MENU

10:31
Фінал чотирьох чемпіонату Великобурлуцького району

     25 березня в спортивному залі Великобурлуцької школи пройшов фінал чотирьох, серед команд підприємств та організацій району, які увійшли в четвірку перших команд першого кола першості району з волейболу. 
     На протязі трьох місяців 10 команд змагались між собою за право потрапити в четвірку сильніших, аби вже в фіналі чотирьох, вибороти право бути чемпіоном Великобурлуцького району з волейболу сезону 2016-17р.р. 
     Таким чином, провівши вдалий перший етап першості, до четвірки сильніших потрапили такі команди: «Сокіл» смт.В.Бурлук, «Торнадо» с.Григорівка, «ЗЕВС-Д» с.Андріївка та «ЮРБОР-АГРО» с.Катеринівка. 
     За умовами першості, команди розпочинали фінал чотирьох з вже набраними очками в зустрічах між собою, таким чином в фінальній стадії першості команда «Сокіл» смт.В.Бурлук, стартувала з 7 очками в своєму резерві, відстаючи на два очки команда «Торнадо» с.Григорівка розпочинала з п’ятьма очками. Третіми з чотирма очками в боротьбу вступила команда «ЗЕВС-Д» с.Андріївка, а найважче серед усіх було команді «ЮРБОР-АГРО» с.Катеринівка, - яка стартувала з двома очками.
     Всім командам було зрозуміло, що лише з усіма перемогами в своєму резерві можуть забезпечити право бути чемпіоном, та це завдання не з легких, особливо коли не має «прохідних» ігор. Зустрічі пройшли за коловою системою з п’яти партій.
     Першими на майданчик виходять команди «Сокіл» смт.В.Бурлук та «ЮРБОР-АГРО» с.Катеринівка. Як прикро це не відмітить, що як не докладали сил гравці команди «ЮРБОР-АГРО» для здобуття перемоги, та нажаль цього виявилось замало, аби гідно протистояти чинному чемпіону району, команді «Сокіл», - 3:0 на користь «Сокола». 
     В другій зустрічі, на майданчику своїми силами помірялись команди «Торнадо» с.Григорівка та «ЗЕВС-Д» с.Андріївка. Дуже прикро, що в команди «Торнадо» на початок зустрічі були відсутні два головних гравця, які прибули на гру з запізненням, і відповідно без розминки втупивши в гру, не змогли продемонструвати на повну силу свої можливості. В свою чергу гравці команди «ЗЕВС-Д» с.Андріївка, розуміли, що упускати моменту не можна, і відразу перехоплюють ініціативу в свої руки, тим паче підсиливши гру, як у захисті так і нападі В.Домніним, гравцем з смт.Двурічна. Відповідно результат говорить сам за себе, - 3:0 на користь «ЗЕВС-Д». 
     Перші зустрічі позаду, у когось є вже здобутки, в когось втрати, всі команди побачили своїх суперників і потрібно було робити якісь висновки, і безпосередньо застосовувати їх у грі. Другу гру поспіль на майданчик виходять гравці команди «ЗЕВС-Д» с.Андріївка, цього разу в зустрічі з ними спробують здобути свої перші очки гравці команди «ЮРБОР-АГРО» с.Катеринівка. Можливо і важко грати дві зустрічі поспіль, та цього не можна було сказати по гравцям команди «ЗЕВС-Д», які на одному подиху 3:0 долають своїх опонентів. 
     Наступна зустріч, протистояння між командами «Сокіл» та «Торнадо», гра пройшла дуже енергійно і цікаво, як то кажуть на одному подиху, 3:0 на користь «Сокола». 
     Втративши свої очки в попередніх зустрічах команди «Торнадо» і «ЮРБОР-АГРО» розуміли, що саме між ними розвернеться боротьба за 3-4 місце, і лише перемога надасть можливість замкнути трійку призерів. Жоден з присутніх не сподівався на п’ять повних партій, та саме за цим сценарієм минула дана зустріч. Перемогу в першій партії з легкістю здобувають гравці «Торнадо», потім дві партії підряд виграють гравці «ЮРБОР-АГРО», і тут вже занервували гравці «Торнадо», які добре розуміли, за умови поразки в даній партії вони залишались за «бортом» трійки призерів. Зробивши відповідні висновки, вини переломлюють хід гри на свою користь і зрівнюють рахунок по партіям. У вирішальній п’ятій партії вийшовши на майданчик своїм основним складом гравці «Торнадо» доводять гру до переможного завершення на свою користь 3:2. 
     В черговий раз, фінальна гра фіналу, інтрига фіналу, - зустрічаються команди «Сокіл» і «ЗЕВС-Д», дві команди, завзяті бійці, які вже не один раз мірялись своїми силами, зустрічались між собою в не одному фіналі, і вже не один раз псували нерви як собі так і своїм вболівальникам. Жодній з команд не потрібно було роз’яснювати, наскільки їм потрібна перемога саме в даній зустрічі. 
     До початку даної гри у резерві команди «Сокіл» був невеличкий запас, в них було вже 13 очок, тоді як у «ЗЕВС-Д» лише 10 очок. У команди «Сокіл» було більше варіантів при різних завершеннях зустрічі здобути перемогу в першості на свою користь. Так, за умови програшу «Соколу» 2:3 вони здобувають одне очко, і в загальному підсумку в них стає 14 очок, тоді як у «ЗЕВС-Д» за такого рахунку буде 12 очок. За умови перемоги «ЗЕВС-Д» над «Соколом» 3:1, здобуті у команд очки зрівнюються, в них буде по 13 очок, та за у «Сокола» краще додаткові показники, тобто лише перемога з рахунком 3:0 могла вивести «ЗЕВС-Д» до чемпіонства. 

Команда Сокіл - чемпіон!


     Отже вирішальна партія, в не однорічному протистоянні, на майданчику «Сокіл» і «ЗЕВС-Д». Забувши за цілоденну втому, гравці кожної команди виклались на повну, приклавши максимум зусиль для здобуття перемоги саме своєї команди. Та все ж втома дала про себе знати, в деяких гравців вже не вистачало сил навіть на виконання подачі, частіше стали помилятись в атаці на сітці. В кожній партії команди йшли м’яч в м’яч, не відпускаючи свого суперника. Та, розставивши всі крапки над і, з рахунком 3:1 перемогу здобуває команда «Сокіл» смт.В.Бурлук. 


     Таким чином, в загальному підсумку, чемпіоном Великобурлуцького району серед команд підприємств та організацій з волейболу сезону 2016-17р.р. стає команда «Сокіл» смт.В.Бурлук, срібним призером першості району з волейболу стають гравці команди «ЗЕВС-Д» с.Андріївка, і замикає трійку призерів команда «Торнадо» с.Григорівка. Четвертими стають гравці команди «ЮРБОР-АГРО» с.Катеринівка. 


Вітаємо команди з вдалим завершенням першості району з волейболу. 

 

Р.Зоренко
 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 667 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: