MENU

10:40
ЧАС РОЗСТАВЛЯТИ ПРІОРИТЕТИ

Наближається до завершення чемпіонат району з волейболу. Змагання вступають в заключну фазу. Технічні причини змусили організаторів провести слідом за іграми сьомого туру два матчі заключного, десятого, туру. Обидві гри мали свій підтекст і за вивіскою обіцяли безкомпромісну боротьбу і захоплююче протистояння в обох парах.

Ранкову гру розпочинали непримиренні суперники, команди, які видали на суд глядачів цікаве протистояння в першому колі.

 

«Ветеран» (збірна району) – «Родина» (Жовтневе) 2:3 (22:25; 16:25; 26:24; 25:16; 7:15)

Після активного початку з боку обох команд, де колективи часто припускалися стартових помилок і були в пошуку оптимальних ігрових кондицій, перед повела «Родина» (12:7), що змусило ветеранів першими зупинити гру тайм-аутом. Надалі гра вирівнялася і набула гострого характеру, але перевага в рахунку збереглася за лідерами до самої кінцівки. На фінішній прямій ветерани спромоглися на ліквідацію відставання до одного очка, але більшого досягти не вдалося.

В наступній партії досвідчені волейболісти намагалися заволодіти ініціативою від самого початку, але вже з середини сету чемпіони поступово оговталися і почали набирати залікові бали, все активніше граючи на сітці. Спочатку рахунок зрівнявся, а невдовзі перевага буденівців почала зростати. Такого прискорення вистачило для перемоги в партії.

Рівний початок третьої партії засвідчив відкриту гру і цікаву боротьбу за кожне очко. Ветерани, яким не було чого втрачати, пішли ва-банк, заграли розкуто і повели перед. Зовсім скоро перевага в рахунку була двозначною і «Родина» змушена вдруге брати тайм-аут. На фінішну пряму в партії команди вийшли за рахунку 22:17 на користь досвідчених волейболістів, але за неймовірних зусиль лідери відігралися – 22:22, 23:23, 24:24 – команди йшли крок в крок. Дві втрати на подачі в кінці партії коштували перемоги для лідера, а ветерани здобули психологічну перевагу перед заключними розіграшами.

Окрилені успіхом в попередній партії, ветерани завзято розпочали четвертий сет і весь час вели в рахунку, а от суперник втратив свою гру, в діях проявлялася нервозність і розгубленість. Тому досвідченим волейболістам лишалося довести сет до перемоги і перевести гру на тайм-брейк.

Початок вирішальної партії команди провели обережно, а потім «вибухнула» активністю «Родина». Перевага до зміни сторін в чотири м’ячі стала початком тріумфу в матчі чинного чемпіона. Ветерани прискорення опонентів прогавили і були за це покарані. Отож, «Родина», не маючи на звітний тур у своїх рядах гравців основного складу, довела, що і з найближчими дублерами у складі спроможна вирішувати поставлені задачі і добиватися результату.

Наступний матч фактично мав стати боротьбою за другу-третю позиції. Колодязненський «Факел», який мав відставання у два очки від куп’янського «Оскола», мав доводити свої зазіхання на більш високі позиції.

 

«Оскіл» (Купянськ) – «Факел» (Колодязне) 3:1 (25:18; 17:25; 25:13; 25:19)

До середини стартової партії відчувався дух боротьби і віддати перевагу комусь із суперників було важко. Поступово ініціатива перейшла на бік куп’янських волейболістів, які й повели перед у грі зі старту. Дзеркальним відображенням першої партії став другий сет, коли команди обмінялися ігровими ролями і становище у грі знову вирівнялося. Довелося розпочинати все спочатку.

Не відкладаючи справу у довгий ящик, гравці «Оскола» різко згвинтили темп гри у третьому сеті. Попри всі намагання молодих волейболістів «Факела» налагодити командну гру, їм це не вдалося, а перемога опонентів засвідчила про рішучість намірів команди. Що, власне, і довели гравці гостей в четвертій партії. Колодязняни стартували з відставанням і змушені були відразу брати тайм-аут. До середини партії різниця в рахунку була вже двозначною, не допомогла і друга вимушена перерва. Куп’янський «Оскіл» довів свою перевагу за грою і вирвав важливу перемогу, підтвердивши свої високі амбіції і зазіхання на призове місце.

За два тури до завершення поточних змагань «Оскіл» має відставання в три бали від лідера і випереджає сьогоднішнього суперника вже на п’ять очок.

В. Каща

Команда «Оскіл» м.Купянськ

Переглядів: 841 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: