MENU

13:46
IV волейбольний кубок на призи З.Г.Глущенко

17 січня 2016 року у В-Бурлуцькому районі відбувся четвертий волейбольний кубок на призи керівника сільськогосподарського підприємства «ЗЕВС-Д» Глущенко Зінаїди Григорівни. На турнір було запрошено шість волейбольних колективів з В-Бурлуцького та Дворічанського районів. На першому, груповому, етапі команди було розподілено на дві групи, а до наступного, півфінального, етапу виходили по дві кращі команди.

Ігри у першій групі відбувались на майданчику Шипуватської СШ, куди завітали команди «ЗЕВС-Д» (с.Андріївка, В-Бурлуцький р-н), «Факел» (с.Колодязне, Дворічанський р-н) та команда селища Шипувате. Після офіційної церемонії відкриття на майданчик запросили команди «ЗЕВС-Д» та волейболістів селища Шипувате. Маючи краще збалансований склад андріївці впевнено переграли місцевих волейболістів з сухим рахунком (2:0).

В наступній грі проти «Факела», волейболісти з Шипуватого, також, не змогли нав’язати боротьбу своїм молодим суперникам (2:0).

Друга поразка «закріпила» за шипуватцями третє місце в групі і в наступній грі між «Факелом» та «ЗЕВСом» вирішувалась доля першого та другого місць в групі. Команди завзято розпочали боротьбу за «слабкішого» суперника у півфіналі, обмінялись виграними сетами і тільки на тай-брейку «Факел» зумів здолати супротив суперника (2:1).

Тим часом друга група проводила свої ігри на майданчику В-Бурлуцької СШ, куди зібрались колективи «Сокіл» (смт.В-Бурлук), «Ветеран» (Дворічанський р-н) та збірна селища Григорівка (В-Бурлуцький р-н). Розпочинали ігри в цій групі минулорічний володар цього трофею команда «Сокіл» та григорівські волейболісти.

 

«Сокіл» - збірна с.Григорівка

2:0 (25:17, 25:22)

На протязі останніх років «Сокіл» займає ведучі позиції в районному волейболі, але цього разу початок гри був за їх суперником, який відразу включився в боротьбу і багато грав у центрі сітки. Лише у другій частині сету бурлучани впіймали ритм атак суперника і вийшли вперед у рахунку, завдяки вдалим діям на блоці. Другий сет пройшов за схожим сценарієм, «Сокіл» перевірив резервістів, що не змінило малюнок гри, атаки суперника продовжували застрягати в блоці бурлучан.

В наступні грі цієї групи зустрічались команди селища Григорівка та «Ветеран».

збірна с.Григорівка – «Ветеран»

1:2 (27:25, 12:25; 8:15)

Початок сету «Ветеран» відверто провалив, чи то ще «не відчув» майданчик, чи недооцінив спортивного азарту молодих спортсменів. Програвши на старті три м’ячі дворічани до середини сету налагоджували свої ігрові зв’язки. А суперник, тим часом, збільшив відрив до п’яти пунктів. Кінцівка пройшла вже за переваги ветеранів і доля сету вирішувалась на «балансі», де більш вдало зіграли волейболісти з Григорівки. Розуміючи необхідність виправляти ситуацію, дворічани від початку другого сету  почали діяти активніше і впевнено переграли суперника за рахунок подач і дій на блокуванні. На тай-брейку григорівці спробували зіграти акуратніше і змістили акцент атак на краї, та їм вже не вистачало впевненої розкутості, як у першому сеті. Після другої поразки Григорівські волейболісти посіли третє місце у другій групі, але своє грою залишили приємне враження на учасників змагань і глядачів.

Віддамо належне оргкомітету турніру, який розділяючи команди на групи, врахував географічну приналежність колективів, їх спортивний потенціал і вдало склав розклад ігор групового етапу, зберігши інтригу півфінальних пар до останнього. Так і в другій групі тільки заключна гра визначала володарів першого і другого місць.

 

«Сокіл» - «Ветеран»

2:1 (22:25, 25:22, 15:10)

На початку сету дворічанам вдалося «оформити» собі триочковий відрив, завдяки вдалим атакам С.Обухова. І за напруженої боротьби за кожен м’яч, цей заділ і вирішив долю першої партії (22:25).

В другому сеті команди по черзі забивали м’ячі до десяти очкового рубежу. А потім завдяки вдалим діям на блоці та в атаці М.Кліменчука вже «Сокіл» випереджає ветеранів спочатку на три, а після атак М.Рябенка і на п’ять пунктів. В кінцівці сету боротьба за кожен м’яч продовжується і в емоційних суперечках й після свистка головного судді, котрий вимушений був неодноразово заспокоювати гравців обох команд. Другий сет за бурлучанами з дзеркальним рахунком 25:22. На тай-брейку дворічани декілька раз помилились в атаці, а їх суперник навпаки, зіграв зібрано, різноманітно і впевнено переміг.

Після цієї гри було сформовано півфінальні пари, які і продовжили боротьбу після невеликої перерви.

 

«Факел» - «Ветеран»

0:2 (23:25, 15:25)

 

В першому півфіналі зустрічались добре знайомі один одному команди. В цьому сезоні вони вже двічі зустрічались між собою і обидва рази вікторію святкували досвідчені волейболісти. І цього разу, завдяки діям на подачі, ветерани «виключили з гри» перші темпи і вдало «шукали» блоком  краї суперника. Перемігши в двох сетах, до фіналу відібрались ветерани, а у «Факела» залишилася спроба в боротьбі за бронзу турніру.

 

«Сокіл» - «ЗЕВС-Д»

2:0 (25:21, 25:16)

Друга півфінальна пара «Сокіл» та «ЗЕВС-Д» - ці команди теж добре знайомі між собою і мають довгу і не одноманітну історію зустрічей. Напружена боротьба в першому сеті закінчується перемогою бурлучан. А в другому «Сокіл» від початку пішов у відрив, завдяки діям свого лідера Ігоря Купіна, який результативно атакував першим темпом, постійно «відмічався» на блокуванні і вдало діяв у захисті. «Суха» перемога вивела «Сокіл» до гри за головний трофей, а «ЗЕВС-Д» продовжив боротьбу у малому фіналі.

 

«ЗЕВС-Д» - «Факел»

0:2 (19:25, 17:25)

В “малому” фіналі за третє місце зустрічались команди “ЗЕВС-Д”  та “Факел”. Андріївці вправно атакували, результативно ставили груповий блок, але знову не впоралися з подачею “планером” від “Факела”  і, як і на груповому етапі, сильнішими виявились колодяжани.

 

«Сокіл» - «Ветеран»

1:2 (21:25, 25:23, 13:15)

В ігрових видах є неписане правило, – якщо команда програла супернику на груповому етапі за рівної боротьби, - то у разі зустрічі в фіналі її «чекає» перемога. Та щоб не спростувати це правило належить докласти максимум зусиль. Саме за такого настрою вийшли на гру дворічани. Максимально приділивши увагу блокуванню атак І.Купіна, в кінці стартової партії ветерани зуміли вийти вперед і записати її собі в актив. Друга партія розпочалась за рівної боротьби, команди по черзі лідирують у рахунку. А наприкінці сету у бурлучан вдало діє М.Рябенко, який забиває декілька м’ячів з краю і переводить гру на тайбрейк. «Золотий» сет вдало починають хазяї майданчика, зробивши заділ в 3 пункти Та потім гра вирівнюється і під шалені крики глядачів команди наближаються до фінішу за рівного рахунку. В кінцівці «Ветеран» зіграв максимально зібрано і забезпечив необхідну для перемоги двох очкову перевагу.

 

Підводячи підсумки турніру, Зінаїда Григорівна подякувала учасникам за захоплюючі поєдинки, глядачам за палку підтримку і суддям за професійне суддівство.

Призери змагань були нагороджені медалями, всі команди отримали призи, а переможцям було вручено перехідний кубок, разом з запрошенням на наступні змагання.

Фото з турніру ТУТ

В.Домнін

 

Посилання за темою: - http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/volejbolnyj_turnir_na_prizy_rukovoditelja_fermerskogo_predprijatija_zevs_d_glushhenko_zinaidy_grigorevny/2016-01-14-1392

Переглядів: 814 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: