MENU

15:36
ДИТЯЧА ЛІГА УКРАЇНИ З ВОЛЕЙБОЛУ – ДІВЧАТА 2000-2001 років нар.: ВПЕВНЕНИЙ СТАРТ ХАРКІВ’ЯНОК

         Стартували змагання Дитячої ліги України з волейболу серед дівчат 2000-2001 років народження. Приємно відзначити, що стартові поєдинки першого туру дитячих змагань гостинно приймав спортивний комплекс Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту. На розіграш першого туру до Харкова прибули команди м. Житомир, м. Полтава, сел. Краснопавлівка (Лозівський р-н, Харківської області), які разом з господарками майданчика – вихованками обласного училища фізкультури склали квартет команд. Протягом трьох днів в боротьбі за коловою системою точилися запеклі поєдинки за стартові лідируючі позиції. І кому як не спортсменам знати, що вдалий старт є запорукою прогресивної ходи по дистанції і успішного фінішу.

          В перший ігровий день було зіграно стартові поєдинки. Харків’янки без проблем здолали своїх землячок з ДЮСШ «Спартанець» (Лозівський район), а юні полтавчанки також у трьох сетах не залишили шансів на позитивний результат суперницям із Житомира.

         Подібна картина спостерігалася і в другий ігровий день, але боротьба ставала дедалі цікавішою. Втім, і харківські юні вихованки училища фізкультури, і волейболістки з Полтави своїх суперниць знову обіграли з однаковим «сухим» рахунком. Тепер почергово у ранг аутсайдерів «були відправлені» команди м. Житомир і ДЮСШ «Спартанець» із Краснопавлівки. Така ситуація в турнірній таблиці, коли після другого ігрового дня два колективи набрали максимум, а два інших «пасуть задніх», спонукала до красивої спортивної суперечки за лідируючу позицію після першого етапу і за набрані очки в турі у боротьбі аутсайдерів в заключний ігровий день.

         Недільний ранок подарував прихильникам юнацького волейболу багато хвилюючих моментів. Спершу на майданчик вийшли команди Житомира і Краснопавлівки. Звичайно, дівчатам із глибинки Харківської області було надзвичайно важко конкурувати з суперницями із міської команди. Але вони командним духом зуміли протиставити опоненткам гідну гру і прагненням до перемоги не поступалися суперницям. Втім, одного бажання виявилося замало і новачки подібних змагань з району Харківської області програли  житомирським волейболісткам, які записали у свій актив перші залікові бали зі старту етапу.

         Головний матч чекав попереду. І красивою грою в ньому дівчата сповна підвели підсумок першого етапу. На правах  господарок турніру, харків’янки діяли грамотно, виважено, потужно. Але полтавські дівчата не знітилися перед господарками, чітко вели свою гру і протягом стартового сету зберігали рівновагу в рахунку з однаковими шансами на успіх за підсумками партії. Втім, вдома і стіни допомагають, а ще майстерність і позамежна концентрація та чіткі настанови тренерів. Першу партію виграли господарки – 25:22.

         Стартовим натиском господарки настільки приголомшили суперниць, що ті, у другій партії набрали рівно половину від тих очок, що здобули у стартовому сеті. Проте, щось підказувало, що боротьба у матчі не завершена і це юні спортсменки довели у третьому ігровому відрізку. До виходу на фінішну пряму команди розділяло в рахунку два-три очки і передбачити фінал партії було надзвичайно важко. Гра коливалася на бік то однієї, то іншої команди, але, треба відзначити, від господарок віяло впевненістю, що, власне, вони і продемонстрували наприкінці партії. За рахунку 19:17 на свою користь представниці Харківського училища фізкультури здобувають переможний бал. На подачу виходить Ірина Ногіна (вихованка дворічанського волейболу, перший тренер Каща Л.А.). П’ять поспіль виважених подач, вмілі дії партнерок на блокуванні та активність на дограванні, потужність в атаці та надійність у захисті принесли команді під керівництвом тренера Ахльостіної О.І. впевнену перемогу і максимум очок на старті змагань.

         Таким чином, харківські дівчата зуміли взяти 9 очок у стартовому «домашньому» турі і тепер на команду чекає довгий турнірний марафон, але вже у доброму гуморі і з гарним настроєм команда відправиться на ігри наступних етапів.

 

В. Каща
Фото автора

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 834 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: