MENU

22:13
ДАНО СТАРТ НОВОМУ ЧЕМПІОНАТУ!


        Здавалося б, не так давно відлунали фанфари на честь переможців минулорічного волейбольного сезону, а вже минулих вихідних було дано старт новому волейбольному чемпіонату Дворічанського району, який цього року отримав статус відкритого.

         Літню паузу в класичному волейболі, прихильники смугастого м’яча заповнили участю в турнірах різного рівня з волейболу пляжного. Цей різновид виду спорту – «молодший брат» класичного волейболу, який стає дедалі все більш популярним у світі, захоплює серця любителів і в нашому районі. Та літній сезон коротший за зимовий і триває, зазвичай, лише п’ять місяців. А отже, з настанням холодів, свої перші змагання на паркеті проводять волейболісти-класики.

         На Дворічанщині минулих вихідних було дано старт чемпіонату району з волейболу сезону 2014 – 2015 років. В поточному році команди зіграють перше коло, а вже навесні поведуть боротьбу в другій частині чемпіонату. До участі в цьогорічних волейбольних перегонах до дворічанських волейболістів долучилася куп’янська команда «Оскіл», тому чемпіонат набув статусу відкритого. Щодо місцевих команд, то порівняно з минулим сезоном припинила участь в змаганнях топільська команда «Оскіл», невизначеною залишається доля ще одного колективу, який виступав в минулому чемпіонаті, але не дограв турнір. Мова про «Виселок» - молоду команду з однойменного господарства. Наразі в турнірі стартувало шість колективів. Чинний чемпіон району минулого року – «Родина» з Жовтневого, дещо зазнала змін в ігровому складі, але при всьому залишається потужним колективом, який прагнутиме до нових перемог. Ще на рік стали досвідченішими команди-призери: ветерани переживають другу молодість і рвуться в бій, а молодь «Факела» додала не лише в зрості природному, а й, сподіваюсь, зростанні майстерності. Традиційно сильними залишаються колективи вільшанської «Ниви» і рідкодубівського «Колоса» - одних з найстаріших учасників районних волейбольних змагань. Тож новий чемпіонат очікується з великим інтересом як серед гравців, так і серед вболівальників та фахівців спорту.

         Минулих вихідних свої двері для волейболістів гостинно відкрив спортивний зал ДЮКФП «Юність». З напутнім словом до учасників звернувся голова районної федерації волейболу О.Ф. Шишкунов. Головний суддя чемпіонату В.І. Глушко запросив команди на майданчик і пішло-поїхало… Завирувала, закипіла пристрастями спортивна боротьба на волейбольному майданчику. Потужні подачі змінювалися плануючими, небезпечні розіграші накочувалися атаками з різних ігрових зон, у всій красі демонстрували свою міць захисні ланки команд. Словом, подивитися було на що. Глядачі не були обмануті очікуванням і отримали справжню насолоду від першого ігрового дня.

 

«Родина» (с. Жовтневе) – «Оскіл» (м. Купянськ)  3:0 ( 25:20; 25:17; 25:15)

 

         Згідно жеребкування, проведеного відповідно до зайнятих командами місць в минулорічному чемпіонаті, першими на майданчик вийшли чемпіони проти новачків розіграшу. Вже в першому матчі сезону «Родина» екзаменувала куп’янських волейболістів. Більш ніж серйозний екзамен для дебютанта турніру. «Темна конячка», як до старту в змаганнях називали команду з сусіднього району, видалася не такою вже й «темною». У складі колективу з Куп’янщини є добре відомі шанувальникам виду спорту нашого регіону волейболісти, є й молоді виконавці. Без сумніву, участь географічних сусідів додасть змаганням колориту і, сподіваюся, загострить боротьбу за нагороди та придасть турніру видовищності. Команди розпочали з тактичної ігрової розвідки, а в середині партії чинні чемпіони мали таки перевагу у п’ять пунктів. Але гості швидко наздоганяли і тільки в кінцівці сету чемпіони святкували перемогу – 25:20.

         В другій партії наші гості повели перед в рахунку і розраховували розставити акценти у грі на свою користь. Та «Родина» поступово додала обертів і перевага гостей розтанула як навесні сніг. Збільшення темпу у грі позначилося на підсумковому рахунку сету, який чемпіони виграли з рахунком 25:17.

         Стартовий спурт наших земляків у третій ігровій партії позначив велику  перевагу команди і серйозність намірів з тим, щоб завершити гру вже в звітному сеті. Рахунок виростав на їх користь з калейдоскопічною швидкістю і скоро сягнув двозначної переваги. А гості вже не вірили в те, що зможуть взяти хоча б сет у цій грі і фактично припинили боротьбу. Вдалі дії у складі чемпіонів зв’язуючого і новоспеченого капітана Д. Дацика, та потужність в атакувальних діях Д. Медяника і М. Сєріка, визначили перебіг подій в партії на користь чемпіона – 25:15. Отож, 3:0 – «Родина» вдало стартує, а для куп’янчан перший млинець у нашому чемпіонаті вийшов гливким.

«Ветеран» (збірна району) – «Колос» (с. Рідкодуб)                                       3:1 (25:14; 25:22; 21:25; 25:17)

         В другій парі фаворитом зустрічі по праву вважалася досвідчена команда ветеранів, яка встигла вже стартувати в нинішньому сезоні класичного волейболу на різноманітних турнірах. Стартове хвилювання позначилося на діях обох суперників, які часто втрачали м’яч у невимушених ситуаціях. Але поступово ветерани забезпечили впевненою грою комфортний для себе відрив у рахунку і повели перед за партіями. У грі рідкодубівських волейболістів відчувалася не зіграність і слабка функціональна готовність окремих гравців. Стартовий відрізок залишився за фаворитом зустрічі – 25:14.

         В другій партії гойдалки в рахунку продовжувалися протягом всього відведеного ігрового відрізку. Команда ветеранів часом вдавалася до експериментів у грі і постійно знаходилася в пошуку оптимальних зв’язків. У складі «Колоса» потужно атакував О.Промський, але його ударам не завжди вистачало точності. Найбільшу перевагу у три м’ячі від команди ветеранів суперники вміло ліквідували і намагалися нав’язати свою гру. До часу це вдавалося, аж доки за рахунку 22:22 рідкодубівці втратили на подачі, потім програли догравання і припустилися помилки на прийомі. Дещо нервова кінцівка залишилася за командою «Ветеран» - 25:22 і 2:0 за партіями. Та це вже був дзвоник.

         Постійно набираючи ігрових обертів, рідкодубівці помітно додали у третьому сеті, а фізична активність ветеранів навпаки спала. Зупинкою злагодженого механізму сповна скористався «Колос» і виграв партію 25:21.

         В тому ж ритмі волейболісти Рідкодуба розпочали і наступну партію, от тільки виконавської майстерності їм забракло. Ветерани вчасно схаменулися, перебудували гру і довели матч до перемоги – 25:17 в партії  і 3:1 в підсумковому результаті.

«Нива» (с. Вільшана) – «Факел» (с. Колодязне)                                            2:3 (25:20; 25:23; 18:25; 14:25; 13:15)

         Останній поєдинок ігрового дня видався напрочуд яскравим видовищем для вболівальників. Більш досвідчена команда вільшанців домінувала на майданчику зі старту гри, тоді як молоді виконавці суперників не могли «впіймати» свою гру. Безліч помилок і втрат м’яча призвели до поразки у стартовому сеті.

         Вимушені заміни в другій партії особливих змін не дали, тому команда була змушена знову вдаватися до ротації складу, а «Нива» тим часом збільшила перевагу і відірвалася в рахунку за партіями – 2:0 (25:23).

         Поступово почала вимальовуватися якась картинка у грі молодих волейболістів в третій партії, а тут ще й брак фізичних сил провідних виконавців команди суперників позначився. Словом, збіг обставин і деяка впевненість у власних діях вилилися в перемогу молодої команди в партії з рахунком 25:18. Що це, повторення сценарію попередньої гри? Так багато хто вважав, але тільки не гравці «Факела». Поступово вони все сміливіше діяли на сітці, чіткіше грали в захисті і вдало діяли на дограванні. Повна бездієвість в діях суперників вирівняла становище за партіми – 2:2. Вільшанці стали заложниками ситуації, коли основна ударна сила команди у вигляді М.Бабая і О.Коваленка потребувала підкріплення, але жаданої підтримки не дочекалася.

         Команди вже розділили очки у грі, а бонусний бал мали отримати переможці у грі на тай-брейку. Зібраності вільшанців і впевнених дій, здавалося, вистачить на коротку партію щоб отримати загальну перемогу у грі. Та красива фінальна розв’язка і впевнений фінішний ривок колодязнян, коли молоді волейболісти неймовірно «вирвали» чотири пункти поспіль, принесли їм перемогу у вирішальній партії з рахунком 15:13.

         Таким чином, всі минулорічні призери стартували з перемог, от тільки перемоги у кожного були різні і залікові бали у кошик команди колективи теж здобули різні. Невдахам стартового туру час надолужувати згаяне в першому турі. Матчі другого туру відбудуться 23 листопада, тоді і буде сформовано остаточний календар, а поки що запрошуємо команди до участі у волейбольних змаганнях!

А вже 16 листопада візьме старт традиційний турнір з нагоди Дня працівників сільського господарства! Початок ігор з 9-ої години ранку.

 

Запрошуємо на волейбол!

 

В. Каща

Переглядів: 828 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 4
1 Юрий  
Добрый вечер. можно к вам заявиться будет?

2 123  
05750-7-63-86, "Спорт для всех", попробуйте туда позвонить.

3 1  
dry

4 Про заявку в чемпионат звоните  
050 787 21 52, Виктор

Имя *:
Email *:
Код *: