MENU

16:52
ДВОРІЧАНИ В ЧИСЛІ ПРИЗЕРІВ

Минулих вихідних відбулися змагання відкритого чемпіонату Харкова з пляжного волейболу серед юнаків і дівчат в чотирьох вікових категоріях. Традиційно, осторонь престижних змагань не залишилися юні любителі гри на піску з Дворічанщини.

В перший ігровий день велику змагальну програму відкрили наймолодші – хлопці і дівчата 2004-2005 і 2002-2003 років народження. Серед дванадцяти-тринадцятирічних учасників у хлопців увага вболівальників була прикута до двох пар учасників, які представляли Дворічанщину. Пройшовши сито попереднього відбору, до малого фіналу, тобто гри за третє місце, дісталася пара у складі М. Кісіля – О. Омельченка. Напружена боротьба за п’єдестал закінчилася поразкою дворічан, але хлопці проявили справжній характер і показали бійцівські якості та залишили непогані враження від своєї гри. А перемогу серед дванадцяти команд цієї вікової категорії святкував дует у складі дворічанина Д. Гурі і харківського волейболіста Б. Яковлєва, які впевненою грою зломили опір суперників і завоювали звання переможців.

Наступного дня наш район був представлений на змаганнях відразу трьома парами волейболістів. У віковій категорії 2000-2001 років народження серед хлопців боротьбу повели О. Гладченко – П. Кравченко. Серед двадцяти команд наші земляки показали непогану обізнаність в азах гри у пляжний волейбол і на фініш прийшли розділивши четверте-шосте місця. В цій же віковій категорії дівочий волейбол представляла пара юних дворічанок у складі В. Гладченко та І. Ногіної. Велика кількість учасниць у цій віковій категорії змушувала організаторів застосувати олімпійську систему розіграшу. А так, невдало стартувавши на турнірі, наші дівчата «склали зброю» вже на початку змагального дня.

Нарешті, у найпрестижнішій віковій категорії, серед хлопців 1998-1999 років народження честь району захищала пара у складі А. Глушка і С.Обухова. П’ятнадцять команд юнаків, яким досвіду участі в подібних турнірах не займати, визначали переможця на піщаних кортах центрального парку культури та відпочинку імені Горького. Склад учасників був надто потужним, але дворічани не спасували перед суперниками, виступали гідно і в підсумку посіли почесне третє місце, поступившись в боротьбі за першість лише команді волейболістів Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту та парі учасників спортивного волейбольного  клубу «Локомотив».

При підведенні підсумків змагань переможців і призерів нагороджено спортивними призами, медалями і грамотами, а також комплектами волейбольної форми для гри у пляжний волейбол.

За надану підтримку юні дворічани та їх тренери завдячують генеральному директору ПСП «Родина», голові федерації волейболу району Шишкунову Олегу Федоровичу, а також батьківському комітету, а особисто Кісілю Сергію Григоровичу.

Незабаром стартують змагання чергового етапу першості України серед хлопців та дівчат різних вікових категорій. Планується участь у престижних змаганнях і дворічан. Тож побажаємо нашим юним даруванням успішних ігор … Саме це, навело на думку про успішність даного виду  спорту, про його сьогодення і майбуття.

Насамкінець, хотілося б звернути увагу на популярність в регіоні цього виду спорту. Два десятки років тому волейбол на піщаних майданчиках тісно увійшов у побут відпочиваючих на пляжах на теренах нашого району і став невід’ємною частиною підготовки і самовдосконалення волейболістів-класиків в літній період на піщаних майданчиках. Згодом, цей безумовно цікавий вид спорту полюбився спортсменам Дворічанщини. Наполегливість в тренувальній роботі давала свої результати, прийшли і перші перемоги. Все частіше команди-двійки нашого району можна було бачити на змаганнях регіонального, обласного, всеукраїнського і міжнародного рівнів серед юнаків, чоловіків, жінок і ветеранів спорту. На сьогодні волейболісти-пляжники мають неабиякі досягнення і є діючими чемпіонами області серед чоловіків та жінок, переможцями та призерами багатьох престижних турнірів … Та все ж, хотілося б звернути увагу не тільки на популярність і досягнення, але й на те, якими методами і шляхами досягають цього спортсмени. Здебільшого, успіх у даному виді спорту зумовлений великою любов’ю до волейболу в цілому й до його «меншого брата» зокрема. А ще великою самовіддачею на тренуваннях, завзятістю, ентузіазмом самих гравців і тренерів. От і постає питання: чому олімпійський вид спорту, який протягом багатьох років приносить честь і славу нашому району, прославляє Дворічанщину далеко за її межами, до цих пір має лише любительську основу? А чи не пора б замислитися керівникам району і представникам спортивної спільноти аби надати волейболу пляжному статусу офіційного, виділеного в окремий вид підготовки волейболістів? Адже у всьому світі «біч-волей» прогресує стрімкими темпами і в нього грають не тільки на піску, а, як відомо, і в залах, проводячи зимові чемпіонати та кубки. На мою думку, прогресивний вид спорту, який не потребує великих фінансових затрат і має всі підстави і умови для розвитку в нашому регіоні, має право на життя … 

А тим часом, новий сезон пляжного волейболу вступає в свої права … Відкрито сезон в районному пляжному волейболі, пройшли перші дитячі змагання і турніри серед дорослих, на черзі нові старти. Піщані корти кличуть до занять, от тільки офіційності не вистачає, а на одній любові до спорту і на «голому» ентузіазмі далеко не заїдеш. 

Час розставляти пріоритети на користь прогресивних видів спорту і методів роботи та вдосконалювати їх у життя!

В. Каща
Газета «Дворічанський край»

Переглядів: 896 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: