MENU

11:58
ГОЛОВНИЙ ПРИЗ У КУП’ЯНЧАНОК

 

         За доброю традицією, чоловіки на початку весни поздоровляють жінок з чудовим жіночим святом – святом весни, любові, цвітіння і краси. Дарять їм квіти, подарунки, увагу та святковий настрій. Жінки, в свою чергу, принаймні на Дворічанщині, дарують у весняні святкові дні любителям волейболу свято гри. В спортивному залі ДЮКФП «Юність» пройшов традиційний регіональний турнір з волейболу серед жіночих команд, присвячений Міжнародному жіночому Дню 8 Березня. Учасниками цьогорічних змагань стали дві команди господарів – одна складена на базі досвідчених волейболісток; інша на базі студенток, колишніх випускниць навчальних закладів селища. Третьою командою-учасницею стала добре відома купянська «Фортуна». На жаль, з різних причин не прибули на змагання запрошені команди з Харкова і Великого Бурлука, а команда старшої вікової групи клубу «Юність» відстоювала того дня честь району на обласних фінальних змаганнях у Лозовій. Та попри все, свята жіночого волейболу від цього менше не стало, а віддані вболівальники одержали справжню насолоду від гри.

         В стартовому поєдинку студентська команда протистояла купянським волейболісткам. Запалу молодих дворічанок на початку зустрічі можна було позаздрити, вони повністю віддавалися грі і перемога «Фортуни» в першій партіїї стала лише справою досвіду  за абсолютно рівного протистояння. Та незрозумілий «провал» в другій партії визначив подальший перебіг подій на майданчику. Як не намагалися дворічанки виправити становище у третьому відрізку матчу, їм це не вдалося – впевнена перемога волейболісток сусіднього району з рахунком 3:0 (25:18; 25:6; 25:15).

         Швидкоплинність турнірних баталій в таких турнірах вже в другому матчі зводить студенток у грі з більш досвідченими землячками. Здавалося, молоді дівчата «впіймали» свою гру і зі старту матчу повели перед. Але вчасно внесені корективи у гру досвідченішою командою і тактичний тайм-аут, дали змогу команді вирвати перемогу в кінцівці партії. Психологічна перевага після такого перебігу подій була на стороні досвідченої команди, що знову вилилося в провальний старт другої партії від студенток. Наздоганяти, як завжди, було запізно і , як виявилося, неможливо. Вирішальна партія пройшла в цікавому ігровому ключі, стала більш відкритою і видовищною. Студентки, в яких того дня відчувався брак ігрової і тренувальної практики, достойно завершили турнір і дали бій іменитій команді, та переміг досвід – 3:0 (25:17; 25:13; 25:18).

         У вирішальному матчі зустрілися команди Дворічної і Куп’янська, добре відомі суперники, які останніми роками задавали тон у грі на турнірі і  визначали переможця у протистоянні між собою. Гра двох команд стала справжньою прикрасою турніру і подарувала присутнім шквал емоцій і переживань. Дворічанки, «розігріті» матчем з молодими землячками, продовжили переможну ходу в стартовій партії проти «Фортуни», але вже на цьому етапі відчувалося, що вся боротьба ще попереду і трьома партіями матч не закінчиться. Як і передбачалося, купянські волейболістки додали у грі в другій партії і перемогли дворічанок. Що це, пауза у грі викликана втомою? Третя партія мала дати відповідь на це запитання. Справедливості ради, треба зазначити, що цього річ «Фортуна» зібрала на турнір чи не найсильніший склад за всю історію протистоянь. Третя і четверта партії пройшли під знаковою перевагою наших гостей, а команді з райцентру банально не вистачило фізичних кондицій і функціональної готовності. Перемогти, як мовиться, на досвіді та старому багажі , не вдалося і саме час замислитися над перебудовами в командній грі напередодні старту в обласній першості. А так гості з сусіднього району одержали перемогу в матчі 3:1 (21:25; 25:14; 25:10; 25:9) і вперше за історію проведення жіночих турнірів головний приз відправився до Купянська.

         В ході святкової церемонії нагородження учасниць турніру привітав і поздоровив  селищний голова Ф.А. Магомедов і вручив дівчатам подарунки і, звичайно, квіти. Кращими гравцями турніру визнані: Вікторія Семидівка зі складу переможців, Олександра Голобородько з команди селища і Марина Налигач в команді студенток. Жодна учасниця турніру не залишилася поза увагою, а хіба може бути інакше в жіночий день. Саме тому дівчата знову збиратимуться на турнір через рік – прикрасити змагання своєю грою, подарувати хвилю емоцій вболівальникам і подарувати нам незабутні моменти чарівності і краси.

 

В. Каща

Директор районного центру

«Спорт для всіх»

Фото В.Каща

Переглядів: 979 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: