MENU

21:27
БОРОТЬБА В ЧЕМПІОНАТІ ТРИВАЄ

         Після матчів шостого туру в чемпіонаті району з волейболу команди умовно «розбилися» на дві групи. Перша трійка, швидше за все, поведе боротьбу за остаточний розподіл призових місць, а решта команд вестимуть боротьбу за кращі позиції в таблиці. В звітному, сьомому турі в протистояннях між собою зійшлися команди верхньої частини таблиці і трійка команд, що не входять до числа лідерів. Не дивлячись на всі старання аутсайдерів і намагання будь-що взяти залікові бали, команди лідируючої трійки доволі впевнено здобули ще по три залікові бали і лише спростили собі завдання щодо потрапляння до числа призерів.

         Відкривали тур команди

 

«Колос» (Рідкодуб) – «Родина» (Жовтневе)

0:3 (23:25; 21:25; 8:25)

Протягом стартової партії на майданчику тривала рівна боротьба, але чинні чемпіони мали нагоди для тактичного маневру, раз-по-раз використовуючи гравців найближчого резерву. Суперники грали на максимумі і доволі довго чинили гідний супротив. Врешті-решт «Родина» перемогла в стартовому сеті, зробивши рівно стільки, скільки було потрібно для перемоги.

         Наступна партія знову розпочалася з рівної боротьби. Надалі кожна з команд по черзі брала ігрову ініціативу в свої руки і вела в рахунку з перевагою в один-два бали. Так тривало до того часу, коли команди досягли двадцятиочкового рубежу. На вирішальному ігровому відрізку вагоме слово лідера  сказав Д.Медяник, який тричі поспіль результативно «знімав смугастого» в боротьбі над сіткою  і над руками блокуючих.

         Найбільшу перевагу у грі чинні лідери мали в заключному сеті, коли їх опоненти практично припинили боротьбу. Стартовий відрив в партії «Родина» забезпечила собі за рахунок потужної силової подачі у виконанні М.Сєріка, а вже потім команда довела партію до розгромної перемоги при повній бездієвості своїх візаві.

 

«Нива» (Вільшана) – «Оскіл» (Купянськ)

0:3 (15:25; 21:25; 9:25)

         Перебіг подій в звітному матчі дещо нагадував сценарій розвитку подій в попередній зустрічі, з тією лише різницею, що куп’янські волейболісти, продемонструвавши цілісну гру, одержали ще більш впевнену перемогу і суттєво покращили собі різницю м’ячів. Справжня боротьба на майданчику точилася лише в другій партії, коли перевагу лише на фініші сету забезпечили собі гравці «Оскола». А третя партія взагалі пройшла під знаковою перевагою гостей з Куп’янщини, які вчинили вільшанцям справжній розгром і здобули впевнену перемогу.

 

«Факел» (Колодязне) – «Ветеран» (збірна району)

3:0 (25:18; 26:24; 25:19)

         Найбільш напруженим матчем ігрового дня стала зустріч найстаршої  і наймолодшої за віком команд. Напруга і непередбачуваність в кожній з партій тривала протягом всього розіграшу, а кінцівку кожного сету неодмінно вигравали молоді колодязняни. Звичайно, молодь провела не найкращий свій матч, але і команда ветеранів через кадрові проблеми перебуває нині не в кращих ігрових кондиціях, звідси і результат. Результат по грі, що відповідає силам команд на сьогоднішній день.

 

Після сьомого туру серед лідерів краща позиція на фінішній прямій у чинних  чемпіонів – волейболістів команди «Родина» і тільки диво може завадити потужному колективу підтвердити чемпіонське звання. Куп’янський «Оскіл» і «Факел» з Колодязного, відстають від лідера відповідно на чотири і шість очок, поведуть боротьбу за другу позицію і в цьому сенсі все вирішить очна зустріч. Тільки теоретичні шанси мають переслідувачі і лише диво може допомогти рідкодубівському «Колосу» аби  втрутитися в медальну боротьбу – надто великий відрив мають команди лідируючої групи. А в поєдинках між собою команди нижньої частини турнірної таблиці визначать володарів кращої долі і більш високих місць в таблиці, що суттєво вплине на жеребкування команд перед стартом розіграшу Кубка району. Словом, на глядачів чекає захоплююча кінцівка волейбольного чемпіонату!

 

В. Каща

 

Ветеранська збірна  Дворічанського району

Переглядів: 672 | Додав: kiosik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: