MENU

10:06
Другий розіграш Кубка селища Дворічна, пам’яті нашого земляка, Героя Радянського Союзу Василя Костянтиновича Ляліна


         В рамках спільних спортивно-масових заходів районного центру «Спорт для всіх» і Дворічанської селищної ради, згідно календарного плану роботи на рік, було організовано і проведено другий розіграш Кубка селища Дворічна, пам’яті нашого земляка, Героя Радянського Союзу Василя Костянтиновича Ляліна. Волейбольні змагання серед учнів старших класів і груп навчальних закладів селища стартували в листопаді іграми першого етапу, які пройшли в навчальних закладах. Юні волейболісти Дворічанської загальноосвітньої школи і районного ліцею провели відбірковий етап змагань в своїх навчальних закладах і виявили учасників другого, фінального етапу.

         В районному ліцеї старт в змаганнях взяли чотири команди восьмих-одинадцятих класів, які в боротьбі за коловою системою визначили дві кращі команди фінального етапу. Закономірно, до другого етапу вийшли команди десятого і одинадцятого класів, причому молодші ліцеїсти святкували перемогу на груповому етапі.

         В «шкільній» підгрупі команди провели міні-турнір за олімпійською системою, де стартувало п’ять команд. Цілком прогнозовано до наступного раунду змагань потрапили команди одинадцятого класу і десятикласники – минулорічні володарі почесного трофею. Причому чинні чемпіони вийшли до фінального етапу з другого місця, програвши старшим товаришам.

         На превеликий жаль, через певні непорозуміння, другий рік поспіль турнір пам’яті видатного воїна-земляка пройшов без участі волейболістів аграрного ліцею.

А наприкінці року дісталися фінішу змагання фінального етапу. В двох півфіналах визначилися учасники головного матчу і команди, які розіграли третє місце. В першому поєдинку, згідно жереба, на майданчик спортивного комплексу ДЮКФП «Юність» вийшли команди одинадцятих класів школи і ліцею. Перевага юних волейболістів загальноосвітньої школи протягом всієї гри була відчутною, вони врешті-решт і святкували перемогу і вихід до фіналу. Результат матчу 2:0 (25:17; 25:20). В другому півфіналі зіграли десятикласники навчальних закладів. Попри прикладені зусилля, які активній грі школярів протиставили ліцеїсти, перемогу знову святкували представники школи. В напруженій боротьбі вони перемогли з рахунком 2:0 (25:22; 25:20).

У втішному матчі за третє місце знову, як і на груповому етапі, зустрілися між собою представники районного ліцею. Гра пройшла за ігрової переваги молодших представників навчального закладу, хоча супротив одинадцятикласників у другій партії та активні дії в нападі заслуговують на повагу. Результат матчу 2:0 (25:15; 25:21) і десятикласники ліцею забронювали за собою третю сходинку на турнірі.

А в головному фіналі, знову як і в попередньому розіграші, зустрілися представники школи. Минулорічні володарі трофею, нині команда десятого класу, програвши в підгрупі, знаходилися в пригніченому психологічному стані. Не впоралися з хвилюванням учні і в фіналі – стартовий сет залишився за представниками одинадцятого класу. Лише в другій партії десятикласники взялися за захист трофею і вирівняли становище за партіями. А в грі на тайм-брейку святкували непросту перемогу над суперником. В підсумку 2:1 за десятикласниками (24:26; 25:14; 16:14) і команда вдруге поспіль перемагає на турнірі пам’яті героя-земляка. У складі команди-переможниці виступали Артур Романенко (капітан), Антон Бачурін, Анна Жила, Владислав Кучер, Олександр Олєйніков і Аліна Афанасьєва.

В ході церемонії нагородження було відзначено корисних гравців у складах команд, які в підсумку вели боротьбу за третю сходинку. Спортивними призами районного центру «Спорт для всіх» і Дворічанської селищної ради відзначено одинадцятикласника Богдана Семененка і десятикласника Артура Глушка. У грі фіналістів організаторами було визначено кращих гравців вирішального матчу. Володарями пам’ятних призів стали Ольга Летуча зі складу фіналістів і Артур Романенко у складі переможців. Кожного гравця команди-переможниці нагороджено медалями, а команду перехідним красенем-кубком від організаторів. Свято дитячого волейболу завершилося фотографуванням учасників і переможців.

 

В. Каща

Переглядів: 658 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: