MENU

11:27
ДВА МАТЧІ ЗА СХОЖИМ СЦЕНАРІЄМ – 10 тур першості Дворічанського району

    Третій ігровий день в Новому році, у відкритих змаганнях першості Дворічанського району з волейболу серед чоловічих команд, видався напрочуд яскравим видовищем. «Різдвяний тур» був дещо неповним і вмістив в собі лише два матчі, але які то були ігри! Обидві зустрічі пройшли за схожим сценарієм і складалися з п’яти партій. Тому глядачам сумувати не довелося і відразу десять ігрових відрізків було винесено на розсуд вболівальників. Першість поступово вступає у вирішальну фазу і жодна з команда не має наміру здаватися без бою.

«ЗЕВС-Д» (с.Андріївка) – «Колос» (с.Рідкодуб) 
2:3 (25:19; 29:27; 24:26; 11:25; 5:15)

    Географічні сусіди, але команди з різних районів відкривали десятий тур першості. Стартова партія пройшла в обопільних атаках, де незначну перевагу мали гості з сусіднього району, котрі раціональніше зуміли використати передігрову підготовку і першими впіймали ігровий ритм. Невеликі коливання в рахунку не давали гарантій на загальний успіх жодній з команд, а кінцівку першої партії більш зібрано провели гравці команди «ЗЕВС-Д» і в гарному настрої розпочали гру повівши перед.


    Гра набула високих обертів у другій партії, коли команди настільки захопилися набором балів, що їм не вистачило відведеного «даху» у двадцять п’ять очок і сет вони завершували у грі на більше-менше. Обидва колективи припускалися багато технічних помилок, але скористатися «рваним» темпом у грі суперників жодній з команд не вдавалося. Щоправда був компонент, у якому наприкінці партії досягли успіху бурлучани. Зігравши краще на блокуванні на краях сітки і використавши по максимуму атаки з діагоналі, вони схилили таки шальки терезів на свою користь. Ситуація для рідкодубівської команди стала загрозливою, а з огляду на те, що гра у команди не клеїлася ані в захисті, ані в нападі, сподіватися на камбек не доводилося.
    Повний хаос у діях «Колоса» на початку наступної партії не додавав настрою і вболівальникам. Дві поспіль перерви вже в першій половині сету не залишали шансів команді надалі. Щоправда після другого тайм-ауту було певне прояснення і ривок в наборі, який змусив йти на перепочинок вже суперників. Та все ж гості грали розкуто і з часом здобули перевагу у три-чотири пункти, яка трималася до самої кінцівки. А тоді сталося те, що явно не входило в плани «ЗЕВСа». Спочатку «Колос» відіграв матч-бол за рахунку 20:24, а потім дотиснув приголомшеного суперника, забивши п'ять м’ячів поспіль.
    В наступному сеті гравці команди Великобурлуцького району так і не зуміли прийти до тями і збагнути, як програли попередню партію. Двічі на початку ігрового відрізку вони зупиняли гру і брали перерву, але марно. Суперники, окрилені успіхом, заграли активніше. В їх діях з’явився позитив, було мінімалізовано власні помилки, а помилятися змусили вже опонентів. Як наслідок, впевнена перемога у четвертому сеті вирівняла становище у грі для «Колоса» і вивела їх у ранг фаворита.
    Це, власне, довів і вирішальний короткий сет. Стрімкий ривок в рахунку на початку партії (6:0) практично забезпечив перевагу для рідкодубівців. А суперники так і не зуміли повернутися до гри, виглядали психологічно подавленими, в їх діях проглядалася розгубленість і нервозність. За такої ситуації «Колос» впевнено довів партію і матч до перемоги. А засмученим гостям, аби святкувати загальну перемогу, не вистачило лише одного очка у третій партії і замість трьох очок в актив команда записала лише одне. Рідкодубівці, в свою чергу, поповнили свій багаж на два пункти.

«Оскіл» (с.ст.Тополі) – «Ветеран» (збірна району)
3:2 (8:25; 25:27; 25:18; 25:21; 15:11)

    В матчі першого кола ветерани не залишили шансів топільчанам навіть на виграну партію і здобули «суху» перемогу над суперником. З тотальною перевагою розпочалася і звітна зустріч. «Ветеранська машина» запрацювала на повну від початку партії і змусила «Оскіл» вже в дебюті зустрічі брати тайм-аут (0:4). Швидкий волейбол від досвідчених гравців ввів у ступор суперників і не давав їм часу аби призвичаїтися до гри. За розгромного рахунку 2:13 «Оскіл» йде на другу перерву розуміючи, напевно, що зупинити суперників навряд чи вдасться. Підсумком партії стала переконлива перемога для ветеранів і принизлива поразка для топільчан.
    Щоправда наступний сет гравці «Оскола» розпочали як ні в чому не бувало, поступово ввійшли у гру і повели перед у шість м’ячів, змусивши ветеранів брати тайм-аут (6:12). Та до честі досвідчених волейболістів вони зуміли повернутися у гру і поступово надолужили відставання. На фінішну пряму команди вийшли за рахунку 22:20 на користь «Оскола», але настирливі дії ветеранів знову змусили команду суперників брати перерву. І вони мали рацію. Не тільки ліквідувавши відставання, команда ветеранів вирвала перемогу наприкінці партії, змусивши помилитися суперників.
    Здобувши заліковий бал ветерани дещо знизили активність. Взагалі, топільська команда відноситься до числа тих, які самі собі полюбляють створювати проблеми. Наступати на одні й ті ж граблі гравці в другій поспіль партії не стали. Своєчасно внесли корективи у дії, заграли потужніше в атаці, акцентували увагу на дограванні і після стартових коливань у рахунку впевнено повели перед у партії. А ветерани, втративши нитки гри, взяли деякий перепочинок в активності і віддали партію аби з новими силам повернутися у гру в наступному сеті.
    Потужні дії збірної команди приголомшили суперників на початку нового сету і змусили іти на перерву після стартової активності (4:0). Вдруге до зупинки гри «Оскіл» вдався за рахунку 7:12 і зумів внести корективи у гру надалі. Подібна активність змушує ветеранів двічі поспіль форсувати події і зупиняти активність опонентів (11:13 і 13:13). Після такої «рваної» гри, де команди по черзі обмінялися серіями з п’яти поспіль здобутих очок і використали всі тайм-аути, гра перейшла в більш конструктивне русло. Гра обох колективів знайшла стрункість, гравці команд приділяли увагу належному виконанню технічних прийомів, догравали кожен м’яч і довго не опускали «круглого» на майданчик. Важливими аспектами у грі стали психологічний фактор і функціональна підготовка, а на перший план вийшла фізична готовність гравців. І якщо функціонально ветерани були більш-менш готовими до двобою, то в двох інших компонентах наприкінці партії поступилися. Рахунок в матчі зрівнявся.
    Тайм-брейк впевненіше розпочав «Оскіл». Такий сценарій партії нагадував розвиток подій у попередньому матчі. Але у звітному поєдинку гра у вирішальному відрізку набула зовсім іншого характеру. Відрив у рахунку був у два бали і віддати перевагу проміжному лідеру навряд чи хто наважився б. Кілька підряд технічних помилок у діях ветеранів збільшили перевагу топільчан в рахунку. Ветерани використали останній шанс аби внести корективи у гру (8:12) і після перерви пішли ва-банк. Але зупинити команду, яка відчула перемогу і святкувала вікторію в двох попередніх партіях, досвідченим волейболістам було вже не під силу. Топільчани зібрано провели кінцівку і заслужено перемогли в партії і матчі в цілому.

    Отже команди, які ведуть боротьбу за третє-сьоме місця, в двох матчах туру розділили залікові бали. Боротьба в першості загострюється і кінцівка змагального марафону обіцяє цікаву розв’язку наприкінці січня.

В. Каща
    
Посилання за темою «Чемпіонат Дворічанського району 2015-2016»:

Огляд ігор 1 кола – http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/napruzhena_kincivka_naperedodni_novogo_roku/2016-01-06-1378

Аналіз ситуації на старті 2 кола чемпіонату - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/chempionat_dvorichanskogo_rajonu_pidsumki_pershogo_kola_rozklad_igor/2016-01-08-1381

8 тур – http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/pershist_dvorichanskogo_rajonu_8_tur/2016-01-09-1383

9 тур – http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/chempionat_dvorichanskogo_rajonu_turnir_trivae_borotba_zagostrjuetsja/2016-01-12-1390

 

 

 

Переглядів: 601 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: