейболісти з Рідкодуба вміло ліквідували. Але надалі чемпіони грали по-чемпіонськи: потужно нарощували темп в атаці, часом експериментуючи в пошуках ідеальної гри. Гравці «Колоса» допускали багато власних помилок, тому розраховувати на конструктивні дії було важко. Стартовий відрив в рахунку в три-чотири очки зберігався протягом всієї партії. Не сталося змін і в підсумку.

 Другу партію команди розпочали дещо нервово, обмінявшись невимушеними  помилками. Продовжуючи шукати оптимальні кондиції, помилятися почали гравці команди-чемпіона. М’яч раз-по-раз після атак лідерів команди летів в аут. Рідкодубівці грали зважено, тому й повели перед. Активність в атаці О. Промського і ефективність на блокуванні М. Опаленика, дала їм перевагу в рахунку. Напруга в партії сягнула апогею на фінішному відрізку, коли дії в нападі активізували гравці атакуючої ланки, та зупинити «Колос» волейболісти Жовтневого були не в змозі. Рахунок за партіями став рівним.

Такий розвиток подій негативно вплинув на чемпіонів і вони програли стартовий відрізок третьої партії. Лише тайм-аут зняв хвилювання і подібної перерви вистачило команді аби зібратися. «Родина» заграла активніше, звівши до мінімуму власні помилки. До такого прискорення у грі рідкодубівці були не готовими, перевага сягнула двозначної. Кінцівку партії команди провели активно, набравши по черзі залікові бали, а здобутої переваги вистачило чемпіонам аби довести партію до перемоги.

Четвертий ігровий відрізок розпочався за рівної гри. Рідкодубівський «Колос» грав від простого, але ефективно, а «Родина», часом, ставала сама заручником ситуації, коли ставила перед собою не вирішувані задачі. Багато браку допускали лідери атаки команди М. Сєрік і Д. Медяник, але все ж незамінність останнього у атакуючих діях команди відчувалася. Найбільшої переваги гравці з Жовтневого здобули в середині партії, коли відірвалися від суперника на п’ять очок. Кінцівка партії пройшла під знаком обопільної боротьби і зафіксувала перемогу в партії і матчі в цілому чинних чемпіонів. Перемоги непростої, але, гадаю, заслуженої для загального лідерства після двох турів. От тільки до стабільності в грі команди питань ще більше. А Рідкодуб, двічі програвши з однаковим рахунком, має доводити свої притягання на здобуті очки вже в наступному турі.

«Ветеран» (збірна) – «Факел» (Колодязне) 0:3 (7:25; 20:25;23:25)

А ось хто мав проблеми з ігровим складом на цей тур, так це команда ветеранів. Відразу три гравці основи з різних причин не змогли взяти участь в матчі. А поєдинок був не з простих, бо в очному протистоянні зійшлися срібний і бронзовий призери минулорічного чемпіонату. В минулому розіграші молодь «Факела» добряче попсувала нерви досвідченим волейболістам, коли двічі у впертій суперечці  гору брав досвід (3:2 і 3:1). Не скористатися шансом зіграти на перемогу у такій ситуації, для гравців Колодязного було б найбільшою помилкою. Свої зазіхання на вікторію вони довели вже в стартовому сеті, коли з принизливим рахунком переграли ветеранів.

Такий початок мав би вибити з колії будь-кого, але ветерани зібралися і стали чинити опір. Звичайно, наскільки того дня дозволяв ігровий ресурс. Та збалансовані дії молодої команди суперників стали для ветеранів на заваді і в другій партії, яку хлопці, попри деяке послаблення у грі, все ж довели до перемоги.

У третьому сеті досвідчені волейболісти всіляко намагалися перехопити ініціативу і грати першим номером. Але, порядок, як відомо, завжди б’є клас. Ветерани спромоглися на той ігровий і очковий максимум, на що були здатні того дня і тим складом. А «Факел», тим часом, здобув свою чергову перемогу і залишається разом з лідером другим колективом, який не зазнав поразок.

Матчі наступного туру відбудуться 30 листопада. Запрошуємо відвідати змагання починаючи з дев’ятої ранку.                                   

 В. Каща

Переглядів: 626 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: