MENU

09:43
ІХ Всеукраїнськ і ігри ветеранів спорту пам’яті М.М.Баки з волейболу

    05 – 13 червня у селищі Коблеве Одеської області відбулися  ІХ  Всеукраїнськ і ігри ветеранів спорту пам’яті  М.М.Баки  з волейболу. Михайло Макарович Бака  (03.09.1927 – 02.03.2009) був головою Комітету з фізичної культури та спорту при Раді Міністрів Української РСР, входив до складу колегії Держкомспорту СРСР і Президії Національного олімпійського комітету СРСР.


       У цих змаганнях, які відбувалися у дві зміни, взяли участь жіночі та чоловічі команди регіонів України у номінаціях: 
чоловіки – «40+» - 5 команд; «45+» - 3 команди;  «50+» - 9 команд; «55+» - 8 команд;  
       «60+» - 13 команд; «65+» - 6 команд ; «70+» - 8 команд ; «75+» - 4 команди ;    
       «80+» - 3 команди;
жінки – «35+» - 5 команд; «40+» - 4 команди ; «45+»  - 6 команд;  «50+» - 5 команд; 
       «55+» - 4 команди; «60+» - 4 команди.
       Всього 59 чоловічих та 28 жіночих команд.
       Від  Громадської організації «Асоціація ветеранів волейболу Харківської області» (надалі – ГО «ФВХО») виступили 
чоловіки - у номінаціях «50+»; «60+»;
жінки  –    у номінаціях «35+»;  «40+»; «45+»; «50+»; «55+»; «60+».
       Необхідно зазначити, що з усіх регіонів України лише  ГО «ФВХО» виставила усі шість жіночі номінації. 


        Чемпіонами  ІХ  Всеукраїнських  ігор ветеранів спорту пам’яті  М.М.Баки  стала чоловіча команда «Харків-50+», до складу якої увійшли: Янущик Анатолій (тренер команди, ЗТ України, МС), Бєляєв Олександр (капітан команди, МС), Водяхін Олег, Голуб Олег (МС), Доліченко Віталій (МС), Печериця Сергій,  Пшенічніков Дмитро (КМС), Тюлюпа Ігор (КМС) , Хмелевський Юрій (ліберо).


       Окрасою змагань була гра команд «Харків-50+» -  «Дніпро-50+». Першу партію харків’яни програли. Одначе, завдяки умінню команди вчасно зібратись, виходу на майданчик Анатолія Янущика та активній підтримці болільниць-харків’янок друга   партія була виграна. А  в третій партії гравці продемонстрували свою  справжню майстерність і згуртованість команди.
 Рахунок  2:1, і «Харків-50+» - чемпіони.
      Необхідно відмітити також гру жіночої команди «Харків-40+» - «Синельникове» (Дніпропетровська область). Перша партія – 25:19; друга – 20:25; третя – 15:11. Боротьба була запекла. Обидві команди відчайдушно грали у захисті. І от третя партія. Харків’янки подають. М’яч у грі. Суперниці його розігрують. Нападають. Але наші дівчата захищаються. Передача Корольовій Юлії у другу зону. Подвійний блок, але Юля майстерно обходить його і кистьовим ударом направляє м’яч у другу зону  суперниць.  А там на нього не чекали. 15:11!


       Обидві команди мають однакову кількість очок, але коефіцієнт партій у наших суперниць (- 4), а у нас – (-3) і перемога у зустрічі з ними. Таким чином, наша команда  стала бронзовим призером  ІХ  ігор.
       Необхідно відмітити прекрасну гру Дьогтєвої Оксани (МС), Таранцової Тетяни (КСМ), Корольової Юлії (капітан команди.) 


       Необхідно відмітити, що теж важливо, ніхто із наших волейболістів не одержав жодної травми. А їх на змаганнях було достатньо. І досить серйозних.
       Від імені учасників змагання висловлюється подяка Леоніду Трохимовичу Печериці за  матеріальну допомогу учасникам  ІХ  ігор: безкоштовний  проїзд автобусом на замовлення (туди їхали 5 команд, назад - 6), сплата грошового внеску за участь у змаганнях трьох жіночих команд першої зміни. 


       По закінченню змагань відбувся вечір відпочинку в кафе «У бабушек» всієї делегації Харківщини (як і у минулому році) теж за допомоги Печериці Л.Т.
       До речі, після змагань  відбулася конференція осередку ГО «ФВХО», делегатами якої  були  делегати  місцевих  осередків  міст  Харкова,  Куп’янська,  Балаклії,  смт Шевченкове та Циркуни. Одноголосно Президентом ветеранського осередку ГО «ФВХО» обраний Печериця Леонід Трохимович.
       І на змаганнях, і на відпочинку ми довели, що харківська делегація  –  колектив, у якому один – за всіх і всі – за одного.
       Тож тримаймося так і надалі, панове волейболісти!

 


 

Категорія: Волейбол Украины | Переглядів: 393 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: