MENU

22:09
Чемпіонат Дворічанського району: Запекла боротьба на фініші першості

         В цікавій і захоплюючій боротьбі пройшли матчі заключного ігрового дня у відкритій  першості Дворічанського району з волейболу серед чоловічих команд. Жодна з пяти ігор не завершилася «сухою», переконливою перемогою однієї команди над іншою, двадцять дві партії пройшли під знаком боротьби і непоступливості. Наостанок турніру команди залишили «медальний розбір» за третю позицію і численні вболівальники до пізнього вечора були свідками захоплюючого волейбольного дійства.

 

         Відкривали програму останнього змагального дня команди, які завжди відзначаються непоступливістю, грають красиво і результативно.

 

«Оскіл» (с.ст.Тополі) – «Родіна» (с.Жовтневе)

3:2 ( 25:27; 21:25; 28:26; 25:23; 15:9)

 

         Звітний матч став яскравим видовищем і задав ігровий ритм іншим парам учасників. Команди першої пари виступили своєрідними забійниками і подарували глядачам незабутні миттєвості яскравого протистояння.

         Чотири партії пройшли за однаковим ігровим сценарієм, жодній з команд не вдавалося відірватися в рахунку більш ніж на три-чотири очки. Тими самими забійниками в командах виступали лідери атак Д.Медяник у «Родіни» і С.Обухов у «Оскола». До вирішального двадцятиочкового рубежу команди неодмінно приходили крок в крок. І тільки фінішний спурт визначав переможця в партії. «Родіна» повела в рахунку за партіями, вигравши два сети поспіль. Але перевага за грою не була такою вже відчутною як в рахунку і в третьому ігровому відрізку «Оскіл» відновився, вигравши партію з рахунком 28:26. Напевне, це і придало сили на подальшу боротьбу. Рахунок після четвертої партії, яка стала апогеєм протистояння, зрівнявся. Перед вирішальним коротким сетом психологічна перевага була на боці топільчан, які вміло нею скористалися. Повівши перед зі старту партії (8:4 до зміни сторін), гравці вже не випустили птаха щастя зі своїх рук і святкували заслужену перемогу.

 

«Колос» (с.Рідкодуб) – «Факел» (с.Колодязне)

1:3 (19:25; 10:25; 25:23; 22:25)

         З початку гри «Факел» заграв впевнено, пам’ятаючи про медальні шанси і у всіх компонентах гри переважав суперників. Рідкодубівці знову провели відчутну ротацію основного складу, але вкотре заграти «з листа» команді не вдалося. Їх опоненти були на крок попереду, вище стрибали, точніше пробивали, влучніше атакували і надійніше захищалися. Це підвело підсумок під грою в першій партії.

         В другому сеті «Колос» вкотре продемонстрував як може нехтувати боротьбою, практично припинив супротив і ганебно програв. В цій партії не стільки проявилися атакувальні здібності «Факела», скільки «Колос» проявив повну бездіяльність.

         Тим більшою несподіванкою стала третя партія. «Колос» зумів таки зібрати волю в кулак, знайшов сили і резерв для контрудару і відновився у грі. Зухвалого суперника, який вже сподівався здобути перемогу «малою кров’ю», було «поставлено на місце» і гра продовжилася. Зав’язалася суперечка у четвертому сеті, «Колос» намагався «зачепитися» за очки, а «Факел» прагнув до перемоги і здобуття трьох очок в актив перед вирішальним поєдинком проти ветеранів. Двічі колодязняни йшли у відрив, але суперники наздоганяли. Рівна гра наприкінці сету принесла бажану перемогу «Факелу», який скористався недбалістю в діях своїх опонентів.

 

«Родіна» (с.Жовтневе) – «ЗЕВС-Д» (с.Андріївка)

3:2 (25:27; 25:27; 25:15; 25:14; 15:9)

         «Родіна», яка вже гарантувала собі «срібну» сходинку, проводила свій другий поєдинок ігрового дня. І повністю переписала сценарій своєї попередньої гри, але знову ж з п’ятираундовим закінченням. На відміну від попередньої гри, чемпіони минулого року дві партії зі старту програли, причому з однаковим рахунком 25:27. А потім взялися надолужувати згаяне в двох наступних сетах. Дещо розслабившись, команда заграла розкуто, з притаманним їй  ігровим почерком. Результат не змусив себе довго чекати. Команда двічі святкувала вікторію з великою перевагою в рахунку і вийшла на вирішальний сет у якості фаворита. Довести свою перевагу над суперником  лідери районного волейболу зуміли без надзусиль, а гості були задоволені вкрай вдалою грою у стартових, переможних для себе сетах, і підсумковий результат, як на мене, задовольнив команду, яка показала непогану гру і гідно поступилася сильному супернику.

 

«Оскіл» (м.Куп’янськ) – «Оскіл» (с. ст.Тополі)

1:3 (22:25; 22:25; 25:22; 21:25)

 

         Куп’янський «Оскіл» вийшов на гру в ранзі новоспеченого чемпіона, але з початку гри демонстрував явно не чемпіонську гру. Та й одноклубникам куп’янчан, гра яких у другому колі першості набула неабиякої стрункості, треба віддати належне. Топільчани вміло атакували, у захисті виділялися щільним блоком, а особливо гра команді вдавалася на підбиранні і в дограваннях. Програючи по ходу партії, куп’янчани демонстрували вміння відроджуватися у грі, але то було спалахом активності і два стартові сети закінчилися на користь топільчан з однаковим рахунком 25:22. Такий же самий рахунок було зафіксовано і у третій партії, але із дзеркальним відображенням. Гра набувала цікавих обертів.

         Окрилені успіхом у попередньому сеті, куп’янчани захопили ініціативу і повели перед у четвертій партії. Перевага «нового» чемпіона поступово зростала (15:8, 17:11). Але топільський «Оскіл» належить до числа тих команд, які самі собі проблеми створюють, самі їх і вирішують. Неймовірне прискорення від місцевих волейболістів нівелювало перевагу гостей, гра в партії вступила у вирішальну фазу. Рахунок зрівнявся – 19:19, але знову гості беруть + 2 і знову рівно  - 21:21. Така «спортивна нахабність» топільчан не входила в плани чемпіонів, гра команди надломилася і місцевий «Оскіл» святкував перемогу в партії і за грою. Це була друга поразка чемпіонів, але перші «повноцінно» втрачені три очки на фініші змагань. Щоправда, це сталося вже в ранзі переможця і ніщо не могло завадити команді величаво перебувати на вершині таблиці.

 

«Факел» (с.Колодязне) – «Ветеран» (збірна району)

3:1 (25:22, 20:25; 25:15; 25:18)

         Це був матч за третє місце. До радості вболівальників інтрига збереглася до останньої гри першості. Обом командам потрібна була перемога і не важливо з яким рахунком. Не важливі тут були ані показники за партіями, ані різниця м’ячів, ані якісь там коефіцієнти. Просто перемога!

         На гру команди вийшли без своїх лідерів. З різних причин звітну гру пропускали Сергій Коваленко у ветеранів і Олесандр Рущак у «Факела». Але градусу боротьби на майданчику це не зменшило і команди поринули у бій.

         Два сети суперники провели активно, здобули залікові перемоги і продовжили боротьбу надалі. Несамовита підтримка вболівальників відчувалася на бік обох команд і це було справедливо. Але в битві команд, яка очікувалася, напевно, в боротьбі з п’яти партій, щось «не пішло» у ветеранів. Наче б і грали, і боролися, і старанням віддати треба належне, але бувають такі матчі, що «не йде». Натомість молоді гравці «Факела» проводили свій чи не найкращий матч, грали зібрано і наближалися до свого третього поспіль призового місця. В підсумку команда перемогла і знову замкнула трійку призерів першості Дворічанського району.

         Відгриміли спортивні баталії на майданчику ДЮКФП «Юність». За тиждень візьме старт черговий розіграш Кубка пам’яті Миколи Хомича Погребняка на призи ПСП «Колодязненське». Але то вже зовсім інший турнір. А переможець і призери першості названі, відомі імена кращих гравців в командах. Остаточні підсумки першості ми підведемо дещо пізніше. А ось якого вигляду набула турнірна таблиця після проведених матчів останнього ігрового дня.

 

В.Каща

 

 

Переглядів: 699 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: