MENU

13:13
Чемпіонат Дворічанського району з волейболу серед чоловічих команд колективів фізичної культури сезону 2013-2014 років


          В останні вихідні старого року дістався новорічної зупинки волейбольний потяг під назвою «Чемпіонат Дворічанського району з волейболу серед чоловічих команд колективів фізичної культури сезону 2013-2014 років». Це єдині в районі перехідні змагання з року в рік, саме на новорічні свята волейбольні колективи учасників дісталися екватору змагань – в переддень Нового року фінішувало перше коло.

         Останній тур першої половини дистанції подарував вболівальникам три запальних поєдинки, відкривали який вільшанська «Нива» і рідкодубівський «Колос». Вцілому рівна боротьба в стартовому відрізку гри дала невелику перевагу в три-чотири пункти вільшанським волейболістам, котрі й довели першу партію до перемоги 25:21. Почивати довго на лаврах переможця суперники їм не дозволили, більш ніж переконливо перегравши опонента в другому сеті 25:16 і все почалося з початку. Зрозумівши, що «голими руками» рідкодубівців не взяти, волейболісти «Ниви» більш відповідально діяли в завершальній стадії атак та на дограванні, в результаті чого зуміли довести свою перевагу в двох наступних партіях 25:20 і 25:21 і записати в свій актив перемогу з рахунком 3:1. А рідкодубівська команда, маючи проблеми з комплектацією ігрового складу, повязану, на мою думку, зі зміною поколінь в колективі, ніяк не може впіймати свою гру і вийти на звичний для себе високий рівень.

         Наступний календарний матч став справжньою прикрасою ігрового дня. Протистояння цих двох команд очікувалося з великим нетерпінням і це не дивно: по-перше, команди «Ветеран» і «Факел» ще нещодавно удвох очолювали турнірну таблицю і тільки поразка молодих волейболістів колодязненського «Факела» в попередньому турі від «Родины» дещо призупинила їх переможну ходу; а по-друге, в звітному протистоянні на майданчик вийшли два покоління волейболістів, одним з яких ще є що показати на майданчику, а другі прагнуть показати якомога більше і досягти вершин. Першу партію впевненим стартом розпочали більш досвідчені ветерани, у складі яких мудрою грою визначався знаний майстер волейболу, колишній гравець харківських команд майстрів «Юракадемії» та «Локомотиву» Сергій Коваленко. Завершивши професійну карєру гравця, Сергій кожні вихідні знаходить час і приїздить в рідну Дворічну пограти і передати досвід молодим гравцям. Більшого подразнювача для молодих волейболістів годі й чекати, та все ж в першій партії протистояти злагодженим діям ветеранів молодь була не готова, 25:13 – переміг досвід. Та вже в наступному сеті все змінилося у грі молодих волейболістів, вони діяли по-спортивному нахабно і ризиковано в нападі, самовіддано і відповідально в захисті, що принесло їм перемогу в партії 25:18. Третя партія мала визначити проміжного лідера у грі. Перемігши 25:20 у відрив в рахунку пішли ветерани волейболу. Наче схаменувшись, що наступна партія може стати останньою у грі, молоді колодязненські волейболісти добавили у грі і перемогою в четвертій партії 25:23 вже відібрали очки в досвідчених опонентів. Та щоб поборотися за перемогу у грі на тай-брейку, молоді відверто не вистачило ні фізичних сил, ні досвіду. Отож, лише очко в заліковий кошик «Факела», а ветерани поповнили свою скарбничку двома пунктами.

         Завершували ігровий день волейбольні колективи «Оскіл» (Тополі) і «Родина» (Жовтневе). Маючи в той день проблеми з комплектуванням ігрового складу, топільчанам, відверто кажучи, важко було розраховувати на позитивний перебіг подій в матчі і на загальний успіх вцілому. Потужна «Родина» не та команда, проти якої можна грати резервним складом. Тому перемога діючого чемпіона подиву не викликала 3:0 (25:19;25:12;25:17). Три пункти, здобуті в цій грі, дали змогу волейболістам Жовтневого наздогнати по набраним очкам «Ветеран».

         В останній ігровий день року мала відбутися перенесена гра третього туру «Виселок» - «Оскіл», але волейболісти з Виселка прибули на гру в неповному складі, що не дало їм можливості проводити поєдинок. Тому технічна поразка з рахунком 0:3 в пасив колективу не добавляє позитивного настрою гравцям команди і їх турнірне становище залишає бажати кращого. Після першого кола команда знаходиться в останньому вагоні потягу, перебуваючи на дні турнірної таблиці з одним заліковим очком.

         Чотири і п’ять пунктів відповідно  в активі рідкодубівського «Колоса» і вільшанської «Ниви» дають командам змогу посідати лише шосту і п’яту позиції в турнірній таблиці, що не відповідає амбіціям старожилів волейбольних турнірів. Але оновленій вільшанській команді ще зарано думати про гучні перемоги, а «Колосу» для більш впевненої постанови гри і здобуття позитивного результату, не вистачає стабільності в комплектуванні складу і постанові гри. В чому важко відмовити командам, так це в бійцівських якостях. Четверта сходинка і дев’ять очок в активі топільського «Оскола» залишає їм шанси на більш високе місце, але новачкам турнірних перегонів ще треба багато працювати, аби заслуговувати на місце серед лідерів районного волейболу. Справжнім відкриттям нового волейбольного сезону стала гра молодої, але, без сумніву, швидко прогресуючої команди «Факел». Минулорічні аутсайдери районного чемпіонату доросли до ролі лідерів і по праву займають третю позицію після першого кола змагань.

         А от чемпіонську гонку очолюють відразу два колективи: зібрана і відповідальна команда ветеранів, яка не програла жодної зустрічі і потужна (навіть попри ті втрати, що команда понесла в цьому сезоні) команда чемпіонів з Жовтневого. В особистому протистоянні в першому колі команди розділили очки, тільки «Ветеран» отримав два пункти за перемогу, а «Родина» один бал за поразку з рахунком 2:3. Вся боротьба за нагороди ще попереду і взятися прогнозувати імя нового чемпіона, гадаю, не візьметься ніхто – надто вже непередбачуваними виходять результати, а на довгому турнірному шляху всяке може трапитися.

          Отож, турнірний локомотив дотяг до Нового року і зупинився, але зупинка не буде довгою. Команди, набравши ходи, продовжать змагання вже в перші дні нового спортивного року. А про подальший шлях волейбольного потяга ми обов’язково проінформуємо наших читачів.

       В.Каща, Газета «Дворічанський край» №3-4 за 11.01.13

Фотографії з турніру http://volley.io.ua/album656726

Переглядів: 646 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: