MENU

12:30
ДВОРІЧАНКИ – ЧЕМПІОНКИ ОБЛАСТІ!

В рамках обласної Спартакіади з видів спорту відбулися фінальні змагання з волейболу серед жіночих команд районів і міст Харківщини. Два дні на волейбольних майданчиках спортивного комплексу Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту кипіли спортивні пристрасті обласних волейбольних змагань. Загалом старт у волейбольних змаганнях взяли двадцять команд.

Першими в боротьбу вступили команди першої групи. Перемогу здобули волейболістки Дергачівського району, які у фіналі переграли команду міста Первомайськ. В боротьбі за третю сходинку балаклійські волейболістки були сильнішими за суперниць з міста Куп’янськ.

А наступного дня у боротьбу вступили вісім команд другої групи – представників сільських районів області. Спершу команди зіграли за коловою системою у двох підгрупах. А потім провели стикові матчі в боротьбі за місця. Дворічанські волейболістки, маючи статус фаворита змагань, стартували в підгрупі із впевненої перемоги над командою Лозівського району, яку переграли у двох сетах – 2:0 (15:5; 15:6). Наступними суперницями наших дівчат стали волейболістки Чугуївського району. Суперниці намагалися чинити опір, але натиску потужних атак від наших дівчат не витримали. В підсумку переконлива перемога з тим же рахунком 2:0 (15:6; 15:4). Ще одним нашим суперником по підгрупі мала стати команда Шевченківського району. Але, невдало стартувавши на турнірі і не витримавши конкуренції на майданчику, суперниці завчасно припинили боротьбу і покинули змагання. А наші дівчата отримали в залік перемогу і посіли першу сходинку в підгрупі.

Тим часом, на іншому майданчику розгорталася цікава суперечка за перемогу у протилежній підгрупі і за право грати у фінальному поєдинку. Дива не сталося, команда Близнюківського району – одвічних наших суперниць, впевнено на шляху до фіналу здолала команди Краснокутського, Первомайського і, нарешті, Великобурлуцького районів та посіла місце на вершині таблиці свого квартету.

У боротьбі за п’яте місце волейболістки Чугуївського району переграли суперниць з Первомайського, а в матчі за третє місце волейболістки Великобурлуцького району здобули перемогу з рахунком 2:0 (16:14; 15:12) в непростому протистоянні з командою Лозівського району. Краснокутський район посів сьому позицію, а шевченківська команда залишилася в підсумку восьмою. Але всі очікували головного протистояння багатьох останніх років. Справжньою прикрасою жіночого волейбольного свята стала гра команд Дворічанського і Близнюківського районів у фіналі.

З початком стартової партії наші дівчата позначили свою перевагу на майданчику і повели в рахунку. Але суперниці, маючи у складі декілька досвідчених волейболісток, зуміли протиставити нашій команді контргру і вирівняти становище в рахунку. Більш потужна гра в кінцівці партії принесла звитягу дворічанкам (15:13). Наступний сет знову розпочався з рівного протистояння, а потім наші землячки прогавили ривок суперниць, які змогли наростити перевагу в рахунку до семи очок. До честі наших волейболісток, вони зуміли вирівняти становище програючи 6:13 і зрівняли рахунок. Та спортивна вдача в підсумку була на боці наших опоненток. За духом боротьби у фіналі все вирішувалося у грі на тайм-брейку. Суттєво добавивши у всіх компонентах гри, дворічанські волейболістки диктували свої умови гри суперницям, повністю контролювали перебіг подій на майданчику і впевнено перемогли з рахунком 15:9 і 2:1 за грою.

Чемпіонками області у складі нашої команди стали: Анастасія Медяник (капітан команди), Валерія Каща, Юлія Демченко, Крістіна Павленко, Ольга Голобородько, Ольга Антіпова, Олена Філіпова і Юлія Громова. Тренер команди-переможниць Людмила Анатоліївна Каща. Команду чемпіонок нагороджено кубком і грамотою, а кожну волейболістку грамотою і чемпіонською медаллю. Призерки змагань отримали грамоти і медалі відповідних ступенів. За тиждень боротьбу за нагороди поведуть чоловічі збірні команди районів і міст області. Цікава спортивна боротьба попереду.

 

В. Каща
Фото альбом

 

 

З історії цих змагань:

 

Спартакіада, волейбол класичний, жінки, 2 група, 2015 рік - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/finalni_igri_volejbolistok_v_ramkakh_spartakiadi_oblasti/2015-04-14-1163

Переглядів: 762 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: