MENU

18:04
Дитяча ліга Харківщини

       В останні вихідні лютого відбулися фінальні змагання з волейболу серед дівчат в рамках обласної першості Дитячої ліги Харківщини. Фінальні протистояння приймало селище Краснопавлівка Лозівського району. Попередні ігри пройшли в трьох підгрупах, в яких стартувало одинадцять команд. У медальних розборах боротьбу повели шість кращих дівочих команд області 2001–2002 років народження. В спортивну боротьбу вступили команди ДЮСШ-11 м. Харків (тренер Халапов О.Р.), ДЮСШ сел. Близнюки (тренер Черкас С.І.), ДЮСШ «Олімпія» м. Лозова (тренер Рубан Т.В.), ДЮСШ-12 м. Харків (тренери Четверікова Н.М. і Гущина О.О.), ДЮКФП «Юність» сел. Дворічна (керівник гуртка Каща Л.А.) і господарки турніру команда ДЮСШ «Спартанець» сел. Краснопавлівка (тренер Близнюк П.І.).

         Невдало стартували на турнірі дівчата клубу «Юність», коли вже на старті зазнали поразки від харків’янок з ДЮСШ-11. Лише одне набране очко в трьох стартових поєдинках, з огляду на гру наступного дня проти команди ДЮСШ-12, яка перебувала в числі лідерів, залишало нашій команді шанси на боротьбу за «п’ятірку». А тим часом суперниці впевнено набирали залікові бали. Без поразок два дні змагальної програми провели юні спортсменки ДЮСШ «Спартанець» і ДЮСШ-12 м. Харків. Саме між цими командами мала вирішитися доля чемпіонства.

         В боротьбі за п’яте місце юні дворічанки зібрали волю в кулак і наостанок хлопнули дверима, перемігши команду ДЮСШ «Олімпія» у трьох партіях та залишили лозівчанок на дні турнірної таблиці. Кращим гравцем фіналу в команді ДЮКФП «Юність» визнано Ірину Ногіну. А тим часом сім очок в актив набрала команда Близнюківської ДЮСШ і розмістилася в підсумку на четвертій позиції. Команда ДЮСШ-11 програла очну зустріч дівчатам із Близнюків з рахунком 1:2, але за більш вдалої гри з конкурентками набрала вісім балів і зійшла на бронзову сходинку п’єдесталу пошани.

         Матч за перше місце став прикрасою триденного змагального марафону, протистоянням гідним фіналу. До вирішального поєдинку команди підійшли майже крок в крок, лише господарки очок не втрачали і набрали дванадцять балів, а харків’янки віддали очко опоненткам-землячкам і відставали на бал. В ході безкомпромісної боротьби, де кожне очко, дійсно було на вагу золота, перемогу з мінімальним рахунком святкували представниці ДЮСШ-12 м. Харків, що дало їм змогу зрівнятися за набраними очками з господарками турніру. В хід пішли додаткові підрахунки. Баланс виграних та програних партій у суперниць, а отже і коефіцієнт, виявилися однаковими і довелося рахувати виграні та програні м’ячі.  І саме в цьому компоненті господарки, до великого розчарування, поступилися декількома м’ячами харківським волейболісткам. Отож, чемпіонками області стала  команда ДЮСШ-12, волейболістки ДЮСШ «Спартанець» другі.

         При підведенні підсумків на учасників турніру чекали приємні миті. Команди-призери нагороджені кубками і грамотами, гравці команд призової трійки нагороджені медалями. Спортивні призи від організаторів отримали кращі гравці команд, також призами було відзначено кращих гравців за ігровим амплуа. Свято волейболу вдалося на славу, от тільки гостинним господаркам принесло дещо гіркуватий присмак!

 

В. Каща

Переглядів: 558 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: