MENU

13:47
Дитяча ліга Харківщини

ВСЕ ВИРІШИЛИ ДОДАТКОВІ ПІДРАХУНКИ

         З 15 по 17 січня фінальний етап волейбольних змагань Дитячої ліги Харківщини приймало місто Лозова. Протягом трьох днів шість кращих дівочих команд області вікової категорії 1999-2000 р.р. народження у впертій суперечці виборювали право називатися кращою командою Харківщини у своїй віковій категорії. Нагадаю, у фінальному етапі зустрілися по три кращі команди групових етапів. У перші два дні команди зіграли по два тури, відклавши на останній день по одному матчу. Система набору очок дуже проста: команди грають обов’язкові три партії де кожна виграна партія – залікове очко. Подібна схема дає змогу командам до останнього «зачепитися» за очки і мати непогані шанси навіть в разі поразки.

         Боротьбу за головний приз і медалі турніру повели дві команди ДЮСШ № 12 м.Харків (тренерів Четверякової Н.М. і Брайко Т.О.), дві команди ДЮСШ м.Лозова (тренерів Чередніченко Н.С. і Рубан Т.В.), команда ДЮСШ смт.Близнюки (тренер Черкас С.В.) та волейбольний колектив ДЮКФП «Юність» смт.Дворічна (керівник гуртка Смірнова О.А.). З перших турів зав’язалася відчайдушна спортивна боротьба, гравці кожної з команд намагалися продемонструвати якнайкращі якості і добитися бажаного переможного результату. Всі команди виглядали впевнено і гідно, намагалися взяти максимум від гри і здобути залікові бали.

         Впевнено турнірну ходу розпочали юні волейболістки Дворічанського ДЮКФП «Юність». Потрапивши до фіналу з третьої позиції групового етапу, дворічанки в перший день несподівано для багатьох без проблем «розібралися» з переможцем протилежної групи, командою Близнюків (3:0), а потім перемогли потужну команду ДЮСШ № 12 м.Харків (тренер Четверякова Н.М.) з рахунком 2:1. Такі результати змусили багатьох замислитися і надолужувати згаяне в наступних матчах.

         Другого ігрового дня вимальовувалася доволі цікава картина: головну суперечку за місця в призовій трійці повели команди «Юність» (смт.Дворічна), ДЮСШ № 12 (Четверякова Н.М.) і команда ДЮСШ м.Лозова (Чередніченко Н.С.). В очному протистоянні юних харків’янок і лозівчанок перемогу з рахунком 2:1 святкували волейболістки Першої столиці. Зате волейболістки Лозової з подібним рахунком переграли «Юність». Сюжет турніру закручувався надто серйозно аби робити попередні ставки на переможця. Все в плані турнірного розподілу місць мало вирішуватися в останній ігровий день.

         В день завершення змагань всі три команди-лідери здобули перемоги, але якими вони були і яка напруга повисла в повітрі після їх завершення! В останній ігровий день харків’янки переграли своїх одноклубниць з рахунком 3:0, два інші лідери – дворічанські і лозівські волейболістки, були сильнішими відповідно над командами Лозової (тренер Рубан Т.В.) і Близнюків, перемігши з рахунком 2:1. Далі на учасників та їх наставників чекало найцікавіше. За підсумками турнірної боротьби всі три команди набрали однакову кількість очок – по десять. Між собою три команди по разу виграли і по разу програли. Підрахунок виграних та програних партій у всіх команд також виявився рівним – десять проти п’яти. Що дуже рідко буває, довелося рахувати різницю м’ячів. І саме цей компонент заліку став по-справжньому «золотим» для команди ДЮСШ № 12 м.Харків (тренер Четверякова Н.М.), яка мала найкращий показник. Другу сходинку згідно цього компоненту виборола команда господарок майданчика (тренер Чередніченко Н.С.), а замкнула призову трійку команда ДЮКФП «Юність» смт.Дворічна (керівник гуртка з волейболу Смірнова О.А.). На четвертій позиції зупинилася команда ДЮСШ смт.Близнюки, п’ята сходинка підкорилася другій команді господарок турніру (тренер Рубан Т.В.), а замкнула шістку фіналісток друга команда ДЮСШ № 12 м.Харків (тренер Брайко Т.О.), яка, до речі, на груповому етапі посіла першу сходинку.

         Переможців і призерів змагань дитячої ліги Харківщини нагороджено пам’ятними медалями відповідних ступенів і грамотами.

В. Каща

Переглядів: 693 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: