MENU

13:00
ДРУГЕ МІСЦЕ ДВОРІЧАНОК



       В рамках проведення ХХІУ обласної Спартакіади з видів спорту на Кубок голови обласної державної адміністрації, в селищі Мала Данилівка Дергачівського району, на базі зооветеринарної академії, відбулися фінальні змагання з волейболу серед жіночих команд. Команда нашого району прибула на змагання в ранзі чемпіона області, тому на повагу до себе з боку суперників і фахівців волейболу заслуговує вже давно.

        Серед десяти команд районів області нашим дівчатам довелося ще раз доводити свої права на лідерство в жіночому обласному волейболі. За здобутками минулорічних змагань команди одержали кожен свій номер «посіву», що суттєво позначилося на стартових позиціях команд-учасниць. Приміром, ті, хто не брав участі в змаганнях минулого року, почали турнір з ігор попереднього етапу, а вся четвірка найсильніших команд була штучно розведена по турнірній сітці таким чином, що зустрітися команди мали змогу не раніше півфінальної стадії.
        Свій стартовий поєдинок наша команда проводила проти команди Первомайського району. За ігровим потенціалом сильніші, наші дівчата розпочали награвати ігрові зв’язки. Вцілому вийшла непогана перша партія «для розігріву», а вже в другій дівчата «нащупали» майданчик і впіймали свою гру. Віддавши аж забагато очок суперницям у першому сеті (25:22), другий наші волейболістки завершили розгромно (25:8) і вийшли до півфіналу.
        Вже на цій стадії нашим волейболісткам дісталися в суперниці минулорічні бронзові призерки обласних змагань, команда Чугуївського району. Дуже сильна команда суперниць майже не поступалася дворічанкам зі старту першої партії і перемога нам дісталася лише за рахунок тотальної самовіддачі в кінцівці сету (25:22). Напористість у грі молодих чугуївських волейболісток приголомшила наших дівчат у другій партії (як тут не згадати провали в других партіях на останньому домашньому турнірі), як наслідок 10:25. Виправляти становище довелося у грі на тайм-брейку, де наші волейболістки блискуче справилися з хвилюванням і довели справу до перемоги – 15:12 і 2:1 у грі.
        За другим півфіналом, де теж повторився минулорічний дует суперниць, дворічанки спостерігали з пристальною увагою. Матч між сусідніми районами Близнюківських і Лозівських команд завершився вольовою перемогою перших з рахунком 2:1. Це означало, що і у фіналі цього року нам протистоятимуть минулорічні, і не тільки, одвічні суперниці. Головний матч змагань відбувся наступного дня.
        Початок фіналу засвідчив боротьбу за кожен м’яч, на кожній ділянці майданчика. Одна команда йшла у відрив в три-чотири очки – інша наздоганяла і навпаки. Черговий раз близнюківські волейболістки відірвалися на чотири очки і до кінця партії наші дівчата дістати в рахунку їх не змогли, хоча були дуже близькі до цього (23:25). В другому сеті малюнок гри повторився, за рахунку 17:21 наші волейболістки беруть тайм-аут і, запропонувавши шалений темп в атаці непосильний для суперниць, виривають перемогу 25:21 (!). Рахунок за партіями став рівним 1:1 і все почалося з початку.
        Третя партія мала стати вирішальною на проміжному етапі з психологічної точки зору. Програючи все ті ж чотири пункти, наші дівчата зрівнюють рахунок 23:23. Та неузгодженість в діях в кінцівці партії робить рахунок за партіями 1:2 на користь суперниць. За таких обставин наша команда потрапила в психологічну яму, з якої, як з’ясувалося пізніше, вийти не вдалося. І як не намагалися волейболістки виправити становище, перемогли опонентки, які впіймали кураж і взяли реванш за минулорічний фінал.
        Звичайно, мінус одна позиція в турнірній таблиці – це крок назад, з турнірної точки зору. Але так категорично я не візьмуся судити нашу команду, бо в колективі почату перебудову, триває складний період омолодження команди, який, як звісно, не проходить безболісно. В команду влилися відразу три молоді волейболістки, які добре себе зарекомендували на дорослому рівні і довели, що з найближчим резервом у нас все гаразд. Не сказали, сподіваюся, останнього слова на обласному рівні і наші досвідчені волейболістки, в яких безумовно ще є порох в порохівницях. І нехай з різних причин нам не вдалося цього року зібрати на турнір найсильніший склад і відстояти чемпіонство у суперечці з досвідченою командою Близнюківського району, впевнено можна сказати, що потенціал у нас є і потенціал вагомий. Тож друга цьогорічна позиція нашої команди є безумовний успіх оновленого колективу, з чим ми їх і вітаємо та зичимо подальших вдалих виступів.

Честь нашого району на обласних змаганнях захищали Анастасія Медяник, Юлія Демченко, Ольга Летуча, Марина Налигач, Ольга Антіпова, Валерія Каща, Олена Філіпова та Наталія Згонник. Тренер команди Каща Людмила Анатоліївна.
Змагання чоловічих волейбольних команд перенесено на осінь і відбудуться вони в Старому Салтові.


ФОТОАЛЬБОМ СОРЕВНОВАНИЙ!


В. Каща
Директор Дворічанського
РЦ ФЗН «Спорт для всіх»


Переглядів: 733 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: